Dzisiaj jest 12 maja 2025, 22:23

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
pismak
pismak
Awatar użytkownika

zobaczyłem ten temat na portalu z.info i troche mnie zszokował, czy admin mógłby wyjaśnić forumowiczom te sprawę?? :-?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

http://www.zinfo.pl/images/stories/pazd ... k/olek.jpg

Obrazek

to jest najpiekniejsze :smt044 a poza tym zawisc ludzi pokazana w komentarzach 8) w Polsce czlowiek nie moze odniesc sukcesu bo zaraz Cie obrzuca blotem... nie bronie Aleksa i nie mowie, ze jest kochany idealny itd. itp. ale za przeproszeniem kufa kazdy z nas ma jakies wady

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Też to czytałem :))
Tyle zawiści nie widziałem dawno w jednej kupie :))
A poziom... Uuuuuuuuuuuuuuu...
Poziom wypowiedzi niesamowity. Mój pięcioletni syn buduje bardziej złożone zdania :))
Kto tam pisze???

Odpisałem, by wyrazić co myślę na ten temat, niestety moje posty, jak też wypowiedzi innych osób mających zdanie odmienne niż właściele rzeczonego portalu, zostały usunięte po dość krótkim czasie.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

mój komentarz również tajemniczo znikł, bądź co bądź bardzo polubiłem admina i nie wyobrażam sobie aby mógł złamać cisze wyborczą :roll:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

admin zinfo.pl pisze:
w odpowiedzi na zarzuty o wycinaniu niewygodnych postów.
Komentarze, które nie dotyczą tego artykułu a w szczególności te, które przedstawiają informacje nieprawdziwe i/lub w jakikolwiek sposób obrażają osoby pracujące w redakcji ZINFO będą kasowane! Osoby, które czują się skrzywdzone faktem umieszczenia na łamach naszego portalu niniejszego artykułu z przyjemnością odsyłam do Olka na forum Załóżcie sobie nowy temat i tam sobie dyskutujcie. Mała informacja dla osób które jeszcze nie znają Olka: NIEWYGODNE POSTY ZAMIESZCZONE NA JEGO FORUM SĄ KASOWANE W CIĄGU MAX. 30 MINUT

fajne co?
poziom wypowiedzi i argumentacji godny prowincjonalnego szmatławca. jesli miałem jeszcze jakies watpliwosci to admin zinfo.pl skutecznie mnie z nich wyleczył.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ja od początku "Wojny Zgorzeleckiej" stałem po środku ale jestem prawie pewny że powinienem stanąć w opozycji do Zinfo.

Alex masz możliwość załatwienia szczegółowych statystyk zgorzelec.info( kiedyś gdzieś takie na forum widziałem ) ??

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

A Alex ostentacyjnie milczy,..ciekawe dlaczego???? 8)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
ciekawe dlaczego????

jeżeli nie chcesz poniżyć się do poziomu swojego oponenta OLEJ GO!!! Przestanie o Tobie pisać bzdury - wogóle przestanie pisać.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

no ale jeżeli oponent pisze bzdury to trzeba go za to skarcić

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

grengo pisze:
przekorny pisze:
ciekawe dlaczego????

jeżeli nie chcesz poniżyć się do poziomu swojego oponenta OLEJ GO!!! Przestanie o Tobie pisać bzdury - wogóle przestanie pisać.

Z całym szacunkiem ale w głupszych sprawach jakoś Alex reagował ;)
Ponadto milczenie podobno oznacza zgodę... ;)

Tytuł:
VIP
VIP

Alex, ma teraz Viste Business 64bitową, a co za tym idzie nowe problemy i chwilowy brak kontaktu ze światem. Nie mniej jednak Vista śmiga jak wichura.

Powyższa sprawa jest moim bezpośrednim powodem braku odpowiedzi w tym i nie tylko temacie.

Teraz kilka faktów w ramach wyjaśnienia: Na policję w trakcje trwania ciszy wyborczej zgłoszono jej naruszenie przez strony www.grawyborcza.pl i www.zgorzelec.info
W pierwszym przypadku powodem złamania był sam fakt działania strony, a w drugim banner reklamowy kandydata LiDu na stronie głównej. Jak mówią jaskółki wiele do czynienia w tej sprawie miał obecny bohater głównej strony zgorzelec.info

W obu pryzpadkach Policja rozpoczęła postępowanie wyjaśniające, którego celem jest jedynie sprawdzenie czy zaistniało wykroczenie. W związku z tym, że gra wyborcza działała juz na stronie miesiąc wcześniej, a w trakcie trwania ciszy wyborczej żadne informacje nie były modyfikowane oraz nowi kandydaci nie byli dodawani stąd sprawa została od razu zamknięta przez prowadzącego sprawę funkcjonariusza.

