Dzisiaj jest 11 maja 2025, 11:17

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: bez komentarza
VIP
VIP

Pierwszy raz w historii istnienia zgorzelec.info materiał, którego nie będziemy komentować w żaden sposób. Wykorzystane materiały były już publikowane na naszej stronie, a to co chcemy pokazać to jedynie ich zestawienie.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Zawsze mówi³em ¿e politycy to prostytutki Sprzedaj± siê za g³osy za poparcie. powiedz± wszystko aby wygraæ. Nawet, kiedy nie maj± nic do powiedzenia. Zgorzelecka platforma to dno. jak du¿e widaæ po obsadzeniu stanowisk. Wicestarosta uciekinier z centrum, szef hurtowni zabawek - full profesjonal :). Wice burmistrz nieudany dyrektor domu kultury. Nic nie zrobi³ jako dyr. - maciek d. robi³ z nim co chcia³ a pan B siedzia³ cichutko, czy zrobi cokolwiek jako bur. Mo¿e w naszym mie¶cie po wyborach nie bedzie lepiej ale zapewne bêdzie zabawniej.
PS Jestem jak na razie pod dobrym wra¿eniem starosty - powiem szczerze nie spodziewa³em siê tego po nim :) facet ca³kiem rozs±dnie podszed³ do swojej pracy.

Tytuł: no koments :)
obserwator
obserwator

no i pierwsza wypowiedź burmistrza podobała mi się.
Dał nam na początek igrzyska.

Swoją drogą bardzo ładny skrót wypowiedzi:

"Nasze miasto jest brudne, szare bez pomysłu ... itd. - za co chciałbym podziękować burmistrzowi Fiedorowiczowi" i tu wręczenie kwiatów.

Tą wiązankę można odczytać wieloznacznie.:
Czerwone róże - miłość, idąc dalej - pieprzenie - czyli ... pieprze cię ??????
Chyba tak. Bo przecież Fiedorowicz i jego Lewandowicz oraz Ozga osiągnęli swój cel. Doprowadzili do tego, że ludzie ich nie chcą. Dziwię się, że Fiedorowicz nie wyszedł w trakcie przedstawiania jego osiągnięć. Na jego miejscu pod ziemię zapadłbym się ze wstydu, a on dziarsko podszedł złapał wiąchę kwiatów (jedyne na co mógł jeszcze liczyć z Urzędu Miejskiego w Zgorzelcu) i dziękował. Przyrównał bym to do znanego powiedzenia o oczach, pluciu i deszczu.

Rafale Gronicz - za pierwsze wystąpienie masz u mnie nie tylko mandat zaufania ale i poparcie.
Masz cięty język i wyczuwam u Ciebie oznaki racjonalnego myślenia.
Czy będziesz tak rzutki w decyzjach i działaniach w zakresie pracy samorządu lokalnego? Zobaczymy.
Czekamy na Usunięcie wybitnych SZPECZJALISZTUF ......
Wg mnie Ozga jako dyrektor wodociągów potrafi odróżnić wodę od wódy ale na tym jego fachowość w wodociągach się kończy. Całą pracę robi Spirydoniuk jako zastępca. On zarządzał i zarządza a Ozga brał pieniądze. Nie małe pieniądze a pewnie do dzisiaj nie wie za co.
Lewandowicz - ten wszedł w śmiecie po kolana. Nie potrafił zarządzać własną firmą, nie potrafi spółką MZGK, czego dowód dał nie potrafiąc sobie poradzić z ludźmi. Wcześniejszych przykładów jego pracy nie znam bo plotkom nie wierzę a nie znałem jego działań i skutków.

Ponoć w urzędzie miejskim już płaczą mierni. Skończyło im się dobre a byli wojskowi – w tył zwrot i rozejść się!!

Pytanie jest tylko jedno:
Czy wywalając na zbity pysk dotychczasowych nierobów nie obsadzisz stołków innymi miernymi ale wiernymi.
To czas pokaże

Tytuł:
rekrut
rekrut

Nie rozumiemiem Admina, po co to zrobił. Zmontował dwie wypowiedzi wyrwane z kontekstu (na marginesie z wypowiedzi Admina też całkiem ładne rzeczy mozna zmontować) a przeciez Gronicz w swoim drugim publicznym wystąpieniu powiedział że "zgorzelec wygląda tak jak wygląda"- czyli nie zaprzeczył temu co powiedział w debacie, że jest brzydki i brudny- nie powiedział że jest ładny i czysty zadbany. A że podziękował Fiedorowiczowi ....bo tak wypada, gdyby nie jego złe zarządzanie na czele magistratu to nie szukalibyśmy kogoś nowego.
Nie bronię Gronicza.....ale dajmu mu troche czasu.......

