Dzisiaj jest 14 maja 2025, 11:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut

Kampania samorządowa wchodzi w decydującą fazę. Dlatego jest to ostatni moment na podsumowania dotychczasowych działań.

Podzielona na trzy bloki tematyczne kampania dotycząca Sportu i Kultury, Komfortu Życia i Wyglądu Miasta oraz Pracy i Inwestycji została podsumowana w formie książki z celami i dokonaniami.

Książka w przystępny sposób przedstawia listę dokonań Rafała Gronicza i Platformy Obywatelskiej z ostatnich czterech lat, wizję najbliższej kadencji oraz rzetelne podsumowanie inwestycji miejskich.

W dokumencie znajdują się również profile osób kandydujących do Rady Miasta, Rady Powiatu oraz Sejmiku Województwa.

Pełną książkę mogą Państwo pobrać tutaj: http://rafalgronicz.pl/wp-content/uploa ... borcza.pdf

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

na moje zyzowate oko książeczka wygląda dosyć przyzwoicie na tle wszystkich roznoszonych po domach "publikacji" okolicznościowych. szkoda tylko, ze podobnie jak w ulotkach konkurencji nie ma nawet śladu pomysłu na to co dalej z terenem po dawnym przejściu granicznym... - chyba, że to juz teren prywatny(?)
ale skoro o gazetkach mowa to przykładem tego jak sobie samemu strzelić gola jest chyba broszura KWW ISO. rozumiem, że wszystko z pośpiechu w składaniu tekstów, ale poszło w miasto i mamy w jednej gazecie dwa identyczne teksty raz firmowane jako opowieść Pani Ewy Skulskiej Krzywonosik, a raz jako Pani Agnieszki Małgorzaty Jarosz. obdzielanie tekstami typu "kopiuj - wklej" w tej gazetce sprawiło też, że tekst podpisany przez Panią Tamarę Lewandowską zatytułowany "miałam sen..." pisany jest w formie męskiej, nie bez zdumienia więc przeczytałem, że Pani Tamara napisała: "może jestem idealistą, ale chciałbym" lub "życzę mieszkańcom Zgorzelca i samemu sobie".
a tak już całkiem na marginesie to przypomniało mi się powiedzenie, że demokracja to system w którym rządzą złodzieje wybierani przez idiotów;)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
a tak już całkiem na marginesie to przypomniało mi się powiedzenie, że demokracja to system w którym rządzą złodzieje wybierani przez idiotów;)

No proszę nasze szeregi rosną :smt026
]:->

rekrut
rekrut

mały jo pisze:
Książka w przystępny sposób przedstawia listę dokonań Rafała Gronicza i Platformy Obywatelskiej z ostatnich czterech lat, wizję najbliższej kadencji oraz rzetelne podsumowanie inwestycji miejskich.

To jest książka porażek...
Przy takich możliwościach PO można było zrobić sporo.
A u nas (Zgorzelec) brudno, syf ,gdzie te inwestycje, praca dla młodych, internet?
Cuda, obiecanki, kolesiostwo - wszyscy widzą, mam nadzieję że wreszcie do ludzi dotrze rozsądek

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

:smt026 W niedzielę oddam swój głos na R. Gronicza! :smt026

Nie chcę zmarnowania dotychczasowych lat rządów PO w Zgorzelcu!

Życzę sukcesu wszystkim kompetentnym kandydatom do Rady Miasta

Kandydaci z listy nr 4 nie myślą tylko o sobie - chcą dalszych zmian w mieście!

Nie wierzę "skoczkom" i ukrywającym swoje sympatie polityczne!

MASZ GŁOS. IDŹ NA WYBORY!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Oglądnij,idz na wybory i powstrzymaj tą falę.
http://www.youtube.com/watch?v=XjIDj2ot ... re=related

[ Dodano: Sro Lis 17, 2010 5:25 pm ]
W NIEDZIELĘ ODDAM SWÓJ GŁOS PRZECIWKO PO.
JEST JESZCZE 7 KANDYDATÓW.
Moim jest IRENEUSZ ANISZKIEWICZ.
Masz wybór odrzuć PO.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Czepialski pisze:
:smt026 W niedzielę oddam swój głos na R. Gronicza!
Nie chcę zmarnowania dotychczasowych lat rządów PO w Zgorzelcu!

A ja nie chcę kolejnych lat obiecywanek i cudów wirtualnych, marnowania czasu i publicznych pieniędzy

[center][scroll]zgorzeleckie PO to zło[/scroll][/center]

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Czy w tej książce Burmistrz zmyśla ?

