Dzisiaj jest 11 maja 2025, 23:14

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
obserwator
obserwator

Lewa gazetka - desperacja czy złośliwość ? 24-11-2006

Dzisiaj w Zgorzelcu pojawiła się "kopia" strony z Gazety Wrocławskiej, w której Piotr Woroniak (z PiS) udziela wywiadu mocno krytykując współpracę z PO, a także poinformowany o rzekomych "bankowych występkach" Rafała Gronicza stwierdza, że wyborcy nie koniecznie powinni oddawać na niego głos. Jak się okazało kopia jest spreparowana, gdyż takiej informacji w GW nie było. Gronicz z Woroniakiem złożyli do nas oświadczenie zaprzeczające gazetkowym "sensacjom", Agnieszka Niczewska - redaktor naczelna Gazety Wrocławskiej stwierdziła jednoznacznie: "Ktoś w perfidny sposób wykorzystał naszą wiarygodność." Sprawa jest jasna, ale kto wydał gazetkę ? Przeciwnicy Rafała chcący podważyć jego autorytet, czy jego zwolennicy chcący wywołać wśród wyborców przekonanie, że to sprawka brudnej gry kontrkandydata ?

Proszę, jaką informację zamieszczono na portalu. Jednoznacznie można stwierdzić, że jest to robota tych co boją się utracić władzę. Jestem ciekaw, do czego by się jeszcze posunęli gdyby do wyborów zostało jeszcze tydzień. Aż strach myśleć - możliwe, że ukazałaby się informacja, że RG jest ukrytym faszystą, sado-masochostą i.... pole jest ogromne do popisu.
Pozdrawiam tych co wymyślają tanie chwyty - niech skończą w piekle.

Tytuł:
VIP
VIP

s1wy, w sumie to nie jest powiedziane kto to wydał bo tak jak możesz przeczytać w moim komentarzu: "Sprawa jest jasna, ale kto wydał gazetkę ? Przeciwnicy Rafała chcący podważyć jego autorytet, czy jego zwolennicy chcący wywołać wśród wyborców przekonanie, że to sprawka brudnej gry kontrkandydata ? "

Dlatego takie posunięcie mogło nastąpić z dwóch stron. Ja bym tego tak otwarcie nie oceniał. Faktem jest, że to się stało, ale przyczyny wydania ulotki i cel przyświecający wydającemu jest nieznany...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Alex powiem tyle, przekombinowałeś i dobrze o tym wiesz. Ale ze względu na ciszę wyborczą powstrzymam się od komentarza!! :evil:

Tytuł:
obserwator
obserwator

Możemy zacząć się bać następnych wyborów.
Jezu, co wtedy się będzie działo...
Ręka, noga, mózg na ścianie - to będzie norma.

Powiem Ci Alex, że jeszcze jednego wątku nie zauważyłeś: otóż właścicielem gazety Słowo Polskie Gazetę Wrocławska jest PassauerPresse, czyli niemiecka firma. Podszywając się pod tę gazetę, ten KTOŚ chciał, przy okazji, wywołać międzynarodowy skandal polityczny.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Mam nadzieję, że autorzy i wydawcy tego periodyku znajdą się czym prędzej na sali sądowej :evil:
Jeśli w ten sposób prowadzi się kampanię,...jeśli chcąc wygrać łamie się prawo,...jeśli w rażący sposób łamie się demokratyczne zasady aby tylko móc w dalszym ciągu siedzieć na foteliku przynoszącym cholera wie jak wielkie profity i cała sprawa ma ot tak po prostu pójść w zapomnienie to ja po prostu mówię NIE. :evil: Alex masz legitymację prasową, masz prawo zadawać pytania i masz możliwość rozwikłać tajemnicę "powstania" tej gazetki!! To wyzwanie dla Ciebie!!! Pytanie tylko, czy podejmiesz się tego,.... :cry:

Tytuł:
VIP
VIP

a od kiedy obowiązuje cisza? :o
Ja myślę, że stopniowanie przyczyn takiej akcji to zwyczajna paranoja i wszyscy o tym dokładnie wiedzą. Howgh :D

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Hi. hi, hi - poszukajcie tam gdzie "robi siê" w Zgorzelcu gazetki - mo¿e ³ysi a mo¿e ww :)

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
właścicielem gazety Słowo Polskie Gazetę Wrocławska jest PassauerPresse, czyli niemiecka firma. Podszywając się pod tę gazetę, ten KTOŚ chciał, przy okazji, wywołać międzynarodowy skandal polityczny.

s1wy, ty wiesz, ze o tym nie pomyślałem ?

