Dzisiaj jest 15 maja 2025, 8:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
obserwator
obserwator

Na początek chciałbym podziękować Aleksandrowi Piturze za wyczerpujące informacje na temat przekrętów biznesowych, jakie mogą zaistnieć na terenie miasta Zgorzelca.
Dodatkowo warto znać się z inicjałami i dojść do tego, kto stoi za inicjałami przytoczonymi przez autora.

Ale ….
Ja mam pytanie otwarte do autora tekstu publikującego na pierwszej stronie informację o tym, że ktoś został skazany, że prowadził taki a nie inny biznes, skoro sąd skazując go nie zabronił mu prowadzenia działalności lub pracy w tym biznesie to wg mnie kopanie w chwili obecnej tego człowieka jest niejako zwiększeniem kary jaką dostał od sądu obywatel.
Publiczne piętnowanie skazanych nie jest chyba najlepiej widzianym postępowaniem dla kulturalnych ludzi mediów i biznesu.
Ja widzą to postępowanie jak dalsze wymierzanie „sprawiedliwości” na wspomnianych inicjałach.
Czy autor jest sędzią?
Czy autor wie, że takie stawianie sprawy stawia go ponad sprawiedliwością?
Czy autor wie, że jeśli wg niego wyrok jest niewłaściwy a posiada informację lub dowody na to, że powinien być inny, to obowiązkiem jego jest przedstawić te dowody w imię sprawiedliwości sądowi aby ta instancja powzięła właściwy wyrok a nie samemu osądzać?

Zgorzelec jest pipidówką i wszyscy wiedzą o sobie wszystko.

Rozdziera szaty autor bo człowiek skazany prawomocnym wyrokiem pracuje u kogoś.
A co ma robić wg Ciebie?

Śmieszy mnie tylko, jak podczas rozpraw sądowych oskarżeni unikają kary, wychodzą na wolność a najwięcej później do powiedzenia mają ludzie, którzy pytani przez organa nie ujawnili całej wiadomej im prawdy o oskarżonych i rozdzierają szaty twierdząc, że sąd jest niesprawiedliwy.

A może chodzi o to, że ktoś otworzy coś podobnego do tej działalności i będzie konkurentem?
Moim zdaniem, nasze media, przynajmniej niektóre, dochodzą powoli do hipochondryczno-schizofrenicznego działania na podłożu hipokryzji.
Nie bójcie się. Konkurencja wyzwoli w Was tylko pozytywne działania. Nie zabijecie konkurencji w demokracji nie mając monopolu na wiedzę.

Moja rada: Bądź lepszy od innych.
Jeśli skazany wydaje gazetę a nie podoba Ci się to, że pisze w niej coś, to na znak protestu nie kupuj jej.
Jeśli nie będzie podobał Ci się portal stworzony przez konkurencję to nie wchodź tam. Umrze śmiercią naturalną jeśli również inni nie będą tam wchodzić.
Ferowanie wyroków przed ogłoszeniem, ocenianie działalności człowieka zanim zobaczymy owoce jego pracy jest po prostu [.. ….].
A może administratorowi pupka lata ze strachu i podejmuje się niecnych działań poniżej pasa względem konkurencji?

Pytań można stawiać wzorem autora artykułu wiele.

Pozdrawiam
Ball Kani

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Czyli ten artykuł to jakby atak na przyszłą konkurencję?
Jeśli tak to rzeczywiście słabo.

I te fotki żony z opaską na oczach,żenada Panie Admin.

Tytuł:
rekrut
rekrut

poniekąd się zgadzam z tym, że taka ostra nagonka to nie do końca fair-szczególnie biorąc pod uwagę nośność informacji zgorzeleckich mediów

jednak z drugiej strony-jeśli facet miał czelność sięgnąć po czyjeś pieniądze i nie obawiał się naruszyć cudzej własności, to pretensje że pokazywany jest z "opaską na oczach" może mieć tylko do siebie i swojej moralności :roll:

ja osobiście kojarzę faceta i z kasą będę się trzymać od niego z dala :smt026

trudno-trzeba brać odpowiedzialność za to, co się robi

Tytuł:
pismak
pismak

kk

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 2:01 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

do balkaniego: sąd zakazał MW prowadzenia działalności gospodarczej, a po drugie to ciekawe, że nie wpowiadałeś się podobnie w przypadku Nowin Jeleniogórskich i gazety Wojewódzkiej, która także opisała sprawę.

obserwator
obserwator

Falin123 - odpowiadam Ci.