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ball Kani pisze:
Czerwone róże - miłość, idąc dalej - pieprzenie - czyli ... pieprze cię ??????
Chyba tak.
Rafale Gronicz - za pierwsze wystąpienie masz u mnie nie tylko mandat zaufania ale i poparcie.
Masz cięty język i wyczuwam u Ciebie oznaki racjonalnego myślenia.

mam wrażenie, że to już jest odwracanie ogona kotem :-)
ale moje oklaski za twórczą nadinterpretację tyle, ze wydaje mi się, że oglądaliśmy dwa różne filmy :-))))
no i przypomina mi się cytat z filmu "Jak to się robi" gdy Lepper tłumaczy, że gdy mówi "Balcerowicz musi odejść" to nie mówi tego dlatego, ze ma coś do szefa NBP, tylko mówi tak dlatego bo mówi, bo tak pasuje :-)))

http://www.pardon.pl/artykul/307/jak_si ... tyke_wideo

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ewcia pisze:
nie powiedział że jest ładny i czysty zadbany. A że podziękował Fiedorowiczowi ....bo tak wypada, gdyby nie jego złe zarządzanie na czele magistratu to nie szukalibyśmy kogoś nowego.

ale jednak po wyborach również zdaniem Pana Bielińskiego(?) z PO nie było aż TAK źle jak przed wyborami...

http://www.youtube.com/watch?v=AohTPeh9 ... ed&search=

jak na moje zezowate oko to jednak dosyć zaskakująco wylewne są te "zdawkowe" podziękowania... i słowa Fiedorowicza na tej imprezie dla mnie przynajmniej nie brzmią takim dysonansem jak słowa zwycięzców...

Ostatnio zmieniony 05 gru 2006, 11:31 przez neandertalski, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Nie zgadzam siez Tobą podziekowania były naprawdę lakoniczne.........bo musiały być

Tytuł:
rekrut
rekrut

rzeczywiscie, az zal komentowac wypowiedzi pana burmistrza... tragedia
retoryki kurs by sie przydal, albo inwestycja choc chwili cwiczen referowania gotowcow z kartki

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Swieta pisze:
rzeczywiscie, az zal komentowac wypowiedzi pana burmistrza... tragedia
retoryki kurs by sie przydal, albo inwestycja choc chwili cwiczen referowania gotowcow z kartki

przynajmniej nie zmienił zdania w stosunku do tego co głosił przed wyborami, nawet styl ma ten sam, stąd dla mnie nie ma zgrzytu.
przy okazji z kolei pogratulować można wszystkim "bezstronnego" szefa komisji wyborczej:

http://www.youtube.com/watch?v=Tp_cnLe0 ... ed&search=

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

ten gośc jest chyba związany ze zgorzeleckim sądem a napewno jest przedstawicielem zgorzeleckiej palestry, pogratulowac!!! można powiedziec że zgorzeleccy prawnicy to nie gesi i swojego Kononowicza mają!

Tytuł:
VIP
VIP

Ewcia, wypowiedzi nie są wyrwane z kontekstu. W obu przypadkach jest mowa o Zgorzelcu i pracy Fiedorowicza, dlatego chodziło tu bardziej o pokazanie co było przed a co po. Ja bym to nazwał raczej hipokryzją.

Jeżeli to co powiedział Gronicz przed wręczeniem kwiatów miało być pozytywnym podsumowaniem pracy poprzednika to Gronicz przeczy sam sobie, a negatywnym to było strzałem w policzek i szydzeniem z Fiedorowicza...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Aleksandrze, to była zwykła, najwyklejsza walka przedwyborcza, i chyba nikogo niepowinna dziwić krytykatego co było i nadal jest. Ja w dalszym ciągu uważam że Gronicz nie zaprzeczył temu co wczesniej mówił, a podziękować wypadało przecież Fiedorowicz poiastował też urząd przed 8 lat ( o 8 za długo) i moim zdaniem nawet jak sprzataczka odchodzi też wypada jej podziekować chociażby za to że była beż wzgledu jak te schody myła wzdłuż czy w poprzek ale robiła to tak jak umiała a życie weryfikuje to czy ktoś do czegoś się nadaje czy nie

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Jak prześledzi sie wypowiedzi łaskawie nam dzisiaj rządzących w Polsce to, jeżeli ich człowiek był karany albo np min skarbu był członkiem PZPR to zupełnie inna sprawa i prosze tego tak nie rozpatrywac, no ale jak ktoś z opozycji a to bardzo przepraszam to juz przestepstwo albo chociaż dyskwalifikujące chamstwo. Dlatego nie pchajmy rafała na takie tory, jak raz mówi to a drugi co innego to trzeba mu odrazu kawe na ławe, niech sie nie przyzwyczaja i żle nie uczy. Jest jeszcze młody, może nad soba pracowac , Kultura kulturą ale jego partyjny szef mówił " lepiej nie mówic nic jak powiedzie za dużo". Patrz- wypowiedź tego prawniczka z komisji wyborczej.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

po chwili zastanowienia, powiem tak, biorąc pod uwagę rozpoczynające imprezę przemówienie pana BEZSTRONNEGO, możnaby zaryzykować stwierdzenie, ze wystąpienie Panów Gronicza i Bielińskiego próbowało zneutralizować swojego poprzednika, liczyłoby się to im raczej na plus jeżeli tak było...
ogólnie z imprezy jednak wyszedł niewypał...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
[...]liczyłoby się to im raczej na plus jeżeli tak było...

"plus dodatni", czy "plus ujemny"?? :lol:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.