Dzisiaj jest 07 cze 2025, 23:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

tak chciałem zapytać, jeśli chodzi o Zgorzelec jest tu ktoś w tej branży warty polecenia?
u Alexa znalazłem tylko Rakoczego, na shellu mam wrażenie, ze interes się nie kręci, koło preema też wygląda na interes zwinięty...

obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
tak chciałem zapytać, jeśli chodzi o Zgorzelec jest tu ktoś w tej branży warty polecenia?

Dobre pytanie..i i chyba na czasie.
Wczoraj zwróciłem uwagę, że działa już myjnia przy Carrefour.
Może ktoś ma już jakieś spostrzeżenia w tej materii? Ceny, zasady, ... itp.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
tylko Rakoczego

Tam działa - bywam i polecam.

neandertalski pisze:
na shellu mam wrażenie, ze interes się nie kręci

Nie bywam i nie wiem.

neandertalski pisze:
koło preema też wygląda na interes zwinięty...

Ostatnio byłem - działa i dobrze jest :)

fiks pisze:

Ręczna aby?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

W Łagowie przy głównej jest nowa, ale jak narazie tylko tapicerkę piorą.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

fiks pisze:

Cytuj:
Ręczna aby?

Ręczna, czy nie - w każdym razie bezdotykowa ;) cokolwiek to oznacza - to rąk należy użyć :o

Tytuł:
obserwator
obserwator

Jest nowa myjnia ręczna na POM-ie za stacją paliw

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

fiks pisze:
Ręczna, czy nie - w każdym razie bezdotykowa ;) cokolwiek to oznacza - to rąk należy użyć :o

Z definicji wynika,że rąk użyjesz tylko do trzymania pistoletu.Myjnia bezdotykowa jest to spryskanie karoserii aktywną pianą , po czym spłukanie jej i wytarcie samochodu do sucha.
Jest to bardzo dobra metoda mycia zwłaszcza starych lakierów, ale ma jeden minus zerwie wszystkie woski , pasty itp. które są na karoserii, elementach gumowych ,chromach itp.
Jeśli jest to taka właśnie myjnia i koszt całej zabawy to maksymalnie 15zł plus zwinne ręce pracownika to ok.
Jeśli to zwykły "karcher" i mycie szamponem , to raczej lipa , bo na każdej stacji paliw tzw"karcher" to koszt dyszki.
Sprawdziłbym to na carrefurze,ale kiedy jest taka aura to tylko spłukuje bród i zimą sól, nie myje specjalnie samochodu.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Podobno niezla jest nowa myjnia reczna na POMie. Slyszalem na razie o niej same dobre slowa.

Ostatnio zmieniony 28 paź 2008, 21:09 przez gobo007, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Ernesto pisze:
fiks pisze:

Z definicji wynika,że rąk użyjesz tylko do trzymania pistoletu.Myjnia bezdotykowa jest to spryskanie karoserii aktywną pianą , po czym spłukanie jej i wytarcie samochodu do sucha.
Jest to bardzo dobra metoda mycia zwłaszcza starych lakierów, ale ma jeden minus zerwie wszystkie woski , pasty itp. które są na karoserii, elementach gumowych ,chromach itp.
Jeśli jest to taka właśnie myjnia i koszt całej zabawy to maksymalnie 15zł plus zwinne ręce pracownika to ok.
Jeśli to zwykły "karcher" i mycie szamponem , to raczej lipa , bo na każdej stacji paliw tzw"karcher" to koszt dyszki.
Sprawdziłbym to na carrefurze,ale kiedy jest taka aura to tylko spłukuje bród i zimą sól, nie myje specjalnie samochodu.

Dlatego też warto poznać opinie klientów tego wynalazku.
Pewnym jest, że kilka stanowisk czynnych jednocześnie to zachęta do skorzystania z ich usług - szczególnie "za 5 dwunasta" w sobotę lub przed świętami. Przed którąkolwiek z myjni automatycznych należy uzbroić się w co najmniej pół godziny cierpliwości, a skorzystanie z usług podanych na początku myjni ręcznych to marzenie, do spełnienia tylko dla znajomych.

Życzyłbym obie żeby Moderator źle tego nie odebrał, ale chciałbym polecić myjnię w Strzelnie. Od pół roku zajeżdżam w wolnej chwili (mam "po drodze") na sprzątanie auta.
Bez kolejek, dokładnie, szybko, tanio i wesoło :). Dla wygodnych z prowincji to supersprawa.
Z pozoru może mało profesjonalnie ale sprzęt i kosmetyki - pierwsza klasa.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

a propo myjni bezdotykowej - kilka tygodni temu próbowałem czegoś takiego we Włocławku, na stacji BP. działa to mniej więcej tak, ze dostaje się pistolet do ręki i po kolei pięć programów do dyspozycji, do płukania woda, później mycie woda z tzw. mikro-proszkiem, woskowanie i coś tam coś tam. ogólnie cały czas operuje się samemu pistoletem a jak się nie mylę jakieś wycieranie jest nawet wręcz zabronione. płaci się wrzucając monety albo kupując kartę doładowywalną, koszt każdego z programów to chyba 1 zł za niecałą minutę. wadą tego systemu jest to, ze czas leci niezależnie od tego czy w pistolecie naciska się spust czy nie.
http://www.bp.com/sectiongenericarticle ... Id=7034372
ogólnie szczerze powiem nie polecam, jednak żeby samochód był czysty to się go nie da tylko wodą polewać, choćby nawet pod ciśnieniem, nie mówiąc o tym, że poprzysychane shity nie szło odstrzelić tym pistoletem w ogóle a wystarczyło choćby lekko przetrzeć i schodziło od razu. to taki myjniowy makdonalds, znaczy szybko i niedrogo - ale więcej zalet raczej nie widać.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 24 lis 2012, 21:55 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł: 123
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

W Carrefour byłem podczas darmowej godziny zaraz po otwarciu.
Generalnie to jesli nie przetrzesz samochodu gąbką, a później do sucha szmatką, to nie ma sensu.
Po samym myciu pistoletem samochód wyglądał gorzej niż przed myciem - był cały w zaciekach. Generalnie za 10 zł to tylko polecam tym co spieszą się albo chcą oszczędzić parę złotych i samemu wyszorować i wytrzeć samochód.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

przypadkowo odkryłem w ten weekend myjnię "bezdotykową" na Lubańskiej, zdaje się na LUKOiLu, bardzo pozytywnie się zdziwiłem, bo raz, że 24h czynne, dwa, ze jest rozmieniarka banknotów, trzy, że jak na myjnię bezdotykową jest bardzo nietypowa bo ma oprócz opryskiwacza również kija ze szczotką która się pieni, przez co można również poszorować najtrudniejsze miejsca na aucie. no i wosk sprawiał wrażenie, takiego, który rzeczywiście ma coś z woskiem wspólnego. nie wiem jak będzie dalej funkcjonować ale póki co robi wrażenie bardzo pozytywne.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Myjnia na Lubanskiej zdecydowanie lepsza od tej na Carrefourze... I wydaje sie, ze pieniazki na dluzej starczaja. Nie wspominajac juz o rozmieniarce jak pisal neandertalski.

Ostatnio zmieniony 29 lis 2011, 9:57 przez yARO_81, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

yARO_81 pisze:
wydaje sie, ze pieniazki na dluzej starczaja

też mi się tak wydawało, ale myślałem, ze to tylko moje subiektywne odczucie.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.