Wystąpienie burmistrza: komisje nie wniosły żadnych uwag. Co zdarzyło się po raz pierwszy w historii (prawdopodobnie)
[ Dodano: Wto Gru 29, 2009 10:07 am ] Rozpoczęła się dyskusja, pierwszy głos zabiera Radna Baranowska. Chwali budżet za zwiększenie wydatków na edukację. Laurka jednym słowem.
[ Dodano: Wto Gru 29, 2009 10:09 am ] Przekorny: procent nie padł, czekam na wystąpienie opozycji.
Uchybienia wg. rio : jedno to błąd pisarski, drugie to zbyt duże uprawnienia burmistrza do zmiany planów finansowych, Pojawi się Alek postaramy się zrobić zdjęcia opinii.
[ Dodano: Wto Gru 29, 2009 10:11 am ] Radny Dołkowski: Ma wątpliwości czy używane przez Radną sformułowanie "uda nam się" dotyczy także rady miasta, zważając że burmistrz Gronicz nie pozwala się chwalić radnym na łamach biuletynu.
[ Dodano: Wto Gru 29, 2009 10:15 am ] Kolejny głos zabiera radny Cyburt - uważa że budżet jest "ambitny" i zachęca za głosowanie "za"
Radna Jankowska-Bury - podkreśla, że w budżecie na 2010 zostały utrzymane środki "służące ludziom". Przeszły istotne wnioski dot. np. pielęgniarek szkolnych, szczepień ochronnych.
Radny Anzelm Jaskiewicz - ustosunkowuje się do zadań inwestycyjnych.
[ Dodano: Wto Gru 29, 2009 10:18 am ] Radny Tryc : czuję się przytłoczony pierwszymi wypowiedziami ich ogromna wiedzą. Materiały zostały dostarczone przed samymi świętami i nie miałem czasu się z nimi zapoznać. Nie mniej mam parę pytań .
[ Dodano: Wto Gru 29, 2009 10:22 am ] Radny Tryc zwraca po raz kolejny uwagę na rozdrobnienie inwestycji. Nie stać nas na to, żeby wreszcie jakąś inwestycję zakończyć.
Dyskusja nabiera tempa.
Burmistrz budżet został dostarczony 15 listopada.
[ Dodano: Wto Gru 29, 2009 10:25 am ] Radny Tryc: autopoprawkę została wysłana 21 grudnia, było zbyt mało czasu na przeczytanie i zapoznannie się z autopopprawką. Budżet to zbyt powazna sprawa, by to tak zostawić.
[ Dodano: Wto Gru 29, 2009 10:27 am ] Radny Tryc : czuję się przytłoczony pierwszymi wypowiedziami ich ogromna wiedzą. Materiały zostały dostarczone przed samymi świętami i nie miałem czasu się z nimi zapoznać. Nie mniej mam parę pytań .
[ Dodano: Wto Gru 29, 2009 10:28 am ] Radny Tryc : czuję się przytłoczony pierwszymi wypowiedziami ich ogromna wiedzą. Materiały zostały dostarczone przed samymi świętami i nie miałem czasu się z nimi zapoznać. Nie mniej mam parę pytań .
[ Dodano: Wto Gru 29, 2009 10:30 am ] Trwa spór o możliwość dokonywania przesunięć w budzęcie miasta bez upoważnienia rady. Radny Tryc i Wolnin zwracają uwagę, że burmistrz uzyskuje w zasadzie nieogranicozne mozliwości przesunięć bez zgody rady.
[ Dodano: Wto Gru 29, 2009 10:34 am ] Radny Tryc: Czegoś nie rozumiem. Wczoraj usłyszałem że budżet został uchwalony w tym roku, by opierał się na starych przepisach. Teraz słyszę że opiera się juz na nowej ustawie budżetowej,. Zdecysujmy się w końcu na której się opieramy.
|