Dzisiaj jest 09 maja 2025, 19:18

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
h.kozuchowski+vp.pl

To, że awarie zwłaszcza zimą występują, nie jest niczym nowym. Ale że niktnic nie pomyślał jak zmniejszyć skutki tych awarii, to woła o pomstę doNieba, albo o interwencję prokuratora.
Zgorzelec od ponad 20 godzin pozostaje bez wody i nie ma chętnego aby tąwodę dostarczyć mieszkańccom środkami zastępczymi. Zazwyczaj stosuje się dotego beczkowozy. A u nas, ani beczkowozów, ani nawet informacji co się
stało, jak długo potrwa, jak zaradzić szkodom.
Cóż, lepiej nabrać wody (ale skąd?) w usta i poczekać.
Panta rei - wszystko przeminie. A władzy jest od rządzenia a nie od
myślenia. Pa!

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

A może by jednocześnie z dostawą wody beczkowozami rozpocząć dostawy śniegu z okolicznych pól :) Zawsze można śnieg stopić i będzie czym kibel spłukać, bo tej wody z beczkowozów szkoda...

p.s.tak na wszelki wypadek Viper, to jest żart z tym śniegiem.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Cytuj:
to jest żart z tym śniegiem.

A ja widzę jak sąsiad łopatką do wiaderka zbiera śnieg, ja mieszkam(Tuwima) na parterze więc u mnie trochę kapie mogę nazbierać do wanny i garnków, ale to rzeczywiście przegięcie z tym brakiem informacji i choćby dostawienia jakichś beczkowozów kto jest właścicielem wodociągów?
Bo jak miasto to zaraz zacznę zbierać podpisy o referendum w sprawie odwołania rady miasta. :roll:
ps. pochwaliłem się moja kobieta mówi, że już nie kapie :cry:

Tytuł: woda
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Swietny pomysl - brac informacje z kablowki....tylko,ze oni maja gleboko w powazaniu takich klientow jak ja, czyli mieszkancow swoich domow wolnostojacych.
NIe mam kablowki i chyba nie bede mial, bo z tego co wiem oni tylko ida tam, gdzie oplaca sie wydoic kilkudziesieciu klientow na raz, czyli na przyklad cala klatke w bloku.
Tak wiec do mnie informacje zadne nie dotarly, a do tego wieczorem sporo jezdzilem i beczkowozu w rejonie Ujazdu nie widzialem.
Moim zdaniem jest to totalna porazka i faktycznie ktos powinien wziac na siebie wine za to,ze klienci, odbiorcy wody zostali bez niej 2 dni i ani nie uzyskali praktycznie ZADNEJ informacji o tym kiedy bedzie z powrotem, gdzie stoja beczkowozy itd. To nie te czasy, gdzie klienta mialo sie gdzies.. To,ze wodociagi sa monopolista nie swiadczy o tym,ze maja traktowac swoich klientow, dzieki ktorym zreszta funkcjonuja jako natretow.
Jednym slowem porazka i jak zwykle porazajacy brak kompetencji i podzialu obowiazkow.
Piotrek

Tytuł: :(
Jak nie było tak nie ma...
W mordę. O ok. 3 nad ranem zadzwoniłem do "pani" na wodociągach, która to zaspanym głosem zapewniła mnie, że "wszystko będzie OK" i "prezes zapewnia, że rano woda już będzie"...

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

U mnie woda leci - slabo, bo slabo, od wczoraj wieczora,ale cisnienie podnosi sie bardzo wolno:( W takim tempie to jeszcze z 2 dni potrwa.
Tak wiec na dole mam wode a na gorze nie..

A pani w wodociagach tez pewnie zadnego info nie miala, choc tekst "bedzie dobrze" jest niezly:)Daje jakas nadzieje:)))))))
Piotrek

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

U mnie na szczescie woda jest caly czas ( na św.jana ) ;D
Hm...- moze komuś odsprzedac troche :lol: ?!

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

No to jestesmy sasiadami:)
Ja mieszkam na Francuskiej, ale te kilka metrow w wysokosci pewnie robi taka roznice:(
W razie czego mamy blisko do Nysy:)))))))))
Piotrek

rekrut
rekrut

wracam do wroclawia, weenekd w zgorzelcu bez wody. Na 10 pietrze to woda pewnie bedzie za tydzien :(

Ostatnio zmieniony 12 lut 2006, 12:31 przez szafiro, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

U mnie na Daszyńskiego ( górna część koło hurtowni ryb) jest woda cały czas wczoraj było minimalne ciśnienie a teraz jest już normalnie. Co do beczkowozów to stoją koło sądu - sprowadzone z gorliz. Ktoś sie skarżył że wody nie mam w sklepach a własnie że jest w sklepiku na ulicy Warszawskiej ( pierwszym od zegara) Wody jest cały sklep 5L,2L i 1,5. W tym właśnie sklepie usłyszałem bardzo ciekawy pomysl - Jechać na Zalew i wode sobie zaporzyczyć ;) <lol>

taki brudny i w ogóle do luftu... :arrow: pomocy! :shock: :P :lol:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Jest 12:54
Beczka stoi koło Biedronki na Iwaszkiewicza.
Wody jak nie było tak nie ma...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Plotki mówią o tym iż o 13 ( czyli zaraz) wody ma znowu nie być u wszystkich - ciekawe czy to prawda.

PiS - Okazało się ża ta plotka nie miała pokrycia ( na szczęście )

Tytuł:
VIP
VIP

nie wiem czy czytaliscie strone glowna, ale jezeli nie to zapraszam

Tytuł:
VIP
VIP

Woda już jest, zresztą awarii nie odczułem tak dotkliwie (parter) jak większość mieszkańców miasta, jednak zastanawia mnie parę rzeczy. Dlaczego pęknięcie rury w północnej części miasta spowodowało brak wody w całym mieście :?: Logicznie rozumując każde odejście od wieży ciśnień, czy też głównej magistrali powinno mieć możliwość odcięcia jednej nitki wodociągu i tym samym zapewnienie reszcie miasta jej dopływu. Nie jestem w tej dziedzinie tzw. fachowcem, ale tak mi podpowiada logika. Miałem w zeszłym roku okazję przyglądnąć się nadnyskim instalacjom wodociągowym i obraz nie jest budujący, ogrodzenia, siatka i inne części metalowe są niemalowane od lat i przerdzewiałe, elementy betonowe skruszone częściowo i popękane, słowem, nie widać tam ręki dobrego gospodarza. Rzadko tam ktoś chodzi, więc nikt tego nie ogląda i nie bardzo wiemy (no, może dziś juz nieco więcej :lol: ) jaki jest stan tych urządzeń.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.