bombas3 pisze:
Cytuj:
po raz kolejny uważasz, ze sprawy dla nas wstydliwe powinno się oddać do zbadania specjalnym organom
to nie moja opinia ale Twoje pochopne, moim zdaniem wnioski.
zgadnij kto na poprzedniej stronie przyinnej sprawie tego wątku napisał:
"Co powoduje ludźmi, aby ten czas odgrzebywać? Rozumiem, że powinni się tym zajmować historycy, dążyć do wyjaśnienia możliwie dużo i możliwie wszystkiego. Gdy jednak zaczyna to żyć medialnie i przedstawiane jest wyłącznie w jednym oświetleniu, to zaczyna się polityka, w której zawsze o coś komuś chodzi, nie tylko o prawdę i przedstawienie faktów."
nie ważne. w każdym razie ja akurat na doniesienia o naszych pozytywnych, bohaterskich epizodach raczej nie narzekam, każda uroczystość państwowa związana z historią naszego kraju ocieka wręcz zachwytem nad wspaniałymi kartami naszej historii - dziwię się jeżeli tego nie zauważasz. moim skromnym zdaniem dla zwykłej równowagi, dobrze byłoby mieć świadomość, ze nie tylko te wspaniałe karty w naturze istniały.
inna rzecz, że robiecie wspaniałych kart z takich historycznych porażek jak np powstanie warszawskie czy konstytucja trzeciego maja - to tez dla mnie zdumiewająca "kreatywna historia".