Szanowny Piotrze, cieszę się, że zabrałeś głos, choć wolałbym, żeby wyjaśniał mi pewne niejasności ktoś z organizatorów Jakubów. Ty, o ile dobrze pamiętam, jakieś dwa lata temu złożyłeś na tym forum oficjalne oświadczenie, w którym to definitywnie i całkowicie wycofałeś się z pomocy przy organizacji festynu.
PiotrArcimowicz pisze:
Wiele rzeczy udało się już pozyskać za DARMO m.in scenę i nagłośnie. Swój występ ZA DARMO zapowiedział m.in. Hurt, AbradDab, Jacek Kleyf i Sumptuastic a trwały rozmowy z innymi wykonawcami. I w tym momencie pojawia się "bezinteresowna" inicjatywa restauratorów.
Nie sądzisz, że mieszkańcu mają już serdecznie dosyć inicjatyw i planów wszelakich inwestycji, które miały rzekomo powstać a które z różnych powodów na zawsze pozostaną na papierze?? Daruj sobie przynajmniej Ty informacje, co miało być a czego nie będzie...
PiotrArcimowicz pisze:
Tak czy siak inicjatywa restauratorów storpedowała koncert,
Zawsze miałeś zdolność rozbawiania mnie swoimi nieco pokrętnymi teoriami, ale teraz przeszedłeś sam siebie...

Tak więc miasto ze swoją fantastyczną ofertą której raczyłeś próbkę wymienić w swoim poście, poległo w konfrontacji z kilkoma restauratorami i zespołami folklorystycznymi które wystąpią na Przedmieściu,...
PiotrArcimowicz pisze:
W sumie to i tak nie wiem po co się tutaj produkuje, bo przy przy Twoim nastawieniu cokolwiek byśmy nie zrobili to było by źle.
Fajnie, że w końcu zacząłeś identyfikować się z burmistrzem. Gra zespołowa zawsze przynosiła lepsze rezultaty niż solowe wystąpienia tu i ówdzie. Przynajmniej te finansowe efekty...
PiotrArcimowicz pisze:
na zniszczonym i niebezpiecznym Przedmieściu
Jak sądzę, Przedmieście, które odmalowałeś w tak katastroficznych wizjach zamknięte jest dla ruchu pieszego, o kołowym nie wspomnę... ???
PiotrArcimowicz pisze:
Po za tym nie my jedni odwołaliśmy imprezy, podobnie uczyniła Gmina, która też niczego w zamian nie zorganizowała.
W Zamościu za to organizowany jest piękna impreza...

Czy my piszemy o Jakubach (byłych) czy o imprezach gminnych???
A tak bardziej poważnie, pozwól, że odpowiem Ci w podobny sposób w jaki odpowiadałeś mi Ty, kiedy pytałem Cię o to i owo z życia gminy.
Jako mieszkaniec Zgorzelca interesuję się sprawami które dotyczą tego miasta...
PiotrArcimowicz pisze:
Ja postaram się o mały tłok i ktoś całkowicie niechcący wpadnie na Twoją córkę i popchnie ją w kierunku rzeki....Może się zatrzyma na barierce, a może nie...
Ty chyba w jakimś kiepskim towarzystwie się obracasz.... Skąd takie brudne myśli pojawiły się u Ciebie. Może tak poeksperymentuj z własną rodziną..???
Poza tym, co oznacza słowo
"ogrodzimy"?? Instytucja w której pracujesz jest zobligowana do tego typu prac, czy jak???
PiotrArcimowicz pisze:
W sumie to i tak nie wiem po co się tutaj produkuje
Ja Ci nie pomogę w rozwiązaniu tej zagadki,...