Dzisiaj jest 12 maja 2025, 2:06

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Swego czasu była koncepcja utworzenia zatoczek parkingowych przy ul. Langiewicza od strony Szkoły Muzycznej i Delty. Zostały w tym celu nawet sprowadzone i zasadzone drzewka. Ta koncepcja upadła - pewnie z braku funduszy. A szkoda, bo można tam przenieść przystanek autobusowy znajdujący się obecnie obok starego sądu, który utrudnia komunikację w tamtym rejonie, a przy ul. Langiewicza tak mocno by nie przeszkadzał... Nie chcę być posądzony o jakiś "kasandryzm", ale czy musi dojść do wypadku śmiertelnego (stłuczek tam już pełno było), aby wtedy ten problem został zauważony?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Bardzo wazny temat i dobry pomysł ale czy pracownicy turowa wyrażą zgode na zmiane trasy autobusów ? Są pod tym wzgledem bardzo konserwatywni.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

koło sadu mozna bylo zrobic zatoczke na autobusy :/ ale chyba nikt o tym wczesniej nie pomyslal ze tam dalej bedzie groznie na ulicy :/

Tytuł:
VIP
VIP

Garbus, teraz możesz to pytanie zadać w nowym dziale, w któym jest bezpośrednie zadawanie pytań do burmistrza.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Bardzo wazny temat i dobry pomysł ale czy pracownicy turowa wyrażą zgode na zmiane trasy autobusów ? Są pod tym wzgledem bardzo konserwatywni
mój kolega pracujący w BOT i mieszkający przy ul. Langiewicza z pewnością poprze pomysł :wink:

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

aleksander napisał:
Cytuj:
Garbus, teraz możesz to pytanie zadać w nowym dziale, w któym jest bezpośrednie zadawanie pytań do burmistrza.

Aleksanderku, bez zdrobnień ;) A pytanie po prostu przenieś.

Tytuł:
obserwator
obserwator

WITAM WSZYSTKICH
Sprawa ulicy langiewicza-kilka lat temu zostały zrobione nasadzenia zresztą na prośbę jednego z radnych za aprobatą reszty radnych, poto aby po czasie ściąć stare drzewa i zrobić te zatoczki jak zresztą słusznie piszecie.
Dziś mamy na tej ulicy, jak nigdzie indziej podwójne drzewa.
Do tego trzeba szybko przystąpić.Zresztą o tym zwracałem uwagę poprzedniej władzy, na jednej z moich ostatnich sesji.
Nikos

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

nikos - nasadzenie drzew nastąpiło osiem lat temu, gdy tylko Fiedorowicz został burmistrzem. Cieszę się, że się zgadzasz z tym, że to powinno być dawno zrobione, ale dlaczego Ty, jako radny przez trzy kadencje, tego nie dopilnowałeś? Moim zdaniem nie masz moralnego prawa wypowiadać się o niczym innym jak tylko o Festiwalu Greckim, który jest Twoim dzieckiem i oczkiem w głowie. Szanuję Ciebie, bo nie raz ze sobą dyskutowaliśmy, ale najlepiej znasz się na muzyce i szkoda, że nie dopilnowałeś wielu spraw, których dopilnować mogłeś.

Tytuł:
obserwator
obserwator

WITAM
To ty kolego jak nie masz pojęcia jak działa rada miasta i urząd to się nie wypowiadaj.Przeżyłem kilku "Wielkich Burmistrzów"a pamiętaj, byłem prawie trzy kadencje w klubie "porozumienia prawicy" generalnie w opozycji do władzy.Jak chcesz wiedzieć to mieliśmy za karę, nawet mniejsze diety.W konsekwencji, nie wszyscy słuchali tego co mówiłem na sesjach i w komisjach. Dlatego jest tak jak jest. Zapytaj może dlaczego tego nie załatwili ci radni którzy zostali wybrani z tego okręgu i byli przy władzy.
Nikos

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

nikos - z Twoich wystąpień w Radzie Miasta utkwiło mi jedno, w którym to nie potrafiłeś przypomnieć sobie nazwy klubu zapaśniczego, w którym byłeś wiceprezesem ;) Po coś Ty był w Radzie Miasta? Cerkwię załatwić? Chodniczek przy cerkwi?

Cytuj:
Zapytaj może dlaczego tego nie załatwili ci radni którzy zostali wybrani z tego okręgu i byli przy władzy.

No Boże kochany - po prostu byli ciency i dlatego nie wybrano ich na następną kadencję.

Co do "Wielkich Burmistrzów" - to chyba w wyniku działań związanych z prawicą ludzi Sawickiemu trzeba było wypłacić później odszkodowanie, ale to nie z Twoich pieniędzy tylko miasta, także na pewno tego nie odczułeś...

Nikos... Przestań sobie robić kampanię - na pewno Ciebie już nikt nie wybierze.

Tytuł:
pismak
pismak

W c

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 21:40 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Cześć
Jeśli chodzi o klub zapaśniczy przy MDK to pamiętaj że z mojej inicjatywy tam się znalazł jeszcze za Sawickiego.O jakiej kampanii ty mówisz.Zobacz do okoła to się skonczyło.Ja naprawdę mam co robić. Co nie mogę pisać i wyjaśniać wam te rzeczy o które pytacie, i dyskutujecie?
Nikos

Tytuł:
rekrut
rekrut

A może skończycie się kłócić i powiecie czy możliwe jest zrobienie tego co nie zostało zrobione do tej pory ?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

a ja tak się zastanawiam, czy w tej sprawie konieczne są inwestycje w zatoczki, wycinanie drzew itd... może na początek wystarczyłoby zlikwidowanie zakazu zatrzymywania się który stoi od skrzyżowania pięcioramiennego? Myślę, że ten pas pobocza który się ciągnie w linii "starych" drzew wystarczyłby na dobry początek. Tym bardziej gdy np na ulicy Broniewskiego nie ma zakazu zatrzymywania się na odcinkach skrajnych ulicy i ludzie regularnie tam parkując od lat blokują ulicę i nie ma problemu.
na Langiewicza jest przynajmniej pobocze...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

a ja się zastanawiam dlaczego z mojej ulicy chcecie zrobić parking ? już wystarczająco dużo aut parkuje... po za tym drzew proszę nie ruszać - za dużo ich mamy ?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.