Dzisiaj jest 11 maja 2025, 11:21

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Czy Nikos nadaje się na dyrektora MDK?
TAK 21%  21%  [ 9 ]
NIE 79%  79%  [ 34 ]
Liczba głosów : 43
Autor Wiadomość
obserwator
obserwator

Po Zgorzelcu chodzi plotka, jakoby Niskos Rusketos miał zostać dyr. Miejskiego Domu Kultury (zresztą można o tym przeczyta na I str. portalu).
Powiem szczerze, że mimo swoich estradowych i rozrywkowych kontaktów to Nikosa raczej nie widzę na tym stanowisku. Bo co innego dobrze prowadzić agencję artystyczną , a co innego zarządzać MDK, gdzie odbywają się różnorakie imprezy (wystawy, spotkania), a nie tylko tzw. "kotlet".
Co myślicie o takim kandydacie?

Ostatnio zmieniony 28 lis 2006, 16:44 przez s1wy, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

mi sie wydaje, ze jest odpowiednim kandydatem. moze w koncu skonczylyby sie narzekania na repertuar podczas dni miasta no i zaczeloby sie dziac cos ciekawego. jestem za...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Pan Rusketos i Pan Baranowski dostali filca od wyborców a tymczasem wracają dzięki wybranemu nowemu burmistrzowi, ot paradoks :-)
no cóż skoro była taka wola większości to mi nic do tego, nie miałem racji głosując na tego na kogo głosowałem, więc teraz po prostu popatrzę jak powinno wszystko wyglądać., do tej pory Nikos miał klub Palace, teraz będzie miał cały mdk, jeśli taka wola narodu, to nic mi do tego.

P.S.y
no i tym bardziej Pan Baranowski musiał dostać kopa w górę...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

ma Palace, ale calego mdk nie bedzie mial, bo to przeciez nie jest jego wlasnosc, jedynie lokal w mdk :) to normalne, ze co jakis czas wladze, dyrektorzy itd, itp. sie zmieniaja, skoro pan baranowski bedzie wice burmistrzem ( a bedzie) to raczej nie moglby sie rozdwoic i byc jednoczesnie tu i tu

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Kandydat jak kandydat - najwiekszym problem moim zdaniem bedzie pogodzenie jego "prywaty" z pelniona funkcja. Nie wierze,ze da sie rownoczesnie prowadzic swoj biznes zbiezny z pelniona dla miasta funkcja. Zawsze bedzie zachodzilo podejrzenie lewych interesow, sprzyjania sobie itd.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

moim zdaniem dyrektorem mdk powinien byc ktos ze srodowiska artystycznego- ktos, kto zna sie na kulturze. Lewe interesy? Hmm do Palace nie chodze, bo wole ambitniejsze imprezy, ale jesli chodzi o jego dzialalnosc muzyczna to uwierz, ze tam na pewno nie ma miejsca na "lewe interesy"

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Nie, nie lewe - zwykle, legalne. Nie zapominaj,ze Nikos ma Tawerne, zespol muzyczny itd. Zwykle pelnienie funkicji publicznych wymaga tego, by nie prowadzic rownolegle swoich interesow. Wczesniej, czy pozniej sa one zbiezne i jest to po prostu nielegalne, a jesli prawo akurat nie zabrania, to sa nieetyczne.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Ja raczej przeciw bym był. a to dlatego że jak pan Nikos zajmie sie MDK tak jak Palace przez 15 lat władania tymże, to bedzie katastrofa......
Nie, nie i jeszcze raz NIE :!: :!: Dla dobra kultury......

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

przypuszczam, ze ci, ktorzy wzieli pod uwage Nikosa wiedza co i jak mozna a czego nie mozna,i nie braliby go pod uwage, skoro wszyscy wiedza, ze Nikos prowadzi rowniez swoje interesy

katastrofa w Nikosie to chyba przede wszystkim wina towarzystwa, przeciez Nikos nie bedzie chodzil miedzy stolikami i ich uspokajal- jak jest w Palace, kazdy wie ;) rownie dobrze Ty moglbys otworzyc jakis klub z zamiarem, ze ma byc to miejsce dla kazdego, a spoleczenstwo przerobilo by je sobie na dresiarsko-blacharska spelune :P

obserwator
obserwator

s1wy pisze:
Po Zgorzelcu chodzi plotka, jakoby Niskos Rusketos miał zostać dyr. Miejskiego Domu Kultury (zresztą można o tym przeczyta na I str. portalu).

Co myślicie o takim kandydacie?

W moim odczuciu- nie bardzo.
Nawet- znacznie- nie bardzo....
wg. mnie ma zbyt sztywny kręgosłup, by mógł z pożytkiem dla wielotorowej działnosci artystycznej MDK, przełamać swe ukierunkowanie na WŁASNY byznes.....
Jestem przekonany, że te diwe _działki_ w parze ze sobą nie pojdą....
A działaność artystyczna powinna mieć w MDK prymat nad działalnością interesowną PALACE, nie tak uważacie???

Ostatnio zmieniony 28 lis 2006, 15:05 przez złośliwy, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Agata nie widze zeby ktos tu wspominal o towarzystwie z palaca wiec ten post jest nie na temat

Tytuł:
obserwator
obserwator

Agata1 pisze:
mi sie wydaje, ze jest odpowiednim kandydatem. moze w koncu skonczylyby sie narzekania na repertuar podczas dni miasta no i zaczeloby sie dziac cos ciekawego. jestem za...

skoro odpowiedzialnym za repertuar jest dyr mdk to z tego postu wynika ze masz pretensje do pana Baranowskiego ktory slabo sie staral i w nagrode zostal vice burmistrzem

a co powiecie na kandydata na prezesa wodociagow pana Leszczynskiego tez taka plotka chodzi czy by sie nadawal?

Tytuł:
pismak
pismak

złośliwy pisze:
A działaność artystyczna powinna mieć w MDK prymat nad działalnością interesowną Nadola, nie tak uważacie???

Ja już się przekonałem dobrze o tym przy organizacji imprezy, najzwyczajniej w świecie Pan Nikos wyrolował kilkanaście osób, nasprzedawał sobie browara bo miał na to wyłaczność, z obietnic sie nie wywiązał, a jak sprzedał wystarczającą ilość browara to zawiną swoje stoisko z alkoholem i nawet picia nie było na imprezie :!:

Taki ktoś ma być dyrektorem MDK :?: :!: na bank :!: :twisted: :twisted: :twisted:

Ostatnio zmieniony 28 lis 2006, 15:11 przez alien_zgc, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Mam nadzieję, że nowym dyrektorem MDKu będzie ktoś, kto naprawdę zna się na tym, co robi, będzie zajmował się swoimi obowiązkami z pasją, a nie tak, jak dotychczas...
Nikos niech sobie kolejny płotek obok cerkwi każe postawić, ale od dyrektorowania mu won!

To sprawdzona informacja, że p. Baranowski zostanie wiceburmistrzem?

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

"Ja raczej przeciw bym był. a to dlatego że jak pan Nikos zajmie sie MDK tak jak Palace przez 15 lat władania tymże, to bedzie katastrofa...... " jesli cos czytasz, czasem musisz sie zaglebic ;) katastrofa w Palace dlaczego jest, sami wiemy i nikt nie bedzie nikomu oczu mydlil, jak jest pieknie i wspaniale, wyrazilam swoje zdanie a to mi wolno, w wielu innych tematach tyle ludzi znacznie bardziej od nich odbiega, ja napisalam na temat- Nikos,MDK,Palace, wszystko sprowadza sie do jednego :)

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.