Tytuł:
obserwator
obserwator

Aleksander w artykule "Był Dawidem a stał się Goliatem" ,zapomniał o słowach Gronicza "doprowadzę że będzie moda na Zgorzelec".I JAKA NASTAŁA MODA?.Od razu wszedł na stanowisko z zamiarem likwidacji Festiwalu Greckiego i to zrobił zgłaszając uchwałę do RM o uchyleniu starej ,o organizacji i finansowaniu przez miasto FG po prawie 10 latach, o zgrozo w 60 rocznicę przyjazdu greków do Polski.W likwidacjach nie byłem osamotniony bo zlikwidował również Festiwal rodzin muzykujących który istniał kilka lat. Współorganizował go MDK a ich motorem była wieloletnia była dyrektor Wiesława Letza.Zaprzestał w ostatnich 3 latach współpracy z greckim miastem Naoussa, partnerskim miastem Zgorzelca.Nie poddał pod dyskusję mieszkańców,fachowców tematy wizjonerskie i plany np; budowy nowej hali,nowego amfiteatru i wiele innych brnąc w ślepy zaułek. Osłabił wiele wydziałów w urzędzie miasta,borykając się np; z realizacją inwestycji.W swojej wydanej książeczce wyborczej znalazłem pozycje z długoterminowych planów które skończył lub zaczął realizować Gronicz a były zaplanowane w długoletnich planach inwestycyjnych miasta .Niektóre były rozpoczęte jeszcze za jego poprzednika.Kolorowe zdjęcia ,makiety i chwyty marketingowe to nie wszystko. Nikos

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Drogi Nikosie, przytoczę tutaj mój wpis z innego miejsca:

Przyznam się, że nie rozumiem podanej przez Ciebie informacji: likwidacja Festiwalu Greckiego.
Przecież nie został zlikwidowany, ale zaproponowano inną formę wsparcia finansowego. Jeśli jest to impreza mająca na celu promocję muzyki i kultury greckiej, to główny ciężar jej wspierania nie powinien leżeć na barkach nas wszystkich, czyli podatników odprowadzających należną dziesięcinę. A że "organizator" i beneficjent poprzedniej formuły finansowania tej imprezy obraził się i nie wziął nawet tego, co mu proponowano, to już chyba jego problem. Dzięki takiemu obrotowi sprawy okazało się, że dziś Nikosowi bliżej do "wspieraczy" i gości Festiwalu niż do środowiska, z którego się wywodzi politycznie.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Brak słów.
Nikos

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

nikos pisze:
Witam
Brak słów.
Nikos

A może brak argumentów. Przecież dofinansowanie FPG przez UM nie jest obowiązkiem tak jak wypłata wynagrodzenia pracownikowi UM. Masz prawo starać się o pozyskanie pieniędzy na Festiwal, ale nie możesz się obrażać jak nie dostaniesz tych pieniędzy.
Lepiej weź miotełkę i posprzątaj swoje ulotki na ul. Iwaszkiewicza które zostawiałeś za wycieraczkami aut po kilka, a że nikt nie będzie z nimi do śmietnika ganiał to po wyciągnięciu zza wycieraczki lądowały na chodniku, resztę zrobił wiaterek.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Festiwal został zlikwidowany ręką Pana Gronicza,bo stracił, mecenat,dofinansowanie, splendor.Zakładam że taki był plan.A że się stało inaczej i że gramy dalej,to zasługa wielu polskich przyjaciół.Jeszcze raz dlaczego ten człowiek nie skroił dni Zgorzelca Jakubów i inne imprezy? tylko festiwal grecki?..Tak,obrażiłem się jak panienka na weselu.Bo mam takie same prawo jak każdy inny mieszkaniec tego miasta.Chodziło mi o potraktowanie wszystkich imprez wpisanych w stały kalendarz równo.A festiwal był i jest jednym z elementów nieodłącznej historii polaków i greków w Zgorzelcu.

Ostatnio zmieniony 25 lis 2010, 21:57 przez nikos, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Jednym sie podoba ten sposób finansowania, innym nie. Ja osobiscie wolalbym zeby zostaly Jakuby nawet kosztem Festiwalu. Chcecie festiwal-zorganizujcie pieniadze i robcie. Taki uklad jest OK. Jezeli Gronicz w jakis sposob zabranialby organizacji to wtedy juz jest cos nie tak. Ale nie jesli odmawia dofinansowania to w czym problem? :smt021 Jest demokracja.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Mihau wszystko by było ok gdyby rafałek nie dzwonił po potencjalnych sponsorach i nie namawiał ich do nie wspierania imprezy.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.