Dzisiaj jest 13 maja 2025, 15:22

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut

Witam wszystkich mieszkańców miasta.
Przeglądając stronę internetową www.zgorzelec.info stwierdzam iż, redakacja ta bardzo mocno atakuje burmistrza wytykając mu nawet najmiejsze błędy.To trawa wystaję,to budynek źle pomalowany itp.

Jak ktoś jest spostrzegawczy zauważy zresztą jakie informację są teraz, a jakie były wcześniej kiedy burmistrzem był ktoś .... inny.

Zawsze myslałem, że portal przekazujący informację jest bezpartyjny widocznie się myliłem.

P.S.

Tylko proszę mi nie mówić, że to dla dobra miasta.
Gdzie byliście, kiedy rządziła poprzednia ekipa.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

no właśnie, zawsze chciałem zdać to pytanie ale nie było okazji:
Jaki jest największy sukces burmistrza?
proszę o poważne odpowiedzi i w miarę krótkie (bez futurologi)
8)

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Ja widzę w tym sens. Jak ja bym był właścicielem tego serwisu również bym wytykał różne niedociągnięcia ]:->
A tak na marginesie to co robi ten szyld reklamowy na ul. Emilii Plater, tego nikt z mieszkańcami nie uzgadniał.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Bez przesady. Zauwaz, ze nie tylko Alex czepia sie burmistrza. Ja nie jestem w zadnym stopniu zwiazany ze zgorzelec.info. Nie mam tez nic wspolnego z lokalna wladza, nie jestem tez przeciwnikiem politycznym, a od poczatku najezdzam na Gronicza, krytykuje go i jeszcze przed wyborami wielokrotnie o tym mowilem.
Nie mozesz zrozumiec, ze sa ludzie ktorzy nie zaakceptowali i na pewno nie zaakceptuja Rafala na tym stanowisku? Nie wywiazuje sie on z zadnych ze swoich obietnic, w miescie panuje marazm, stanowiska dalej sa obsadzone wedlug klucza partyjnego. Po co wymieniac wiecej?

Tytuł:
rekrut
rekrut

A czy poprzedni burmistrz wywiązywał się z obietnic. Tak robił coś przed wyborami

Tytuł:
obserwator
obserwator

jacoper pisze:
A czy poprzedni burmistrz wywiązywał się z obietnic. Tak robił coś przed wyborami

Tylko że w porównaniu z poprzednim burmistrzem Gronicz obiecał 5 razy więcej a zrobił 5 razy mniej. Zauważ że większość inwestycji które są teraz realizowane ale zatwierdzone za poprzedniego burmistrza. Wszystkie te projekty miały istalony termin już za czasów poprzednika obecnego burmistrza :D Mimo wszystko nie jestem zwolennikiem ani obecnego burmistrza ani poprzedniego :P

Ostatnio zmieniony 27 sie 2008, 10:38 przez Asafa, łącznie zmieniany 1 raz

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

jacoper pisze:
Przeglądając stronę internetową www.zgorzelec.info stwierdzam iż, redakacja ta bardzo mocno atakuje burmistrza wytykając mu nawet najmiejsze błędy.

Inni nazywają to kontrolą społeczną :)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Asafa pisze:
Zauważ że większość inwestycji które są teraz realizowane ale zatwierdzone za poprzedniego burmistrza. Wszystkie te projekty miały istalony termin już za czasów poprzednika obecnego burmistrza

Które? Bo o ile w 2007r realizowany w znacznej mierze był budżet poprzednika (oczywiście ze zmianami w trakcie roku), to teraz obowiązuje budżet i plan inwestycyjny przyjęty przez obecnego burmistrza.

Tytuł:
pismak
pismak

tadam pisze:
Jaki jest największy sukces burmistrza?

Nie wiem czy to są największe osiągnięcia burmistrza ale te rzeczy mi się podobają:
Realizacja programu Blisko Boisko (boisko przy gimnazjum nr 1, gimnazjum nr 2.)
Udało mu się wymóc na PKP sprzedaż budynku dworca głównego.
Dzięki udanym negocjacjom Urząd Wojewódzki odstąpił od żądania zwrotu 3,5mln zł, które mieliśmy zwrócić po kontroli realizacji modernizacji stadionu miejskiego.
Asafa pisze:
Tylko że w porównaniu z poprzednim burmistrzem Gronicz obiecał 5 razy więcej a zrobił 5

Kadencja obecnego burmistrza nie dotarła jeszcze do półmetka więc może wstrzymaj się z takimi ocenami.

[ Dodano: Sro Sie 27, 2008 2:03 pm ]
gobo007 pisze:
Nie mam tez nic wspolnego z lokalna wladza, nie jestem tez przeciwnikiem politycznym, a od poczatku najezdzam na Gronicza, krytykuje go i jeszcze przed wyborami wielokrotnie o tym mowilem.

