krytyczny:
Cytuj:
co jest jak to przekorny ładnie określił "pieniactwem" a co konstruktywną krytyką ?
Myślę, że sami powinniśmy, w trosce o dobre imię nas samych, przystopować nieco z "rewolucyjnymi" zapędami.
Rozsądek, rozwaga i właśnie konstruktywna krytyka poczynań władz miasta winny kierować nami, "uczestnikami" forum.
Jeśli będziemy tutaj poddawać się skrajnym emocjom, żądać dymisji tego czy owego, za rzeczy często o niewielkiej wadze czy szkodliwości, sami narazimy się na śmieszność.
Miałem głęboką nadzieję, że "głos" forum Olka będzie głosem społeczności miasta i powiatu, głosem rozsądku, rozwagi i głębokich przemyśleń poddanych pod dyskusję.
Tymczasem z niepokojem oczekiwać zacząłem na głos Pana X stanowczo żądającego usunięcia prezesa MPGK z zajmowanego stanowiska, ponieważ odkryje obok własnej posesji wywrócony kosz śmieci.
Zyska przy tym aprobatę Pani Y która podczas porannej toalety "odkryje" brak wody w kranie,...żądając stanowczo dymisji Prezesa PWiK.
Zawtóruje im Pan Z który przy okazji spaceru z pieskiem z głębokim oburzeniem stwierdzi brak ulubionego przez pupila drzewka,...i głośno zacznie domagać się przeprowadzenia referendum w sprawie odwołania Burmistrza.
Nie mam najmniejszego zamiaru regulować "rynku opinii". Znasz mnie i wiesz dobrze, że sam często lubię sięgać po "słowo pisane", aby dać upust swemu niezadowoleniu z tego i owego.
Ale,....z umiarem, proszę, z umiarem, jeśli chcemy, aby traktowano nas poważnie, nie jak grupę rozwrzeszczanych smarkaczy.
I oczywiście,...pozdrowionka,..