aleks
Cytuj:
brama krucza oraz gardziel bramna Mostu Staromiejskiego z XVI w. zostaną zaznaczone innym kolorem kostki brukowej...
Adam CebulaCytuj:
"Nasze skarby" będą pokazane w nawierzchni, co do tego nie mam żadnych wątpliwości. Stosowny zapis na ten temat znajduje się bowiem w miejscowym planie zagospodarowania Przedmieścia Nyskiego...
mam coraz większe wątpliwości co do powyższych ’pobożnych życzeń’, pisałem już kilka razy nt różnic pomiędzy projektem a wykonawstwem, bez żadnego, kompletnie, skutku - przypomnę choćby uciętą ścieżkę rowerową i brak jej połączenia z chodnikiem, ludzie sobie chodzą przez trawnik, co było oczywiste i przewidywalne: na czyj koszt dokonane będą niezbędne zmiany?

AlfredCytuj:
Kto jest odpowiedzialny za jakość prac budowlanych wyknywanych przez Wykonawcę podczas rewitalizacji Przedmieścia Nyskiego ?
Jakość układania kostku brukowej na ul. Wrocławskiej-Daszyńskiego, nie wierzę żeby w "firmie" wykonawcy pracował choć jeden brukarz.
dla potwierdzenia:
Adam CebulaCytuj:
Osobą odpowiedzialną za cała inwestycję pt. Rewitalizacja Przedmieścia Nyskiego jest inspektor nadzoru budowlanego.
Inwestor może ustanowić inspektora nadzoru budowlanego i w tym przypadku z takiego prawa UM skorzystał.
Wydziałem zajmujacym się prowadzeniem powyższej inwestycji jest Wydział Przygotowania i Realizacji Inwestycji tut. Urzędu.
a może tak trochę nazwisk, żeby nie było całkiem bezosobowo i anonimowo?
aguszkaCytuj:
Proponuję zwrócić się z bezpośrednim zapytaniem w tej sprawie do działu inwestycji. Ręczę, że nie udzielą jednoznacznej odpowiedzi, albo nie udzielą jej wcale
jest, o ile wiem, obowiązek odpowiedzi na oficjalnie zadane pytania.