Tyle, że Ty nie prowadzisz dziennika czytanego przez wielu i Twoje najeżdżanie ma mniejszy wydźwięk :D

Tytuł:
rekrut
rekrut

I z tym się zgodzę , na lengiewicza powstał nowy plac zabaw a jeżeli chodzi o reklamy to czemu nie ma miasto zarabiać na reklamach.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
stwierdzam iż, redakcja ta bardzo mocno atakuje burmistrza wytykając mu nawet najmiejsze błędy.To trawa wystaję,to budynek źle pomalowany
nie tylko redakcja i nie tylko burmistrza.
Jeśli coś się nie podoba, to dlaczego tego nie sygnalizować i przez to nie próbować zmienić? Forum jest dla wszystkich, dla tych co lubią Gronicza i dla tych co go nie lubią. Nie wiem dlaczego tych drugich jest więcej? Wydaje mi się również, że skupianie win na jednej osobie nie jest właściwe. Przecież sporo kontrowersyjnych decyzji podejmuje Rada Miasta, a tu akurat nikomu to nie przeszkadza :(
Gronicz jest jak piorunochron: bierze na siebie wszelkie grzmoty a możliwość ruchów ma niewielką :P

Tytuł:
rekrut
rekrut

I tu się z tobą zgodzę

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
Przecież sporo kontrowersyjnych decyzji podejmuje Rada Miasta

np. ukaranie burmistrza podwyżką :smt026

:D :D :D

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

jacoper pisze:
na lengiewicza...

Langiewicza. Plac powstał i owszem. I się prezentuje nieźle na tle klepiska, które robi za boisko. I na tle cudownie zżeranych przez rdzę i zazwyczaj pełnych śmietników...

To jak sławna szklanka do połowy pusta lub pełna, w zależności kto na nią patrzy. Jedno jest pewne ludzie interesują się tym do czego im najbliżej i to zauważają. To po prostu jest sygnał, że czas przestać chodzić z głową pełną monumentalnych pomysłów (hala, amfiteatr) a zejść do prozaicznej rzeczywistości.

jacoper pisze:
Gronicz jest jak piorunochron: bierze na siebie wszelkie grzmoty a możliwość ruchów ma niewielką

Zalecana lektura ustawy o samorządzie lokalnym. Inicjatywa ustawodawcza :) Po za tym po prostu nie wiem jak funkcjonują miasta, a są takie, gdzie rady miejskie są wybitnie antyburmistrzowskie i notorycznie głosują przeciw.

Tytuł:
VIP
VIP

no to teraz ja :)

Jestem bezpartyjny i tak pozostanie. Burmistrz ma pracować, bo taka jest jego rola, a media powinny się przyglądać czy aby za wolno nie chodzi i nie za dużo się obija.... No tak to już jest.

Niestety tacy ludzie jak jacoper patrzą wyłącznie na negatywne artykuły ich faworyta. Nie ma tu oczywiście nic dziwnego bo zawsze niedosyt chwalenia na łamach dziennika pozostanie...

Jacoper teraz chwila prawdy po to, żeby Tobie uzmysłowić jak puste są Twoje słowa i jak bezpodstawne zarzuty w stosunku do mnie:

Cytuj:
2005-07-27
Dwanaście prac Herkulesa - czyli Urząd Miasta wziął sie do roboty..

Jakis czas temu przy okazji układania darni koło Urzędu Miasta na zlecenie Burmistrza Fiedorowicza, pisaliśmy o rzeczach, którymi należało by się zająć zamiast tego. Na efekt nie trzeba było długo czekać bo trzy dni później w BIPie pojawiła się informacja o przetargu na "Odmulenie z osadów dna "małego" stawu. Dzisiaj jesteśmy świadkami wykonywania drugiej z wymienionych przez nas rzeczy - przy ulicy Warszawskiej, pracownicy MPGK rozpoczęli oczyszczanie i malowanie słupów ze światłami drogowymi. To się chwali ! Szanowny Panie Burmistrzu, jeżeli wszystko będzie szło w takim tempie i będzie Pan dbał o sprawy miasta w taki sposób przez cały czas, to ludzie nawet nie pomyślą, że te dotychczasowe prace mogą być wykonywane w związku ze zbliżającą się kampanią wyborczą.

Cytuj:
2005-07-19
"W trosce o estetykę miasta."

Urząd miasta podał dzisiaj do wiadomości publicznej następującą informację: "Na zlecenie Burmistrza Mirosława Fiedorowicza pracownicy Miejskiego Przedsiębiorstwa Gospodarki Komunalnej ułożyli wokół drzewek rosnących przy ulicy Domańskiego specjalnie przygotowaną do tego celu darń. Prace wykonano sprawnie i bardzo dokładnie, a ich efekt pozostawiamy ocenie mieszkańców."

To nie szkodzi, że amfiteatr jest zaniedbany, zbiornik za nim śmierdzi, MDK niszczeje, drogi w Zgorzelcu w opłakanym stanie, z budynku Urzędu Miasta odpada farba, słupy ze światłami drogowymi są poklejone starymi kartkami ogłoszeniowymi i jest wiele innych rzeczy, które wymagają opieki, bo przecież mamy ładnie wokół kilku drzewek przy ul. Domańskiego.

