Dzisiaj jest 12 maja 2025, 16:43

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut

Miało być pięknie a wyszło... jak zawsze.

Mialy być zmiany, bez układów, kolesiostwa a wsyszło tak jak widać.

Proszę o potwierdzenie, lub zaprzeczenie poniższej informacji, a jeżeli część się zgadza to co jest prawdą a co nie ? Wiem, ze jestem prostym człowiekiem dlatego proszę o wpisanie w odpowiedzi tak jak poniżej - w punktach, ale bez mieszania.

1 - Zostałeś Burmistrzem.
2 - Wziąłeś Radka na zastępcę, a Jasio poszedł na vce starostę
3 - zamiast obsadzić wakaty ludźmi z pomysłami będącymi menadzerami obsadziłeś to "swojakami".
4 - sekretarka awansowała na prezesa centrum sportowego, a p. Grażynka jest p.o. dyrektora MDK.
5 - Gazeta Wyborcza ma dział jak praca dla menadżerów, w których samorządy i nie tylko publikują informację o konkursach na stanowiska w mieście, czy możesz taki konkurs ogłosić na dwa powyższe + ewentualnie na prezesa wodociągów ?
6 - p. Grażynka to osoba spokojna, która nadaje się na stanowisko p.o. dyrektora mdk, ponieważ... (tu wpisz argumenty)
7 - zabieg mieszania stanowiskami - czy dobrze rozumiem Radek idzie na zastępcę. Bierze bezpłatny urlop jako dyrektor MDK. Pani Smaś zostaje p.o. dyrektora MDK. Konkursu nie będzie, bo jak za 4 lata nie wygrasz to Radek będzie miał otwartą drogę do poprzedniego stanowiska ? Przez następne cztery lata będzie rządziła prywata, tyle ze Twoja, a stanowiska obsadzisz do końca swoimi ludźmi zamiast ludźmi, którzy mają pomysły i przygotowanie mreytoryczne.

Bardzo proszę o przemyślenie odpowiedzi i napisanie jej jeszcze przed końcem roku...

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

to moze jeszcze zapytamy sie o nowe stanowisko obsadzone przez Pana Burmistrza. dlaczego znowu nie bylo konkursu na Prezesa MPGK? a zostal nim p. Szymanski(ktory zreszta startowal na burmistrza, ale nie wyszlo) :twisted:

:smt111 wesołych swiat wam zycze :-D

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

ho ho ho widać Mikołaj powoli zaczął też już odwiedzać koalicjantów z Porozumienia Prawicy :-)
kręgi zbożowe zaczynają odbierać odsetki od udzielonych kredytów "zaufania", ciekawe jak pozostali wspierający w drugiej turze wyszli na tym tle?

P.S.y
na tym tle dla porównania może warto wspomnieć niedoszłego burmistrza Bogatyni, który tam został juz oficjalnie wiceburmistrzem d/s inwestycji
http://www.matelski.pl/
naprawdę z zaciekawienim obseruję jak ta zdumiewająca kariera się rozwinie i czy nie zatopi bogatyńskiego POPiSu :-)
mam nadzieję, ze pan Matelski zrzeknie się ze swojego udziału w radzie powiatu, co naszemu rejonowi powinno wyjść na zdrowie, co zaś do Bogatyni, to no cóż hm, jakby to powiedzieć, jeżeli dla dobra powiatu trzeba poświęcić Bogatynię to chyba nie ma wyjścia :)

Ostatnio zmieniony 23 gru 2006, 12:17 przez neandertalski, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

dobrze, że nie ma mrozów, bo na powierzchnię wypływałyby śnięte karpie... albo inne ryby

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
wypływałyby śnięte karpie
chyba jestem przemęczony po świętach, bo jakoś nie mogę zrozumieć o co chodzi z tymi karpiami, ponadto nietrafiony jest moim zdaniem zbiór emotikonów pojawiających się obok i strasznie dużo miejsca zajmują (1/3 ekranu)

Tytuł:
rekrut
rekrut

To mnie przeraża!! Czy tak jest rzeczywiście, to nie można tego tak zostawić bo ludzie uczciwi albo tacy co chcą coś zrobić a nie są kolesimi powinni się pakować. Czekam na odpowiedzi w punktach!!!

rekrut
rekrut

NIestety po ostatnich zmianach w UM Zgorzelec jestem strasznie zawiedziony, myślałem Rafal sie nie da nie będzie kolesi będą ODPOWIENI LUDZIE NA ODPOWIENICH stanowiskach, jak strasznie się myliłem, czeka nas to samo z czym mieliśmy doczynienia od zawsze.
Kolesie, uklady, kumotorstwo.