Po pierwsze
Jeśli sąd zakazał komuś prowadzenia działalności a on pracuje u kogoś, to co Cię to tak boli? Zazdrościsz mu że nie kradnie? Bo takie wrażenie odnoszę. Nie prowadzi w końcu działalności. Nie masz co robić? Rozbierz się i pilnuj ubrania. :grin:
Po drugie.

Po drugie
Jeśli gdzieś pojawia się na ten temat notka to ja nie muszę być o tym poinformowany. Po prostu gówna nie przeglądam i nie czytam. Czy to jasne? Mam prowao wyboru, bo jest demokracja.

Sądzę Falin123, że odpowiedziałem na Twoje pytania, wątpliwości.

pozdrawiam
Ball Kani

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ludzie dziennikarz napisał informacje prasową o przestępcy który powinien siedzieć w pudle
Za poważne przestępstwa ale tylko dla tego że jest kapusta i strzela z ucha nie poszedł siedzieć bo pewnie bał się za kapowanie z jego d… zrobili by jesień średniowiecza,
A wiedzę ze co niektóry robią z niego pokrzywdzonego i prawie Matkę Terese.
A co to za konkurencja dla zgorzeleckich portali jak na razie na stronce naciągacza jest sześć /pewnie darmowych / reklam i to jego kolesi

Tytuł:
obserwator
obserwator

Ludzie dziennikarz napisał informacje prasową o przestępcy który powinien siedzieć w pudle

Teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!
Sam powinieneś sobie posiedzieć.
Ferujesz wyroki zamiast sądu. Może wiesz coś, czego sąd nie wie i bulwersuje Cię, że ocena czynu jest niewłaściwa?
Idź do prokuratury, powiedz co wiesz, może dostanie dożywocie z zamianą na w wczasy na Madagaskarze. A puki co wolno mu pracować u kogoś, więc po co się miotasz?

Za poważne przestępstwa ale tylko dla tego że jest kapusta i strzela z ucha nie poszedł siedzieć bo pewnie bał się za kapowanie z jego d… zrobili by jesień średniowiecza,

Znowu dajesz do zrozumienia, że coś wiesz. A wiesz co grozi za ukrywanie faktów? :grin:
Może jednak zdradzisz nam swoją wiedzę?

A wiedzę ze co niektóry robią z niego pokrzywdzonego i prawie Matkę Terese.

Dla mnie mogą z niego robić nawet Dziewicę Orleańską .... nie interesuje mnie ten człowiek a sposób podejścia plotkarzy, pieniaczy i innych.

Pozdrawiam
Ball Kani

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Cała sprawa jest grubymi nicmi szyta!
A zarówno artykuł jaki opinie nie maja nic wsplnego z dziennikarstwem. No chyba , i tu bedę sie upierał, że sponsorowanym a co najmniej dedykowanym/ róznią sie takie artykuły formą osiąganej korzyści.
Wine z dziennikarza/y zdejmuje jednak obecny system rzadzenia Polska . Podważa sie wszystkie wyroki i wszystkie autorytety więc dlaczego Alex nie ma podwazyc wyroku jakiegos lokalnego sądu?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ball Kani wydaje mi się ze to Ty jesteś ten konfident o którym jest artykuł albo on robi ci l... codziennie za pisanie tych bzdur

Tytuł:
obserwator
obserwator

Ball Kani wydaje mi się ze to Ty jesteś ten konfident o którym jest artykuł albo on robi ci l... codziennie za pisanie tych bzdur

China .. widzę, że Tobie też się coś wydaje.
China a nie wydaje Ci się, że chodzisz po wodzie?
China a może wydaje Ci się, że masz dar uzdrawiania ludzi?
China może opisz nam, co jeszcze Ci się wydaje a ludzie tutaj będący postarają się postawić Tobie jakąś trafnę diagnozę albo może idź do lekarza, tego od schizofrenii :grin:

A co to jest konfident?
Podaj opis, może jestem a nie wiem?

pozdrawiam
Ball Kani

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Konfident- (z łacińskiego confidens, -ntis ‘pewny siebie, bezwstydny’ od confidere ‘zaufać’) tajny agent, szpieg; dawniej powiernik.
Dotychczas słowo konfident oznaczało dla mnie: donosiciela, kapusia, czyli człowieka, który donosi na innych. Używałem tego słowa w sytuacjach, kiedy chciałem komuś dokuczyć gdy ktoś na mnie donosił. W ten sposób chciałem wyrazić moje negatywne emocje.

