Piotro pisze:
to powiedz mi czy w normalnym zakładzie rypie się godziny nadliczbowe i nie ma się za to płacone??
Tak.
Najczęściej ma to miejsce w malutkich zakładach, gdzie pracownik pracuje od poniedziałku do niedzieli.
Zdarzało się to również w Biedronkach ale z tego co wiem, to pracownica sprawę wygrała i teraz chyba nie zdarza się łamanie prawa w tym zakresie.
Piotro Famago ma swoje związki zawodowe, które opiekują się pracownikami.
Uwierz mi, że nierobami nie będzie się zajmował, opiekował nikt poza organizacjami charytatywnymi do tego powołanymi.
Z tego co wiem, to godziny nadliczbowe Tobie nie przepadną. Może teraz Ci tego nie wypłaca ale nie przepadną w tym zakładzie.
W innych były przypadki, że ludzie wypłat nie dostawali po pół roku.
Piotro pisze:
wiesz co to jest mobing
Mam przeświadczenie, że lepiej niż Ty.
Na mobbing uskarżają się najczęściej pracownicy, na których nakrzyczał szef z powodu niewłaściwego podejścia pracownika do pracy.
Zanim zaczniesz mnie przepytywać na temat prawa pracy, może odpowiesz, jakie pracodawca nałożył na Ciebie obowiązki w umowie o pracę, w regulaminie pracy oraz w innych aktach prawnych związanych z zatrudnieniem Ciebie?
Piotro pisze:
wiec zanim coś napiszesz to weż alkomat bądz stuknij sie w czułko
Piotro Twoja wypowiedź związana z alkomatem, jednoznacznie pokazuje, jak do Ciebie podchodzą pracodawcy.
Prawdopodobnie dawałeś już nieraz powód swoim pracodawcom do podejrzeń o to, że do pracy stawiałeś się pod wpływem alkoholu, więc po części rozumiem Twoje frustracje.
Piotro pisze:
a pożniej pracuj w pocie czoła na tym forum--pozdrawiam
Ja na tym forum nie pracuję.
Piotro prawdopodobnie mało wiesz o tym, jak traktowani są pracownicy w niektórych przedsiębiorstwach lub przyszedłeś do Famago z Kopalni lub Elektrowni, gdzie ochrona socjalna pracowników jest zupełnie inna i przechodzisz teraz frustracje spotkania się człeka wyalienowanego z rzeczywistością.
Piotro odpowiedz może na jedno pytanie:
Czy otrzymujesz w Famago coś innego niż to, co masz w umowie o pracę?
Czy stawka, którą Ci wypłacają za godzinę jest inna niż w umowie?
Może urlopu Ci nie dali przez pięć lat i przepadł?
P
G
a wiecie, że zostało już tylko 294 dni i ..