Witam sympatycznych forumowiczów.
Większość z nas posiada samochody, które od czasu do czasu sie psują lub najeży je serwisować.
W Zgorzelcu jest wiele warsztatów, większych jak i podwórkowych.
Bylem juz w wielu, z żadnego nie jestem zadowolony.
Najbardziej bezczelnym mechanikiem jest Mariusz B., mający swój warsztat podwórkowa na ul. Byczyńskiego. Naprawiałem u niego swój samochód juz parę razy i nigdy nie było efektu jego pracy, za którą placilem krocie. Np: kupiłem swój olej, on mi go ''wymienił'' wraz z filtrem oleju. Zaplacilem i odjechałem. Po 2 tygodniach podczas naprawy w innym warsztacie okazało sie ze mam olej czarny jak smoła, a filter oleju zapieczony i zardzewiały. Mechanik oświadczył mi, ze filter nigdy nie był wymieniany.
Postanowiłem na sprawdzenie innych wymienianych części i w ponad połowie okazało sie ze sa oryginalne od nowości i nigdy nie były wymieniane. Teraz moje auto sprawuje sie jak nowe.
Mechanik z Byczyńskiego gdy mu to powiedziałem poczerwieniał i jękliwym głosem wyparł sie moich podstawnych oskarżeń.
A co jest lepsze rozmawiałem z innymi klientami tego oszusta i w większości każdy narzeka. Jeden miał ta sama historie z wymiana oleju oraz zaplacil dość spora sumę za wymianę rozrządu, po czym pękł pasek po 2 tygodniach od niby wymiany. Po usterce okazało sie ze nic nie było wymienione a auto stało 5 tygodni, bo ponoć czekał na kuriera z częściami.
Jeśli ktoś miał podobne sytuacje niech sie dzieli swoimi przykrymi doświadczaniami, aby ostrzec innych przed wyrzuceniem pieniędzy w błoto i narażeniem sie na jeszcze większe straty oraz problemy