bombas3 pisze:
Ukazał się kolejny numer 'regionu', bezpłatnej gazetki polsko-niemieckiej. Kilka artykułów K. Marcinkowskiego, W. Gruny, dużo ogłoszeniowo-mikołajowo-świątecznych życzeń. Sporo materiału o polsko-niemieckich sprawach, i tu bym się na chwilę zatrzymał.
Inspiracją do tekstów jest Erika Steinbach i jej Centrum Wypędzonych jak również inne drażniące kwestie.
Dziwię się Bombasowi3 że reklamuje takiego szmatławca (na zdjęciu wyglądasz powazniej).
Poziom merytoryczny artykułów zawartych w tym pisemku jest żałosny.
Współpracę PL-N tworzą mieszkańcy Zg i Gz.(zgadzam się z wypowiedziami Neandertalskiego, Azji, Marko). Prawdziwy stan wspólpracy znają Ci którzy ją tworzą od wielu lat w bezpośrednich czy pośrednich kontaktach (równiez nasza młodzież ucząca sie po tamtej stronie łącznie z moją córką).
Brukowe artykuly pisane przez Kajetana Marcinkowskiego( wielokrotnie pokazywał co potrafi) czy Grunę nic nie wnoszą do współpracy lecz wręcz przeciwnie.
Czy mam uwierzyć że kolebką Eriki Steinbach jest m.in Zgorzelec?
Tytuły artykułów z tegoż pisemka:
Zgorzelec poligonem?
Hupka przy granicy - Polska musi być w Unii!
Radny z Goerlitz - Polacy mordercami!
Erika Steinbach - Centrum Wypędzonych w Berlinie!
Marsz NPD - Polacy precz!
Reklamując ta gazetkę obrażasz Bombasie wielu ludzi którzy tworzyli i tworzą od wielu lat współpracę, czyniąc a nie pisząc.
Jeżeli ludzie piszący te artykuły są dla Ciebie autorytetami w dziedzinie wspólpracy PL-N to ja zacytuję tutaj cytat Kaczyńskiego "Spieprzaj dziadu"