Dzisiaj jest 12 maja 2025, 2:20

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut

Kiedy poprawi siê stan czysto¶ci w mie¶cie? W dalszym ci±gu miasto postrzegane jest jako jedno z brudniejszych. Nie jeste¶my metropoli± jak Warszawa ¿eby siê tego nie da³o ogarn±æ!

pytanie przeniesione z tematu dot. wywiadów skierowane do Jacka Szymañskiego - Prezesa MPGK w Zgorzelcu

//admin

Ostatnio zmieniony 15 sty 2007, 9:11 przez maro, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

maro pisze:
Jacek Szymański - Prezes MPGK w Zgorzelcu
Kiedy poprawi się stan czystości w mieście? W dalszym ciągu miasto postrzegane jest jako jedno z brudniejszych. Nie jesteśmy metropolią jak Warszawa żeby się tego nie dało ogarnąć!

Znów to samo. Jak ktoś zapłaci za sprzątanie to będzie czyściej. Nikt nie pracuje w czynie społecznym przecież. A może jest firma, która np. za darmo wybuduje mi dom, bo taki jest mi potrzebny i chce mieszkać na większej przestrzeni.

Tytuł:
rekrut
rekrut

bb: "Jak kto¶ zap³aci za sprz±tanie to bêdzie czy¶ciej"
A od kiedy to trzeba miastu zap³aciæ za posprz±tanie terenów nale¿±cych do niego? A mo¿e mieszkañcy w czynie spo³ecznym maj± sprz±taæ ulice?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

bb. nie pisz takich głupot bo mi kobieta w domu powie jak ktos zapłaci to bedzie czysto. I co inwestora szukac . A może Jacek z Rafałem załtwią kase z unii na sprzatanie, ale to trzeba by dwie gminy i powiat sprzatzac bo sprzatanie miasta to za mały projekt.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Bedzie czysciej jak zmieni sie mentalnosc Polakow. Nikt inny w tym nam nie pomoze. Jako narod jestesmy syfiarzami i nikt mi nie wmowi,ze jest inaczej. Kazdy kiepuje na ziemie, czesto jadac drogami widac na poboczach papierki, paczki po papierosach, kubki z McDonaldsa. Pod blokami na 3 kubly - 1 z brzegu jest pelen, dwa w glebi puste a smieci na leza rzucone byle gdzie, bo komus sie nie chcialo zrobic dwoch krokow dalej. Psy zalatwiaja sie gdzie popadnie, gdyz ich wlasciciele maja gdzies porzadek. Nawet bedac na rybach w sobote w rejonie Kozlic i stawu Bozata widzialem smieci zrzucone ze skarpy z okolo 20m w dol - resztki materialow budowlanych, lodowke, papiery i zwykle worki z domowymi odpadami. Nie bedzie lepiej i nawet sie nie ma co oklamywac, ze sytuacja sie poprawi. Ile ludzi w domkach nie ma kublow na smieci? Gdzie sie wywala gruz z remontu? Pojezdzijcie po polnych drogach w rejonie Zgorzelca, chocby przy ulicy Cmentarnej - znajdziecie odpowiedz.
Nie ma zadnej edukacji, uswiadamiania o odpowiedzialnosci za srodowisko wsrod najmlodszych, wiec jak ma byc lepiej?!

