Dzisiaj jest 11 maja 2025, 23:20

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut

Szanowni forumowicze!

Sztab wyborczy PO i Rafała Gronicza podał Urząd Miasta i KWW „Ponad Podziałami” do sądu, nie dlatego, że wstydzi się debaty, lub czerwieni się ze wstydu!
Wszyscy zadwali sobie sprawę z tego, że burmistrz Fiedorowicz, z racji doświadczenia – zasiada w organie decyzyjnym miasta już od 12! lat, o od 8(!) jest burmistrzem – ma olbrzymią przewagę psychologiczną. Po pewnym czasie, nawet przeciętny człowiek jest stanie zapamiętać niektóre liczby i fakty! Niektóre, bo jak wykazała debata, pan Fiedorowicz myli i miesza ze sobą różne wątki, np. mieszkania socjalne, za które trzeba w ramach TBS-u zapłacić grubą kasę!

Do sądu pozew został złożony po to, żeby potwierdzić, niezgodne z przyjętymi warunkami, komercyjne wykorzystanie debaty przez p.Piturę !
Udowodnione zostało w ten sposób również zaangażowanie Urzędu Miasta w kampanię urzędującego burmistrza.
Przecież dla każdego zainteresowanego, zapis z debaty dostępny jest w internecie.
Każdy musi ocenić sam, kto ma się wstydzić, czy p.Fiedorowicz, nie widzący marności swoich dokonań, czy ambitny człowiek, nie bojący się wystąpienia przeciwko rządzącym układom i stagnacji w mieście.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

tym sposobem chłop ukradł a cygana powiesili :-)
Alex kumuchu Ty podły!!!
:-)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Skoro sami potwierdzacie,ze debata jest publiczna, dostepna dla kazdego to po co chcecie zabronic jej rozpowszechniania - sami sobie zaprzeczacie.

"Do sądu pozew został złożony po to, żeby potwierdzić, niezgodne z przyjętymi warunkami, komercyjne wykorzystanie debaty przez p.Piturę ! "

No i sad uznal,ze nie macie racji i to zasadniczo powinno uciac kolejne dyskusje.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Debata miała być emitowana na stronie www.zgorzelec.info i ewentualnie w TVK Tomków. A Alex dla paru złotych sprzedał ją Fiedorowiczowi. I chodzi tu nie o upublicznianie, bo tego nikt się nie boi i nie wstydzi, tylko o ustalenia i ich nie dotrzymanie, co budzi pewne poczucie niesmaku. Widziałem na forum wystawione pismo skierowane do Gronicza, na temat zasad debaty. Wynika z niego, że debata ma być w dwóch mediach - zgorzelec.info i TVK.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Tak przy okazji. Ja też chciałbym debatę na dvd, ale boję się, że mnie do sądu podadzą. W końcu jeszcze bym komuś pokazał...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

w ramach twojego apelu o wyciszenie bardzo grzecznie powiem ci ze nie czujesz bluesa. A mój dziadek powiedziałby " nie chodzi o te sliwki ale pocoś tam lazł"
Czy nie uważacie za alex jako admin to jak proboszcz . prywatnie niech robi co chce ale w zachrystii ma byc czysto. A on poprostu puscił sie na ołtarzu.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Cytuj:
Do sądu pozew został złożony po to, żeby potwierdzić, niezgodne z przyjętymi warunkami, komercyjne wykorzystanie debaty przez p.Piturę !

A mnie się wydaje, że nie. Dajcie mi jakiś argument, bo na słowo nie uwierzę. A z tego wynika, że jak ja bym to dvd kupił, to też byłaby sprawa w trybie wyborczym! Przecież nie chodzi wcale o zły wizerunek, tylko komercyjne wykorzystanie! Prawda, Kober? Prawda, bog180?

Może nie czuję bluesa, ale czuję smrodek płynący od takiego tłumaczenia się.

Poza tym zastosowanie komercyjne to chyba takie, na którym się zarabia, a nie sprzedawanie po kosztach nagrania? Ciekawym uzasadnienia sądu, który wasz pozew odrzucił...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

bog180 pisze:
A on poprostu puscił sie na ołtarzu.

nie jestem przyjacielem Alexa i nie mam powodów go bronić ale ludzie obudźcie się wreszcie z amoku, co Wy gadacie?????????