Sprawa bannera na stronie głównej wygląda tak, że komitet złożył zamówienie na usługę, my wystawiliśmy fakturę i bodajże następnego dnia przelew pojawił się na koncie - więc od strony formalnej wszystko grało i tym bardziej że zostało opublikowane jeszcze przed (około tydzień) przed ciszą. Czas widoczności bannera został ustawiony do końca dnia 19 października br. czyli do godziny 0:00. Nie mniej jednak na komputerach osób, które wchodziły już wcześniej na stronę banner mógł się pojawić także w dniu ciszy i mógł być "ciągnięty" z cache'u komputera uzytkownika, na co już niestety nie mam wpływu. To po pierwsze. Po drugie to nawet wtedy należy pamiętać o tym, że banner nie był nowym elementem na stronie, tylko zamieszczonym tydzień wcześniej. Dlatego także w tym przypadku dołożyłem wszelkich starań, żeby cisza nie została złamana.

W związku z dwoma pryzpadkami publikacji tzn gazetą Powiatową i zinfo dane ze stron zostały uwierzytelnione podpisem notarialnym i zostaną wykorzystane w sprawie przeciwko właścicielom stron w związku z naruszeniem dwóch paragrafów kodeksu karnego.

Nie mam nic przeciwko publikacji mojego zdjęcia, bo zdaję sobie sprawę, że przez moją funkcję "red.nacza." stałem się osobą publiczną, ale czarny pasek na oczacz to można nakładać tylko wtedy, gdy wobec osoby tyczy się postępowanie karne lub kiedy została skazana wyrokiem sądowym. Czli dokładnie tak jak to zostało zrobione w prrzypadku Zdzisława Sz. z gazety Powiatowej i Mirosława W. z firmy kredytowej przy Staszica.

Podsumowując: Działanie obu mediów także moim zdaniem było podyktowane zwykłą złośliwością i zawiścią, ale ponieważ naruczyło prawo, to dlatego zamierzam dochodzić swoich roszczeń w sądzie. Powód takiej decyzji jest banalny: Nie pozwolę, żeby byle kto, a zwłaszcza przestępcy wykorzystywali do swoich celów moją osobę.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Alex myślę, że wielu korzystających z Twojego (naszego) tutejszego forum podziela moje zdanie, że kto jak kto, ale przestępcy gospodarczy z nieuregulowanym stosunkiem prawnym, ba żadni przestępcy, nie powinni bawić się w wymiar sprawiedliwości. Moim zdaniem zastosowanie ma tutaj jak najbardziej stara maksyma, że "naprawianie świata należy zacząć od siebie samego", a jak już się z tym uporasz, to wtedy szukaj w dalszej odległości rzeczy złych i niemoralnych.

Tytuł:
rekrut
rekrut

aleksander pisze:
Nie mniej jednak na komputerach osób, które wchodziły już wcześniej na stronę banner mógł się pojawić także w dniu ciszy i mógł być "ciągnięty" z cache'u komputera uzytkownika, na co już niestety nie mam wpływu.

Pitu, pitu... Przy przeglądaniu stron internetowych dane są "ciągnięte" odświeżane przecież z serwera na której jest zamieszczona strona, czyż nie tak ? ;) więc, jeśli ktoś oglądał stronę 20.10 to ten baner "zaśiorbał" z serwera a nie ze swojego cachu'u... no coż...rozumiem u jednej osoby ale u dwóch... spisek....??? :smt044

Tytuł:
VIP
VIP

Paweł... masz rację ale w części, bo w przypadku grafik flash wygląda to nieco inaczej tym bardziej że przy budowie obecnego systemu zgorzelec.info mieliśmy z tym problemy bo grafiki z bannerami nie zawsze były odświezane na klienckich komputerach i często trzeba było użyć kombinacji [CTRL] + F5, żeby zobaczyć świeże bannery, albo wyrzucić stare.

Poza tym, zinfo skopiowało na siłę całą sprawę ze strony powiatowej i nawet ich zdjęcie wykorzystali, więc sami tematu nie sprawdzili tylko poszli na skróty.

Tytuł:
rekrut
rekrut

aleksander pisze:
przy budowie obecnego systemu zgorzelec.info mieliśmy z tym problemy

no coż... złośliwość rzeczy martwych... lecz prawo jest bezduszne... :|

aleksander pisze:
Poza tym, zinfo skopiowało na siłę całą sprawę ze strony powiatowej i nawet ich zdjęcie wykorzystali,

to tylko świadczy o profesjonaliźmie dziennikarskim tych redaktorów, co nie zmienia faktu, że DGL jako wydawca "dziennika" jest na celowniku wymiaru sprawiedliwości , który osądzi w ostateczności o winie zamierzonej lub nie... :P

Powodzenia w walce... 8)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.