Dzisiaj jest 11 maja 2025, 11:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Jak oceniasz Internet w Dialogu?
1. dobrze 47%  47%  [ 8 ]
2. źle 29%  29%  [ 5 ]
3. nie mam zdania 24%  24%  [ 4 ]
Liczba głosów : 17
Autor Wiadomość
obserwator
obserwator

Cytuj:
Cytat:
hm,no to jak będziecie orać to proszę głębiej,aby przeorać przewody w ziemi telefonii dialog.usługi internetowe jakie świadczą to tragedia,zwłaszcza z wieczora.a miało być LEPIEJ,ale LEPIEJ to chyba nic nie mówić!
=============================================
Cytat:
przeorać przewody w ziemi telefonii dialog.usługi internetowe jakie świadczą to tragedia
dobrze wiedzieć, do mnie kilka dni temu dzwonił kilka razy namolny facet właśnie z Dialogu, oferując usługi internetowe przewyższające kablówkę jakością i ceną, dzięki za ostrzeżenie

Ja nie narzekam.
Dlaczego wy jesteści niezadowoleni?
Edit: Lub- zadowoleni.

Ostatnio zmieniony 15 gru 2006, 9:53 przez złośliwy, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
pismak
pismak

Ph

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 21:46 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Ja równiez nie narzekam na łącza dialogu , mam zreszta nieliczne w Zgorzelcu 2 megowe. Ale Złosliwy nie jestes pępkiem Zgorzelca , to ze tobie i mnie dialog nie nawala nie moze bys powodem do zadowolenia wszystkich innych . Daj innym wolnośc wypowiedzi,
pisałem cos dalej ale narazie ugryzłem się w język/ wróc / w palec.

Tytuł:
obserwator
obserwator

bog180 pisze:
Ale Złosliwy nie jestes pępkiem Zgorzelca , to ze tobie i mnie dialog nie nawala nie moze bys powodem do zadowolenia wszystkich innych . Daj innym wolnośc wypowiedzi,

I ja coś tu dalej napisałem, ale skasowałem.a zaczynało sie w trybie rozkazujacym .No ale skasowałem.
Ty masz czasami kłopot z rozumieniem tekstu, czy tez to tak pod wpływem nicka autora sie ci robi?
Ogarnia cie jakis amok? Nienawiści?
Czymże, ach czym sobie na ten zaszczyt zasłuzyłem?

Mam nadzieje że się Ci poprawi.

Zadałem pytanie, którym ZAPRASZAM chetnych do udziału w ankiecie, i WYPOWIEDZI. Czy tym samym _zabieram- komus jakąś wolność? A zwłaszcza- wypowiedzi?

Wracając do tematu, i tych, co rozumieją pismo, nadal proszę o udział w ankiecie, i ewentualne uzasadnienia swych wypowiedzi na TAK, lub na NIE.

Ostatnio zmieniony 15 gru 2006, 9:48 przez złośliwy, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Br

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 21:46 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

mieszczuch pisze:
Brakuje w ankiecie trzeciej możliwości; nie mam wyrobionego poglądu lub drak zdania na temat.

Faktycznie, mój błąd.
tym bolesniejszy, ze TERAZ ( po kolejnych dopiskach) ankiety już nie moge poprawić/uzupełnic. Nie jest juz do edycji.

Może Admin uzupełni o trzeci punkt(?), np:

3. nie mam zdania

http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.p ... viewresult

A jak nie uzupełni, to w zasadzie nic sie nie stanie. az tak bardzo na jej wynikach mi nie zależy. Może Dialog by sie lekko ucieszył (gdyby zasłuzyła na dużą frekwencję).

Tytuł:
pismak
pismak

W porownaniu do neo czy innych opcji rodem z tpsa to dialog jest lux, szkoda tylko ze na Wyspianskiego 256 to max

Tytuł:
VIP
VIP

dodano

Tytuł:
rekrut
rekrut

A ja narzekam, choć nie mam. Ale Chcę mieć!
Tylko jak to zrobić? - w ofercie dialogu mają łącze 512,1 i 2 mega.
A w zgorzelcu dysponują w moim rejonie tylko 256 - czyli mają, a nie mogą sprzedać?
Bez sensu kompletnie.
Nie wspomnę o tym ,że chciałem podłączyć w ich promocji (tak taniego podłączenia nie ma nikt w okolicy - wychodzi mi około 20 zł/miesiąc po zniżce na abonament przy 512).
W Bolesławcu mają ten sam problem.
Zgodziłbym sie na 256 z możliwością przejścia w czasie trwania promocji na 512, jak technicznie będzie to możliwe (powiedzmy - z jakimś jeszcze małym upustem), ale ktoś, kto ustala regulamin promocji, nie wie, co jego firma ma w ofercie.

