Dzisiaj jest 10 maja 2025, 20:45

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut

ZBIERAM SKŁAD NA KURS PŁETWO NURKA WRZESIEŃ 2006 SZCZEDULY BUSMEN @POCZTA .ONET.PL

płetwonurka - to jededn wyraz
SZCZEDULY - literówka i ortografia powinno być "szczegóły"

pierwsza żółta kartka za ortografię, nastepna tak jak ostrzegałem w przypadku innych skończy się zablokowaniem konta

/admin

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Admin uważaj na swoje literówki!
Cytuj:
...to jededn wyraz...

Przyznaj sobie pierwszą żółtą kartkę.
Po następnej będziesz się musiał zablokować... :lol:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Nie ma ludzi nieomylnych, ale jak pomysle jaki ktos musi miec tegi umysl, by napisac jedno zdanie, zrobic w nim kilka bledow i jeszcze na koncu tego nie zauwazyc, to az odechciewa mi sie tego nurkowania, calego kursu i checi poznania osoby, ktora ma taki stosunek do Czytelnikow. Kultura chocby wymaga tego, by starac sie minimalizowac wplyw swoich ulomnosci na innych. Skoro "Busmen" nie potrafi napisac jednego, poprawnego ortograficznie i gramatycznie zdania moze powinnismy go uswiadomic, ze sa narzedzia, zarowno platne jak i bezplatne, ktore umozliwia mu sprawdzenie swoich "wypocin" przed wyslaniem ich w swiat.
Nie kazdy musi miec tytul magistra, skonczyc jezykoznawstwo, czy inna filologie, ale absolutne minimum, czyli wymog chocby jednego, poprawnie skleconego zdania powinien byc zachowany.
Podejrzewam,ze zablokowanie konta usera "Busmen" wcale by mnie nie zasmucilo,a wrecz przeciwnie, mysle, ze by mnie uchronilo przed lekkim odmozdzeniem:)))))))))))
Pozdrawiam
Piotrek

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Upał,nie.

Tytuł:
obserwator
obserwator

po wakacjach zaczną się szkolenia nurków(czytaj kampmnia)-wybory!!!!

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Dobrze jest posiąść umiejętność poprawnego pisania, jest to norma , której powinniśmy wszyscy przestrzegać. Korespondencje za pomocą komputera troche nas usprawiedliwiają ale ci , którzy poprawiają a szczególnie grożą lokautem z forum powinni o to dbać szczególnie . Gobo 007 chyba z lenistwa nie stawia polskich znaków ale faktycznie pustkę w mózgu może zrobić zwrot jaki zacytował ODMOZDZENIEM. ale to temat na osobny post i w osobnym temacie. Moze Gobo 007 zainicjujesz temat - potyczki z językiem w komputerze?

Tytuł:
pismak
pismak

A co będzie jak do głosu dojdą nowi maturzyści, którzy nie zdali ale zdali :(

pismak
pismak
Awatar użytkownika

busmen pisze:
pierwsza żółta kartka za ortografię, nastepna tak jak ostrzegałem w przypadku innych skończy się zablokowaniem konta
/admin

Ale sie ubawilem, skad wzieliscie tego admina? Taki
troche terror na tym forum wprowadzacie. Az strach
bledy robic.. napiszcie w regulaminie:
- za 3 bledy ortograficzne, zablokowanie konta na 1 tydzien
- za 4 [j.w.] - na 2 tyg.
- za 5 i wiecej, zablokowanie konta
- za 3 bledy interpunkcyjne - .. lepiej nie mowic, bo kazdemu
bedziecie musieli konto zablokowac...

pozdrawiam i az sie boje, zablokujecie mi konto? Ja troche bledow
naliczylem :>

Tytuł:
obserwator
obserwator

No to już chyba lekkie przegięcie. Rozumiem jak Admin czy Moderator poprawiają ortografię albo upominają.
Ale żeby straszyć banicją.

Chłopie (do Admina) jak tak będziesz straszył to nikt tu więcej nic nie napisze. I nie chodzi mi tu o strach przed banem ale o strajk.

Wiem że forum to miejsce publiczne ale od tego właśnie są moderatorzy - aby poprawić i upomnieć.
Coś ZINFO się mało stara

Tytuł:
VIP
VIP

Temat był już wielokrotnie poruszany i podsumowaniem dyskusji w tej sprawie, że tego typu błędy są wynikiem lenistwa a nie braku znajomości ortografii (google, word, open office, słownik ortograficzny) to rzeczy ogólnie dostępne w internecie. Wystarczy tylko odrobina chęci. Dlatego w tym wypadku popieram moderatora, bo jako forum zgorzelec.info wszystkim leniom ortograficznym mówimy zdeydowanie NIE :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Po co inicjowac nowy temat? I co niby jest trudnego w slowie odmozdzenie? Wyraz jak wyraz - ani trudniejszy, ani latwiejszy niz inne. Jest to termin medyczny, uzywany dosc czesto.
Dlaczego nie uzywam polskich znakow? Chocby dlatego,ze pracuje za granica i czasem zdarza sie,ze polskie czcionki zamieniaja sie w robaczki uniemozliwiajace normalne czytanie tekstu. Proste, nie?
Dalej tez bede upieral sie,ze jedno proste zdanie napisane z kilkunastoma ortografami to nie choroba, a brak szacunku dla czytajacych te wypociny. Wystepujac "na forum" trzeba liczyc sie z tym,ze ktos wytknie wczesniej, czy pozniej te bledy. Nikt nie jest nieomylny, kazdy ma problem czasem z pisaniem jakiegos wyrazu, interpunkcja, gramatyka, ale jesli ktos w najprostszych wyrazach robi po 3 bledy...
Potyczek jezykowych inicjowal nie bede, pracuje w branzy IT, konkursy humanistyczne zostawie ludziom moze bardziej wyksztalconym kierunkowo:)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
Temat był już wielokrotnie poruszany i podsumowaniem dyskusji w tej sprawie, że tego typu błędy są wynikiem lenistwa [...]

Idac tym tokiem myslenia mozna doczepiac sie do innych rzeczy.
To ma byc forum dla wszystkich ? Jedni potrafia poprawnie pisac,
jedni nie. Rozumiem, ze ci drudzy nie sa mile widziani i
"panom juz dziekujemy". Taki przerost ambicji troche,
nieprawdaz? "U nas na forum sa tylko piekni i madrzy, reszta
won." Szkoda, ze minela mnie dyskusja na ten temat.

pozdrawiam

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.