Dzisiaj jest 12 maja 2025, 5:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

hm, może mi ktoś wyjaśnić kim jest Pan Józek?

http://www.zgorzelec.info/index.php?k_d=504&

dziwne mam wrażenie wiadząc jak ten Pan mówi o tym, że MY wygraliśmy.... pewnie jak zwykle się myle ale w takim rodzinnym ujęciu tym bardziej mam wrażenie, ze Panowie Gronicz i Woroniak są tylko koniem trojańskim za którym stoją rzędy "Panów Józków"...

http://www.zgorzelec.info/index.php?k_d=505&

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Daj już spokój,było minęlo.
Poczekaj cztery lata,teraz juz ok.Juz po wyborach.
Już spowrotem będzie szara codzienność.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Ernesto...wcale nie. To będzie pierwszy poważny test nowego burmistrza....czy jednych nie zastąpi drugimi...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Pan Józek, to zdaje się Kozłowski startujący do sejmiku. Tylko startujący.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Kubek pisze:
Tylko startujący.

jeżeli tylko startujący to rozumiem, że nie wszedł do sejmiku? hm ciekawa sprawa, wygląda na to, ze w polityka lokalna to sport w którym nie ma przegranych :-)
pewnie się czepiam jak zwykle ale Pan Józek na filmie raczej tryumfuje, wspomina o woli narodu i o kilkudziesięcioletniej walce z kumuchami... ciekawe czy słyszał cos o tym, ze komuna upadła kilkanaście lat temu? może nikt mu nie powiedział o rządach, Mazowieckiego, Suchockiej, Bieleckiego, Olszewskiego, Buzka...
ciekawe jak długo jeszcze prawica będzię odtrąbiać pokonanie komuny, dla mnie jest to już odtrąbianie trzecie, pamiętam i czasy okrągłego stołu i zwycięstwo w wyborach AWS-u, teraz znów prawica pokonała tę samą komunę - jak zwykle z woli narodu.
kiedy my w końcu zajmiemy się przyszłością...

Tytuł:
pismak
pismak

neandertalski pisze:
pewnie się czepiam jak zwykle

Nie dość, że się czepiasz to jeszcze sprawiasz wrażenie naiwnego Co z tego, że komuna upadła, że rząd tworzyli ludzie z prawicy skoro w naszym mieście przez ostatnie 8 lat rządzili ludzie kojarzeni z lewicą. Dziwi Cię, że pan Józek cieszy się po wygranej kandydata na którego głosował? Ty byś płakał na jego miejscu??

Tytuł:
rekrut
rekrut

Przecież Józef to też komuna.
Jakoś szybko zapomniał o swoich korzeniach.
Może czas przypomnieć o jego osiągnięciach...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Nie dość, że się czepiasz to jeszcze sprawiasz wrażenie naiwnego Co z tego, że komuna upadła, że rząd tworzyli ludzie z prawicy skoro w naszym mieście przez ostatnie 8 lat rządzili ludzie kojarzeni z lewicą. Dziwi Cię, że pan Józek cieszy się po wygranej kandydata na którego głosował? Ty byś płakał na jego miejscu??[/quote]

nie, nie dziwi mnie, ze cieszy się z wygranej JEGO kandydata, dziwi mnie to, ze w gronie zwycięzcow, jest osobą która ma najwięcej do powiedzenia w tej konkretnej chwili którą uwieczniono na wideło, przez co mam wrażenie, że to Pan Józek coś tu wygrał...
i jeszcze jedna rzecz 8 lat rządzili ludzie kojarzeni z lewicą - których Pan józek najchętniej nazywa po prostu czerwonym - doszli do władzy w tym mieście w wyniku demokratycznych wyborów jak mnie pamięc nie myli, podobnie jak nowy układ zgorzelecki w tym roku, co to ma niby wspólnego z komuną????
chcesz aby szanowano demokratyczny werdykt w tym roku, szanuj więc również poprzednie decyzje wyborców sprzed kilku lat.
a tak nawiasem mówiąc, lewica wygrała wtedy chyba też z jakiegoś powodu? może dlatego, ze prawica delikatnie mówiąc się nie spisała?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

neandertalski pisze:
przez co mam wrażenie, że to Pan Józek coś tu wygrał...

A ja mam wrażenie,że cos ugrał,dla siebie.Ale zobaczymy.

Tytuł:
pismak
pismak

Nj

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 18:41 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

masz rację mieszczuch z tym przegranym sposobem sprawowania władzy... jestem zwolennikiem uczenia się na błędach najlepiej własnych ale nie tylko, życzę młodemu dobrze, bo jakbym życzył źle to bym i sobie źle musiał życzyć, zobaczymy czy nowy burmistrz to figura czy figurant...
rola opozycji moim zdaniem jest bardzo ważna, bo nie wystarczy na drodze samemu sobie ustawiać znaki ograniczenia prędkości, ktoś jeszcze musi te znaki "egzekwować", człowiek lubi się demoralizować i dobrze jeżeli mu ktoś w tym przeszkadza, dla dobra wszystkich - byle z głową, bo rolą opozycji wcale nie jest tylko torpedowanie przeciwnika

Ostatnio zmieniony 28 lis 2006, 12:21 przez neandertalski, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Je

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 18:41 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

nie ukrywam, ze krytyczny jest moim idolem :-)
i jeżeli jakaś prawdziwa lewica mogłaby w tym mieście wreszcie powstać to nie wyobrażam sobie aby mogło to nastąpic bez niego, krytyczny wie o czym mówi i nie jest to wcale zjawisko często spotykane zarówno na lewej jak i na prawej stronie ringu

Tytuł:
obserwator
obserwator

No, tu bedę krytyczny...
A po co krytyczny (gdyby dostał angaż na opozycję ) miałby chodzić w marynarce, skoro duża część Komitetu Wyborczego R.Gronicza ( i wielu gości) oczekiwało na wyniki wyborów w jakichś roboczych czarnych podkoszulko-polówkach??????
Nie byłoby to zbyt wielkim dysonansem?

Niedziela (!), wieczorowa pora, to i chyba strój _wieczorowy_ w siedzibie Partii, Komitetu Wyborczego....
Chyba NOWA WŁADZA ma takie raczej luzackie podejście do podkreślania podniosłości chwili, i do stroju......
To taki wniosek po obejrzeniu videło nagrań 1-2-3-4-5-6

Tytuł:
obserwator
obserwator

moze i rzadzila lewica ostatnie 8 lat ale komuna upadla w 90 wiec 16 lat temu i chyba zapomnialas kto rzadzil wtedy zgorzelcem mniej wiecej widoczny na filmach pan leszczynski i jakie byly afery z nim zwiazane dlatego wola narodu skierowala sie na lewice ktora rzadzila 8 lat wiec menelopa nei mow tutaj o pokonaniu komuny bo przed lewica rzadzila prawica i sie nie spisala a sie w sztabie wyborczym tam cieszyli bo juz jak gronicz powiedzial stolki sa rozdane i pewnie widzielismy potencjalnych zastepcow nowych prezesow spolek itd

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.