Tytuł:
obserwator
obserwator

aleksander pisze:
dodano

Dzieki serdeczne. I ukłony :)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Mozecie miec problemy z oraniem kabli sieci Dialog, gdyz sygnalm iedzy Zgorzelcem, a bodajze centrala w J. Gorze leci droga radiowa ;) Wiec powodzenia z oraniem :)
Ale to powinno wyjasnic niektorym, skad padanie lacz Dialog w czasie deszczu, duzego sniegu i innych atmosferycznych zjawisk ;)

Dalem na nie... Mam Dialoga, ale nie jestem zadowolony, ze od ponad roku slysze, iz predkosc 512 i wieksze na terenie naszego miasta "sa w planach i w najblizszych miesiacach beda dostepne". A jak wiadomo nie sa. Za to Dialog ma u mnie duzego minusa.

Poza tym... Te czasy, spowodowane radiowym polaczeniem to tez makabra. Jezeli do wlasnej bramki mam czasy na poziomie okolo 50ms... to o czm my mowimy ;) No ale faktem jest, ze lacze jest wygodniejsze i "mechanicznie" chyba duzo lepiej rozwiazane po stronie uzytkownika niz konkurencja obecnie, no i cena tez nienajgorsza.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

bog180 pisze:
Ja równiez nie narzekam na łącza dialogu , mam zreszta nieliczne w Zgorzelcu 2 megowe. Ale Złosliwy nie jestes pępkiem Zgorzelca , to ze tobie i mnie dialog nie nawala nie moze bys powodem do zadowolenia wszystkich innych . Daj innym wolnośc wypowiedzi,

A skąd takie 2M? Bo mnie - w mordę - jakoś nie chcą dać, twierdząc, że technicznie nie ma możliwości, chyba, że zabrali 8 (x 256k) innym a Tobie dali te 2M... :wink:
A od dwu lat przeszło im pupę truję...
Poza tym przerw mało, stały transfer na poziomie 28k - 30k no i stały IPek oraz brak limitów - w moim przekonaniu najlepsze rozwiązanie w mieście, aczkolwiek nie najszybsze.
Gdy już (mam nadzieję) "zapgrejdują" Wyspiańskiego do prędkości powyżej 256k - będzie luksik i Kanada w ogóle.

Tytuł:
obserwator
obserwator

zakładając łącze (256)w czerwcu,Pan obiecał mi,że najpóźniej do końca roku za tą samą cenę otrzymam 512.No ale jak zadzwoniłem na info na koniec roku,to powiedziano mi -niestety nie i nie wiadomo kiedy.Nie mówiąc o większym.
Pomijam częste awarie i brak połączenia.Co kiedy ciągle się pracuje w internecie?Z rana można jeszcze coś podziałać ale wieczorem... Ogólnie lipa i niech nikt nie próbuje mnie przekonywać.Swoją rację mam co do tego łącza.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Mariusz pisze:
zakładając łącze (256)w czerwcu,Pan obiecał mi,że najpóźniej do końca roku za tą samą cenę otrzymam 512.No ale jak zadzwoniłem na info na koniec roku,to powiedziano mi -niestety nie i nie wiadomo kiedy.Nie mówiąc o większym.
Pomijam częste awarie i brak połączenia.Co kiedy ciągle się pracuje w internecie?Z rana można jeszcze coś podziałać ale wieczorem... Ogólnie lipa i niech nikt nie próbuje mnie przekonywać.Swoją rację mam co do tego łącza.

No u mnie nie ma problemów z transferem - w sumie cały dzień i noc hula na podobnym poziomie... Może to faktycznie uzależnione jest od "szafy", w którą wpiętym się jest.
I faktycznie, z tym 512k u mnie było podobnie... :(

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Faktycznie jest tak, ze w szafach mamy w Zgorzelcu lipne modemy brzegowe, ktore dialog musi powymieniac, azebym ieszkancy mieli mozliwosc korzystania z szybszych polaczen.

Mariusz: Rzeczywiscie wyglada na to, ze problem jest z Twoja szafa, a konkretniej z modemem w niej, bo poza wadami, o ktorych pisalem, nie mam zadnych awarii ani problemow transferem wieczorem czy rano. Zawsze jest okolo 30KB/s :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.