A tak na zdrowy rozum skąd mi się wzięło takie stwierdzenie w artykule ?

Nikt nikomu jeszcze nie udowodnił pochodzenia gazetki, zatem niesłuszne by było wysuwanie wniosku że to definitywnie przeciwnicy Rafała.

Weźcie pod uwagę dwa przedstawione przypadki:
Prawdopodobieństwo pierwsze: przeciwnicy Gronicza wydają gazetke aby go ośmieszyć. Wtedy normalną rzeczą jest, że sztab reaguje ekspresowo, robią fotkę studyjną z uściskiem dłoni, piszą oświadczenie i my zamieszczamy sprostowanie.

Prawdopodobieństwo drugie:
Komitet Rafała sam wypuścił gazetkę, aby zrobić sensację i wprowadzić element brudnej kampanii. Dalsza reakcja taka sama.

Jedno jest pewne: na chwilę obecną jest zbyt mało dowodów na to, żeby stwierdzić, kto jest winny. Dlatego przekorny ściągnij klapki z oczu i zastanów się czy druga wersja jest dla ludzi tak samo prawdopodobna jak pierwsza jeżeli patrzy się na sprawę z boku a nie przez pryzmat PO.

Tytuł:
obserwator
obserwator

A czy prokuratura zainteresowała się tym zdarzeniem?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

teorie są co najmniej trzy : http://krytyczny.wordpress.com/2006/11/25/teorie-trzy/

Tytuł:
rekrut
rekrut

krytyczny napisał
Cytuj:
teorie są co najmniej trzy ...

Ja uważam, że co najmniej cztery:
trzy krytycznego i ...
4. kosmici z Marsa rozsypali gazetki szkalujące Gronicza i współpracę PO - PIS w celu wywołania konfliktu lokalnego, w który wmieszana jest zagraniczna agentura, co ma doprowadzić do konfliktu zbrojnego na skalę światową i eksterminacji ludzkości ....

pogadaj krytyczny z ww - on będzie wiedział, która jest prawdziwa :twisted:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

kober:
Cytuj:

Założę się, że krytyczny aktualnie wysila caly swój intelekt żeby pokonać Cię wymyślając teorię nr. 5 :lol: :lol:

Krytyczny, nie daj się. Trzymam za Ciebie kciuki,... :smt069 :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
obserwator
obserwator

Zastanawiam się czy PolskaPresse poda całą sprawę na policję, bo jakby nie było zostało naruszone dobre imię gazety.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Kober pisze:
krytyczny napisał
Cytuj:
teorie są co najmniej trzy ...

trzy krytycznego i ...
4. kosmici z Marsa rozsypali gazetki szkalujące Gronicza i współpracę PO - PIS w celu wywołania konfliktu lokalnego, w który wmieszana jest zagraniczna agentura, co ma doprowadzić do konfliktu zbrojnego na skalę światową i eksterminacji ludzkości ....

pogadaj krytyczny z ww - on będzie wiedział, która jest prawdziwa :twisted:

Po pierwsze nie moje, po drugie wyglądasz na dobrze poinformowanego, po trzecie szczerze mówiąc mało mnie obchodzą Twoje teorię.

Cytuj:
Założę się, że krytyczny aktualnie wysila caly swój intelekt żeby pokonać Cię wymyślając teorię nr. 5

Robisz się wtórny nawet z złośliwościach.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny:
Cytuj:
Robisz się wtórny nawet z złośliwościach.

Coś Ci nawala poczucie humoru, widzę. Rozluźnij się, proszę, dotarliśmy praktycznie do końca "wielkiej batalii" o stołek burmistrza. Teraz już tylko można czekać na wyniki wyborów!!! Tak więc, nos do góry i więcej optymizmu..... :P 8)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.