Ci sami ludzie którzy bez namiętnie od kliku lat robią NIC, ponieważ nic innego nie potrafią, badna lizusów Fiodorowicza rządzi dalej :( mając nowego przywódce - kolesia - swojaka Rafała.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Frendzel, zaskoczyły mnie twoje punkty ale w 100% masz rację może je wysłac do UM bo podejrzewam,że na forum nie doczekamy się się odpowiedzi, Rafał na forum odpowiedział że nie będzie zwracał uwagi na "zŁośliwości" na temat Barnowskiego, oj źli wredni ludzie ciągle go atakują a on biedny taki zaszczuty, przecież MDK kwitnie a ludzie go kochają. Nie wiem co zrobić ale Rafał jest jakby w amoku, nic do niego nie dociera przeciez to nasze miasto a nie jego i kolesi!

Tytuł:
VIP
VIP

Z tego co udało mi się dowiedzieć, nie wszystko o czym napisał frendzel jest ukazaniem rzeczywistości. Nie mniej jednak przeprowadzimy wywiad z Panią dyr. MDK oraz z Burmistrzem Groniczem, w związku z tym apeluję do wszystkich o przygotowanie "na karteczkach" stosownych pytań, które będą mogli wpisać w nowym temacie.

Proponuję nie podchodzić tak emocjonalnie do pewnych spraw.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Proponuję nie podchodzić tak emocjonalnie do pewnych spraw
jestem za, jestem także za wyjaśnieniem pojęcia 'pewne sprawy' :roll:
czy są przeciwieństwem 'niepewnych spraw'? :grin:

Tytuł:
obserwator
obserwator

Powiem , wam że okazuje się że kolesiostwo jest wszędzie- taka chyba już jest ta nasza Ojczyzna. Otóż w mieście Łodzi za poparcie w wyborach pana (obecnego-wygranego-wybranego) prezydenta Kropowickiego, stanowisko dyrektora d/s inwestycji dostał wspaniały poseł Misztal - widocznie opłaca się mieć Hummera i Maybacha - przynajmniej świadczy to o tęgiej głowie :shock:

Tytuł:
VIP
VIP

Wygląda, że polityka w wydaniu polskim /choć nie tylko/, kieruje się pewnymi zasadami na ogół nieakceptowanymi przez społeczeństwo. Są one z reguły lepiej, lub gorzej ukrywane, ale są, zawsze były i będą. Kto tego nie rozumie, nie powinien polityką się zajmować. W sytuacji, kiedy społeczeństwo jest niezadowolone z otaczającej go rzeczywistości, braku pracy, gotówki, perspektyw, rozgoryczone w z powodu złego rządzenia: jest szczególnie wrażliwe na to, co robią rządzący, kiedy jednak sytuacja jest lepsza, wtedy zainteresowanie brudnymi sprawami polityki słabnie, jak i w ogóle polityką. Tak na dobrą sprawę, większości z nas bardziej zależy na własnym dobrobycie, niż na kabaretowej polityce i ewentualnych przekrętach czy aferach. Ja sam marzę, aby polityka i ta lokalna i krajowa była na dalekim planie mojego zainteresowania, czyli, żeby plan bliższy był bogato i atrakcyjnie wypełniony, czego również wszystkim forumowiczom w 2007 roku życzę. :smt058

Tytuł:
pismak
pismak

Nie ma mnie w Zgorzelcu już od dłuższego czasu. Z forum dowiaduje się o kolejnych z mianach w mieście.
Też jestem nimi a jeszcze bardziej przejętą formą mianowania zaskoczony. Wypadałoby przypomnieć niektóre przedwyborcze wątki dyskusji i zacytować wypowiadających.
Na sesji przed świętami zadałem oficjalnie burmistrzowi pytanie co przemawia za nowymi powołaniami prezesów, rad nadzorczych, jakie mają doświadczenia i koncepcje funkcjonowania placówek. Zwłaszcza, że Zarząd Centrum sportowego już za 2005 rok przez ówczesną Radę Nadzorczą zostało ocenione bardzo słabo. Swoja drogą Burmistrz Bogatyni w radzie nadzorczej centrum, może to też dobre rozwiązanie.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

marko to jest hiokryzja!
gdybys nie był w tym K....wskim procederze umaczany przez ostatnie lata , gdybyś był tylko przewodniczącyn Rady miasta miałbyś prawo do takich stwierdzeń. Ale byłes we władzach SLD stosowałes własnie takie praktyki przez ostatnie lata/moge ci tu podać wiele przykładfów ale daruj szkoda moich i innych forumowiczów nerwów/ a teraz taki tekst .
daj sie darzyć szacunkiem i nie rób się na Millera , oleksego, Szmajdzińskiego i reszte tej bandy , daj mi wierzyc że byłeś na skraju tego bagna i nie wysoko jestes umoczony, nie pisz takich bzdur.

Tytuł:
pismak
pismak

re

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 21:58 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.