Dzisiaj jest 12 maja 2025, 22:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut

Dostałem dzisiaj ulotki PO. Na ulotce widnieją kandydaci do sejmu i senatu w tym p Beata Sawicka.
Nie tak dawno z ust czołowego polityka PO p. Schetyny usłyszeliśmy w mediach że p. Sawicka została skreślona z listy kandydatów PO. Czyżby to było kolejne mijanie się z prawdą polityków PO?
Myślę że Ludwik Dorn ma rację chcąc powołać w nowym sejmie komisję śledczą dot. wyjaśnienia afery łapówkarskiej p. Sawickiej.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

GTP (Google Twoim Przyjacielem):

http://pl.wikipedia.org/wiki/Beata_Sawicka

Wytłumaczenie jest proste: ulotki były już wydrukowane a widocznie nikomu się nie chciało poprawiać ich ręcznie. Mieszkamy w Polsce, takie rzeczy są na porządku dziennym.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

ostatnio (a propos korwina Mikke) słyszałem, ze nie mozna nikogo skreślić z listy- taka osoba może zrobić to jedynie sama :)
pewnie odpowiedź jest w ordynacji

Tytuł:
pismak
pismak

Pani Sawicka została wyrzucona z PO a sama zrezygnowała ze startowania w wyborach do senatu.
mrbyte ma rację - ulotki były już wydrukowane. Przed wyborami drukarnie są zawalone zamówieniami - złożenie nowego zamówienia wymaga czasu a do wyborów coraz bliżej. Podobna sytuacja była z ulotkami naszego lokalnego kandydata - Romana Brodniaka tyle, że my popracowaliśmy nad tym żeby nazwisko tej pani zniknęło z ulotek. Obecnie kolportowane są nowe ulotki już bez nazwiska aferzystki

Tytuł:
VIP
VIP

a jak debata? ktoś oglądał, ktoś ma jakieś zdanie w temacie? :grin:
Moim skromnym zdaniem inżynier Karwowski zdeklasował Maliniaka :D

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:

to mało powiedziane :)

Tytuł:
obserwator
obserwator

A ja uważam że to była żenada, Oni sami nie wiedzą już o co im chodzi.
Co to za kabaret, czy tak powinna wyglądać debata, nienawiść z obu stron, prostactwo i zero realnych pomysłów na przyszłość. Niestety nie mamy autorytetów.
Czasami za nową twarzą może i uczciwą czają się całe stada hien, które od wielu niestety lat kręcą się przy tym korycie często zmieniając kolory.
Ja takich przywódców nie chcę. w dodatku jeden faktycznie wygląda jak Maliniak a drugi ma wytrzeszcz oczu ze złości

Tytuł:
rekrut
rekrut

Jakoś mam dziwne uczucie , że będę miała problem podczas głosowania, bo PiS wogóle nie wchodzi w grę , a PO ? napewno ma większe u mnie szanse, a to dlatego , że pilnie słuchałam wczorajszej debaty,która napawa mnie lekkim optymizmem.-Obym nie musiała się potem wstydzić za moich braci rodaków.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Mimo is Tusk wygrał wczorajszą debatę mam złe przeczucia że wybory wygra Kaczor ;/

Tytuł:
bombas3 pisze:
a jak debata? ktoś oglądał, ktoś ma jakieś zdanie w temacie? :grin:

Ja oglądałem chwilkę, i nie oczekiwałem kto komu dołoży czy zdeklasuje tylko kto sensowniej coś powie. Czekałem na merytoryczne wypowiedzi, ciekawe pomysły no i ....
tradycyjnie zawiodłem się na obu panach - to był wielki spam
Niestety nie ma fachowców na których chciałbym zagłosować dlatego wyjeżdżam w dniu wyborów.

---------------------------------------------
1 powiat - 1 poseł ,głosowanie na nazwiska nie na partie bo wtedy poseł odpowiada przed wyborcami którzy go wybrali a nie partii jak obecnie, tylko komu na tym zależy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Atomic jeśli masz wyjechać to zagłosuj - czy chcesz mieć kaczki u władzy czy nie. Jeśli twoja odpowiedz brzmi NIE to zagłosuj na PO bo może nie jest to idealna partia ale jeśli oni nie wygrają wygra PiS ( Przeproście i Spie********) i będzie to samo co wcześniej a nawet gorzej

Tytuł:
pismak
pismak

Atomic pisze:
Czekałem na merytoryczne wypowiedzi, ciekawe pomysły no i ....
tradycyjnie zawiodłem się na obu panach - to był wielki spam (...) 1 powiat - 1 poseł ,głosowanie na nazwiska nie na partie bo wtedy poseł odpowiada przed wyborcami którzy go wybrali a nie partii jak obecnie, tylko komu na tym zależy

A czego spodziewasz się mając 1.5 minuty na odpowiedź? Trudno żeby ktoś zagłebiał się w temat. To było przedstawienie, na którym mogliśmy się przekonać kto lepiej wypada podczas bezposredniego starcia słownego. Kaczyńskiemu puściły nerwy i przegrał. Opanowanie i zimna krew to podstawa dyplomacji - może tu tkwi przyczyna dlaczego nasze stosunki z sąsiadami ostatnio tak się pogorszyły.
"nienawiść z obu stron, prostactwo", o której wspomina gornik to tylko spełnienie naszych oczekiwań. Początkowa faza kamapani PO nazywano niewyraźną i realizowaną bez przekonania. Kiedy styl kampani zaczął przypominać ten reprezentowany przez inne ugrupowania stało się to co mamy. Jak widać inny styl kamapni do nas nie przemawia niż ten przeplatany aferami, aresztowaniami i wzajemnym szydzeniem z przeciwnika.

1 powiat - 1 poseł... jak najbardziej za. Dajmy PO szansę zrealizowania tego postulatu

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

W sprawie JOW stanowczo opowiedziała się tylko Liga Prawicy RP w debacie w Superstacji

Tytuł:
pismak
pismak

Być może, nie oglądałem tej debaty - nei mam pakietu Cyfrowego Polsatu, który pozwalałby mi oglądać Superstację

Tytuł:
menelopa pisze:
1 powiat - 1 poseł... jak najbardziej za. Dajmy PO szansę zrealizowania tego postulatu

Myślę, że PO już pokazało na co ją stać. Po ładnej (kwestia gustu)kampanii pomysły się kończą i partie przechodzą do konsumpcji....

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.