Według mnie słowo to ma wydźwięk negatywny, jest epitetem. Kiedy zobaczyłem prawdziwe znaczenie tego słowa, zdziwiłem się, że ono także oznacza szpiega. W zasadzie szpieg to też donosiciel, ale dla mnie jest to osoba pozytywna ponieważ nie każdy może zostać szpiegiem. Potrzebne są do tego wyjątkowe kwalifikacje, zdolności, cechy. Nie każdy potrafi działać w tak ogromnym stresie, błyskawicznie znajdować rozwiązania w różnorodnych sytuacjach. Szpiedzy to osoby bardzo inteligentne, znające wiele języków, odznaczające się umiejętnościami, o których przeciętny człowiek może tylko pomarzyć. Dochodzę więc do wniosku, że moje użycie słowa konfident w sytuacji gdy chciałem obrazić koleżankę z klasy było nieadekwatne.

Według niektórych źródeł słowo konfident oznacza także szpicla co już ma zdecydowanie negatywne znaczenie. W przeciwieństwie do szpiega szpicel kieruje się chęcią zysku, niskimi pobudkami.

Nawiązując do pierwotnego rozumienia słowa konfident, muszę powiedzieć, że zaskoczyło to mnie, iż mogło to kiedykolwiek oznaczać „człowiek zaufany”. Wydaje się być to bardo odbiegające od dzisiejszego znaczenia tego słowa. Dłuższe przemyślenia skłoniły mnie jednak do wniosku że szpieg to jednak osoba zaufana, być może pierwotna wersja tego słowa nie jest aż tak bardzo odległa.

ZNALEZIONE W NECIE :twisted: :grin: :D :smt044 :smt082

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ball Kani, prosiłeś i postarałem się.
Chciałeś abym zasięgnął języka w prokuraturze.
Więc poczytaj mowy końcowe,
udało mi się dotrzeć do mowy końcowej skazańców

M.W.: Chcemy być dobrymi i porządnymi obywatelami. Wyrażam żal i skruchę. Proszę o karę w zawieszeniu.

A.Ś.-W.: Przepraszam, żałuję tego. Nie zdawałam sobie sprawy, że robię źle...

Tytuł:
obserwator
obserwator

To masz chyba jakieś omamy. Ja naprawdę nic Ci nie kazałem i nic nie chciałem. sie letsch :grin: . Naprawdę

Więc poczytaj mowy końcowe,
udało mi się dotrzeć do mowy końcowej skazańców

Ciekawe co powoduje, że człowiek ma tyle samozaparcia do udowadniania mi czegoś, co mnie nie za bardzo interesuje.
Ty nie widzisz sprawy o której ja piszę. Mam w pupie sprawy obywatele, który jest w kręgu Twojego zainteresowania.

M.W.: Chcemy być dobrymi i porządnymi obywatelami. Wyrażam żal i skruchę. Proszę o karę w zawieszeniu.

No i co w tym złego. Chce się klient poprawić i sąd daje mu szansę. Ty natomiast nie. Nie dajesz mu żadnej szansy i kopiesz go w każdej dogodnej dla Ciebie sytuacji, czerpiąc satrysfakcję z zadawania komuś bulu, przykrości. Takie działanie w medycynie ma swoje jasne określenie.

A.Ś.-W.: Przepraszam, żałuję tego. Nie zdawałam sobie sprawy, że robię źle...

Sąd skazał klienta a China się miota. Uważasz, że za mało dostał.
Sędzią nie byłeś w tym procesie i nie znasz zdania stron.
Mnie sie widzi, że starasz się naprawiać błędy sądu nie mając kwalifikacji.
Uważasz, że dostał za mało. Są ludzie, którzy z pewnością będą twierdzić, że dostał za dużo. Wyrok to sprawa uznaniowa oparta o dowody. Masz dodatkowe dowody a nie pokazałeś ich sądowi, to nie szczekaj.
:grin:

Oświadczam, że nie jestem konfidentem nie siedziałem jeszcze, nie mam nic wspolnego w osobą, o której tu piszemy.
Mnie zainteresowałe poprostu podejście do człowieka skazanego.
Zainteresował mnie stosunek niektórych członków społeczeństwa do skazanych lub skazanych, którzy odpokutowali za swoje czyny.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

china napisał:

A ja myślałam że Ty jesteś dziewczynką :)

Cytuj:
Nie zdawałam sobie sprawy, że robię źle...

Jak można nie zdawać sobie sprawy że robi śię źle robiąc źle?? Może mi ktoś to wyjaśnic??

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.