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

na innym poscie pisałes gobo że nie interesuje cie gdzie kupujesz tylko to gdzie jest taniej.
Więc w mysl tej samej zasady inni tacy sami ludzie jak ty mówia a mnie nie obchodzi gdzie leca smieci byle mnie to mniej kosztowało . Takie olewatorstwo w kazdej dziedzinie prowadzi do tego samego , niestety dla wiekszosci z nas najważniejszy jest czubek własnego nosa.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Hej,
Nie pisalem, ze kupuje to co najtansze, a jedynie kupuje to co odpowiada mi cenowo i jakosciowo, bez ogladania sie na producenta (czy jest z Polski, czy nie). Gdzie tu olewatorstwo? Podam Ci przyklad. Kupowalem niedawno pralko-suszarke i lodowke. Sprzet ze sredniej polki. Kupilem je przez internet. Owszem, chcialem w Zgorzelcu, ale roznica w zakupie przez siec+koszta transportu a zakupy na miejscu byla szokujaca. Kupilem te same produkty 900zl taniej. Mam gdzies lokalny patriotyzm i utrzymywanie wlascicieli sklepow, ktorzy chca miec na lodowce nie 100 a 500zl zysku. Niech szukaja frajerow gdzie indziej.

Co do wywozu smieci - nie rozumie Twojego toku rozumowania! Nie wszyscy, ktorzy oszczedzaja smieca - a to wynika z tego co napisales! Smieca niewychowane, ograniczone tepaki. Dla mnie tez jest najwazniejszy czubek wlasnego nosa i tego nie ukrywam. Jednak kiedy potrzebuje wywiezc nadmiar smieci, tak jak to bylo np. miesiac temu, to zamowilismy kontener. Gdy kubel w okresie przedswiatecznym sie przepelnia zawsze mam wykupione wczesniej specjalne worki, ktore tez zostana zabrane, jesli postawie je obok smietnika.

Strasznie splaszczyles temat mowiac,ze kazdy kto dba o wlasny interes, o wlasna kieszen i interesy to "olewacz" myslacy tylko o czubku wlasnego nosa. Totalna bzdura.

Tytuł:
pismak
pismak

jj

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 22:10 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Dobrze że czyste otoczenie zaczyna być przedmiotem dyskusji. To nie slogan aby zacząć od siebie/nie dotyczy wszystkich/.Kiepy,papierki po lodach,cukierkach itp są wyrzucane beż żenady.Śmieci po domowych remontach,stare opony,lodówki ,pralki itp. znajdziemy w każdym lesie w Naszym powiecie.
Natomiast MPGK zamiast strajkować /może jest to uzasadnione?/będzie otrzymywać wystarczającą kasę na sprzątanie i wywożenie śmieci /jest to ustawowe tzw.zadanie własne gminy/ nie będzie w dołku finansowym i sprawnie zgodnie z oczekiwaniami mieszkańców będzie sprzątać miasto.A może połączyć siły w powiecie i zrobić GRUBĄ firmę!Duży może więcej i taniej.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witam. Zgadzam się w temacie z gobo ma racje i taka jest prawda . Temat czystość i porządek w miećcie jest stronie 4.Sprawa akcji protestacyjnej w MPGK czy ten protest wpłynął na prace MPGK,na pewno nie.Czy pracownicy MPGK mają biegać po mieście i sprzątać całe miasto za frajer.Dbajmy o czystość sami w naszym otoczeniu a na pewno będzie fajnie . MPGK niech robi to za co im płacą
POZDRAWIAM

Ostatnio zmieniony 22 sty 2007, 10:20 przez wiesiek, łącznie zmieniany 1 raz

obserwator
obserwator

Pamiętaj, że wyrzucając papierek na ulicę dajesz pracę ludziom. :grin:
Jeśli wszyscy będziemy grzeczni, i będziemy dbać o czystość to firmy odpowiedzialne za czystość miasta będą musiały zwolnić pracowników.
Pamiętaj, że każdy rzucony przez Ciebie papierek w inne miejsce niż do kosza daje komuś pracę.

Moim zdaniem nie powinno się biadolić, że jest brudno.
Ludzie śmiecili, śmiecą i będą śmiecić. Powinno się zastanowić w jaki sposób odpowiednie służby mają pracować aby był porządek.

Jest jednak problem. Jak zmusić szefów przedsiębiorstw do tego, aby zmusili do pracy siebie oraz swoich pracowników.

pozdrawiam
:grin:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.