Dzisiaj jest 12 maja 2025, 2:05

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
czy ktos mi moze powiedziec gdzie w tym naszym kochanym miescie mozemy pojezdzic na deskach i roklach, albo rowerze? po ulicach nie wolni, po chodnkach tez nie , sciezek nikt nie robic i nie ma narazie zamiaru, a my tu jestesmy najbardziej poszkodowani, konczy sie na tym ze sie blakamy po tej wsi a urzad miasta sie dziwi ze ludzie z mojego rocznika kosze na smieci wyrzucaja na srodek uluca, a ja sie pytam: a gdzie my sie mamy podziac jak miasto olewa swoich przyszlych pelnoprawnych mieszkancow ? :(

Tytuł:
jeśli jesteś na tyle operatywny spróbuj sam !!! udaj sie do urzedu ,zarejestruj swoja organizacje i postaraj sie znaleźć sponsorów , nie jest to łatwe ,ale może ci sie uda powodzenia 8)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

ja pisze:
jeśli jesteś na tyle operatywny spróbuj sam !!! udaj sie do urzedu ,zarejestruj swoja organizacje i postaraj sie znaleźć sponsorów , nie jest to łatwe ,ale może ci sie uda powodzenia 8)

Bez jaj chlopie ale kolega wyzej ma RACJE.
To wladze maja ludziom miasta DAC miejsce na zabawe, zeby sie wyszalec, zeby korzystac i zeby roziwjac sie. A nie mieszkancy. Bo widzisz. Mieszkancy wybieraja wladze po to, zeby wladza WLASNIE to zrobila. Po to sa wybory zeby bylo lepiej, a nie rejestracje w urzedzie...

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Tak rozrywki w tym naszym kochanym miescie jest zdecydowanie za malo.

Tytuł: Zrób to sam
Jak ci się wydaje, że to rola władz, to przyjd sobie do nas do szkoły. Szybko się nauczysz samodzielności. Domeną Polaków jest, że dużo gadają a mniej robią, a tych, którzy są na górze, że mają w <pupie> tych na dole.

Tytuł: :(
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

mal rozgrywe sportowych jest na wakacje i na ferie :(

Tytuł: :)
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

A moze by tak w baseball (bejsboll) sprobowaz w zgolku :)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Baseball fajna sprawa, grałem na studniach w drużynie, tyle tylko że na początku tez trzeba znaleźć zapaleńców, którzy byliby chętni. Bo choćby koszt rękawicy :)Jeśli ktoś chciałby się pobawić to można się na wiosnę skrzyknąć. Latka już swoje mam ale z przyjemnością się pobawię a może i moje doświadczenie się trochę przyda 
A na rolkach najlepiej pojeździć u naszych sąsiadów za Nysa. W kierunku Goerlitz - Zittau jest super ścieżka rowerowa - asfaltowa. A w Zgorzelcu to teraz najlepiej chyba jeździć pod Kauflandem wieczorami. Tyle tylko że to na wiosnę

Tytuł: basebal
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

wiesz w sumie my z kumplami chcielismy zalatwoc cos z bejsbolem ale bez trenera ani rusz :(, a dla wlasniej przyjemnosci jak bedzie ciepolo zawsze mozna pograc :) tylko trzeba miec jeszcze kija :/

Tytuł:
rekrut
rekrut

kija się załatwi, na początku mozna nawet bez rękawic grać , tyle tylko że nie piłką do baseball bo tego nie polecam nikomu. Ja jsetem "za".

Tytuł: :)
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

No jak kija zalatwisz , to luzik, moze bysmy tak pograli pilka do tenisa jak nie polecasz do baseballa

magic pisze:
czy ktos mi moze powiedziec gdzie w tym naszym kochanym miescie mozemy pojezdzic na deskach i roklach, albo rowerze? po ulicach nie wolni, po chodnkach tez nie , sciezek nikt nie robic i nie ma narazie zamiaru, a my tu jestesmy najbardziej poszkodowani, konczy sie na tym ze sie blakamy po tej wsi a urzad miasta sie dziwi ze ludzie z mojego rocznika kosze na smieci wyrzucaja na srodek uluca, a ja sie pytam: a gdzie my sie mamy podziac jak miasto olewa swoich przyszlych pelnoprawnych mieszkancow ? :(

:idea: Rozwiazaniem problemu moze byc Niemiecko-Polska Firma Mlodziezowa. Podaje adres: Görlitz, Bautzener Str. 32. Polecam!

Tytuł:
rekrut
rekrut

Może w tym naszym Zgorzelcu jest i nudno w wakacje,ale ja zazwyczaj mam co robić. Za kościołem św.Józefa Robotnika ks.proboszcz wybudował boiska do kosza, piłki nożnej, siatkówki i tenisa boiska są w świetnym stanie zrobione sa ze sztucznej murawy.Jeżeli sie nudzicie zajżyjcie tam. Tam zawsze jest ktoś kto gra więc można się dołaczyć i pograć.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

heh inicjatywe budowy tych boisk podjął już ks. Wojciech (nieobecny już u nas) i trzeba przyznać, że pomysł ciekawy. Ale takich inicjatyw powinno być więcej, jakby śmieszne jest to, że miejscem gdzie można pojeździć na czymś ze znajomymi staje się Comfort koło kościoła po godzinach zamknięcia..

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

no to fakt, niektorzy jezdza na deskach kolo plusa jak jest zamkniety. ale musze przyznac marne miejsce :/ eeehhh tez bym se na czyms pojezdzil , ale cos poradzic, wg mnie w urzedzie wezma nas za gowniarzy i nikt nie potraktuje nas powaznie, powiedza zebysmy sie lepiej do nauki brali a nie kombinujemy :/

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.