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

a mi sie nasunelo jedno zdanie: take me to your dealer:)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

skoro chodzi wam tylko o to ze zostało dvd sprzedane to czemu sprawa trafiła do sądu jako prosba o nieudostepnianie tego?? jesli sąd by zasądził na korzysc RG to z internetu tez by musiało zostac to wycofane wiec kogo wy chcecie teraz porobic?? a kto chce dvd to juz niedługo dostanie:):) płyta z debata jest dołączana do ulotek MF, takze jeszcze dzis wiekszosc mieszkanców bedzie mogła zobaczyc poziom jaki zaprezentował RG. sami wybierzmy kogo chcemy jako Burmistrza. kogos kto ma doswiadczenie ale nam sie znudził, czy kogos młodego, nowego, ale nie myslącego zbyt rozsądnie.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

gregor-85:
Cytuj:
kogos kto ma doswiadczenie ale nam sie znudził, czy kogos młodego, nowego, ale nie myslącego zbyt rozsądnie.

Doświadczenie może i Fiedka ma, ale tylko w gadce bez pokrycia. Przeczytaj sobie jutrzejszą "Gazetę Powiatową" a przekonasz się, że większość z tych zdań które padły z ust Fiedki świadczy o jego nieznajomości tematu. On po prostu zwyczajnie dużo gadał,..i już!!
Że posłużę się przykładem:
1. mieszkania socjalne- jako przykład podał TBS. Bzdura totalna. Każdy wie jak wysokie opłaty są w tych mieszkaniach. A do mieszkań socjalnych lokuje się głównie tych, którzy nie radzą sobie z pokryciem kosztów utrzymania poprzednich mieszkań. Także tych z wyrokami eksmisji.
2. Hala sportowa na 3 tys. miejsc.- bzdura totalna. Wg. architekta, autora projektu Centrum Sportowego prof. Zabłockiego jest tam możliwość powiększenia liczby miejsc ale max. do....2300 miejsc. I to likwidując praktycznie miejsca stojące.
3. Wyprawki do szkół- zapomniał dodać, że jest to zadanie zlecone samorządom i w całości dotowane centralnie.
itd. itp. resztę sobie doczytaj. Więc jeśli lubisz "mowę- trawę"...Twoja sprawa!!! 8) 8)

Tytuł:
obserwator
obserwator

batosza pisze:
Cytuj:

A mnie się wydaje, że nie. Dajcie mi jakiś argument, bo na słowo nie uwierzę. A z tego wynika, że jak ja bym to dvd kupił, to też byłaby sprawa w trybie wyborczym! Przecież nie chodzi wcale o zły wizerunek, tylko komercyjne wykorzystanie! Prawda, Kober? Prawda, bog180?

Może nie czuję bluesa, ale czuję smrodek płynący od takiego tłumaczenia się.

Poza tym zastosowanie komercyjne to chyba takie, na którym się zarabia, a nie sprzedawanie po kosztach nagrania? Ciekawym uzasadnienia sądu, który wasz pozew odrzucił...

Nagranie zostało SPRZEDANE ( rzecza tego, kto sprzedawał jest wysokość ceny- kto mi zareczy, ze TYLKO po cenie kosztów?)z PRAWEM do ROZPOWSZECHNIANIA. A to znaczy- i do komercji.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Dzisaj już u mnie był pan z dvd oraz ulotką z treścią debaty. Nawet na dole ekranu pisze adres zinfo :lol: :lol:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

No i jak ma sie zakup dysku przez UM i dołaczanie do ulotek kandydata. niezły bajzel ale jak to jest mało wazne na tle takich tragedii jak ta w halembie a słusznie ktos zauważył że na drogach takie tragedie sa codziennie. A my zajmujemy sie takimi dwoma mało interesujacymi facetami.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ciekawe czy Rafał G. zgodził się na pokazanie jego twarzy na okładce dvd

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.