Cytuj:
2006-02-14
Burmistrz przeprasza. Czy mieszkańcy wybaczą ?
Mirosław Firdorowicz:"Szanowni Mieszkańcy Zgorzelca. W imieniu władz samorządowych miasta Zgorzelec, pragnę serdecznie przeprosić Państwa za niedogodności i kłopoty związane z awarią sieci wodociągowej w mieście. Zapewniam, że podejmę wszelkie działania, by nie dopuścić do powtórzenia się zaistniałej sytuacji, a w stosunku do osób odpowiedzialnych wyciągnięte zostaną stosowne konsekwencje."
Aleksander Pitura: "Szanowny Panie Burmistrzu. W imieniu mieszkańców Zgorzelca pragnę podziękować za przeprosiny i mam nadzieję, iż Pańskie słowa nie będą "rzucone na wiatr" i w niedługim czasie pojawi się lista osób, wobec których wyciągnięto konsekwencje. Mam także nadzieję, iż te osoby nie będą tylko "kozłami ofiarnymi", ale w pełni odpowiedzialnymi osobami za zaistniałą sytuację." Co na to mieszkańcy ? - "czytaj więcej"

Cytuj:
2006-02-27
Otwarcie punktu informacyjnego Europejskiej Stolicy Kultury 2010 w Zgorzelcu

W ubiegły czwartek w Księgarni eMKa przy ul. Boh. Getta nastąpiło oficjalne otwarcie punktu informacyjnego Europejskiej Stolicy Kultury 2010. Dzięki temu wszyscy mieszkańcy mogą dowiedzieć się więcej na temat tego projektu. Już niedługo w punkcie pojawi się sprzęt DVD, na którym będą puszczane różne materiały promocyjne traktujące o bieżących wydarzeniach. Na otwarcie przybyli: Burmistrz Goerlitz Joachim Paulick, dyr. art. Peter Baumgardt oraz Burmistrz Mirosław Fiedorowicz. Niestety, ostatni z Panów zamiast przemówienia "na temat", zaczął głosić "wielkie słowa" o swoim udziale w projekcie, które wywołały uśmiech na twarzach niemieckich oficjeli. Dlaczego tak się stało ?

Cytuj:
2006-03-22
Wielkie wydarzenie ! Urząd miasta informuje !

Oto informacja prasowa przygotowana przez rzecznika prasowego UM Zgorzelec: <i>
Wybory u działkowców. W dniach 12 i 18 marca br. odbyły się Walne Zebrania Sprawozdawczo - Wyborcze w Rodzinnych Ogrodach Działkowych (...) W zebraniach uczestniczyli przedstawiciele władz samorządowych miasta i powiatu: Burmistrz Mirosław Fiedorowicz, Starosta Andrzej Tyc oraz funkcjonariusze Straży Miejskiej i policji. (...) </i> Czy naprawdę nie ma już ważniejszych rzeczy, którymi powinien zająć się burmistrz i starosta niż ogródki działkowe ? Czy funkcjonariusze straży miejskiej także powinni uczestniczyć w tego typu spotkaniach, zamiast wykonywania czynności statutowych ? Czy, a jeżeli tak to jak często można zobaczyć burmistrza na otwarciach galerii, wernisaży i na innych wydarzeniach kulturalnych ?

Cytuj:
2006-04-07
Odkurzacz w akcji !

Dzięki uprzejmości Rzecznika UM w dniu wczorajszym otrzymaliśmy zdjęcie, na którym pracownik MPGK wykorzystuje... ...odkurzacz do sprzątania psich odchodów. Tak, to nieprawdopodobne zdarzenie wymaga opisania, bo jak dotąd jest to pierwszy namacalny dowód, że odkurzacz to nie legenda i przede wszystkim, że jest wykorzystywany. Na razie z odchodów czyszczona była trawa, którą w dniu 19 sierpnia ubiegłego roku "na zlecenie Burmistrza Mirosława Fiedorowicza pracownicy MPGK ułożyli wokół drzewek rosnących przy ulicy Domańskiego.", ale być może prace poszerzą się o inne rejony Zgorzelca. W końcu 29 kwietnia br. odkurzacz skończy roczek.

Nie chce mi się więcej szukać, ale wiedz, że tego jest więcej. Mam nadzieję, że przeczytałeś uważnie każdy powyższy post, bo nie chce mi się więcej z Tobą polemizować o partyjności, której nie cierpię czy innych dyrdymałach. Zapamiętaj jedno: przez cały czas działalności dziennikarskiej od 2003 roku nie "zeszmaciłem się" dla "Urzędowych" pieniędzy i z jestem z tego dumny, bo mogę pisać to co mi się żywnie podoba. Dlatego nie pozwolę, żeby byle kto próbował mi wmawiać, że jestem po stronie jakiejś grupy. Jestem po stronie firm i mieszkańców, którzy muszą ciężko pracować na swoje utrzymanie. Dlatego jeżeli ktoś kto bierze "darmowe" pieniądze z samorządu woli własny interes niż dobro tych, którzy go wybrali to dołożę wszelkich starań, żeby to był jego ostatni raz.

Enter!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.