Dzisiaj jest 07 lip 2025, 22:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2210 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 148  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

YELLO_35:
Cytuj:
Możliwości aparatów Fuji ocenisz po mojej galerii choćby na tym portalu.

Nie chwal się, to nieładnie :smt082
Nawet starym zenitem będziesz robił SUPER foty...
Chyba najważniejsze jest posiadanie choćby min. wiedzy teoretycznej, aby spożytkować to na "lepszym" sprzęcie. I nie ważne czy to będzie firma X, czy Y. Uważam, że bez takiego podejścia, lepiej pozostać przy małpce.
mike1006, gdybyś rozważał poważnie temat "bridge" (hybryda) Fuji, to zajrzyj tu:
http://fujiklub.pl/index.php
przyjemnej lektury przez najbliższe parę dni*, tygodni*, miesięcy*
(* niepotrzebne skreślić)
(sam jestem bardzo daleeeeeko)
wtedy ocenisz i zadecydujesz

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

BELUSHI pisze:
Nawet starym zenitem będziesz robił SUPER foty...

Nawet lepsze zrobisz - inny bokeh i rozpiętość tonalna - to czego brakuje cyfrówkom w tej półki.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Witam. Skoro tu tacy znawcy to może ktoś poleciłby mi w miarę dobry aparacik w rozsądnej cenie, nie wygórowanej. Bo póki co to robię foty beznadziejnym starym Kodakiem z promocji realowskiej :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

No, to wszystko zależy od tego, jake zdjęcia Chcesz glównie wykonywać (podejżewam, że głównie tematem zdjęć będzie dorastający maluszek/maluszka :) ) a przedewszystkim, jaką kwotę Możesz na zakup aparaciku przeznaczyć, to wtedy będzie można Ci coś doradzić. :)

A to, że Twój dotychczasowy aparat, jest z realowskiej promocji, nie musi oznaczać, że jest kompletnie beznadziejny... ...pamiętaj, że to fotografujący/ca robi zdjecie, a nie aparat ;)

No ale prawdą jest, że lepszy sprzęt, pozwala robić lepsze zdjęcia :)
Napisz jaki jest model tego Twojego Kodaka, bo może się okazać, że za pieniążki jakie Chcesz na niego przeznaczyć, kupisz coś niewiele lepszego :-?

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Jagna - kolega turek wyczerpał ilość pytań jaka powinna paść - odpowiedz teraz po kolei , a my coś wymyślimy :)

Choć laikom w ciemno polecam Canona S3 IS - za tę kwotę rozsądny zakup.

Kiedyś na promocji w Realu kupiłem całkiem niezły aparat - więc to nie argument ;) A niedawno były tam Canony serii 600 chyba nawet - 640 czy jakoś tak.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

A więc tak mój aparat to beznadziejny Kodak EasyShare C300 jest naprawdę beznadziejny i nie chodzi tu o umiejętności fotografującego. No chyba że kompletnie się nie znam, ale nie sądzę aby zbyt duzej filozofii potrzeba do zrobienia najprostszego zdjęcia. :) Racja potrzebny do upamiętniania rozwoju maleństwa. A wiadomo czterommiesięczne dziecko raczej nie zapozuje i nie przestanie się ruszać aby mama mogła zrobić mu zdjęcie prawda?? wię obecny aparacik bardzo chciałabym odsprzedać dołożyć co nieco i kupic cosik lepszego. Nie drogiego bo jak wiadomo dzidziuś na utrzymaniu ;-) Więc co możecie zaproponować ??

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

To ja się powtórzę - Canon S3 IS - bardzo dobry wybór dla amatora. Kodaka nie sprzedasz - zostaw sobie na pamiątkę ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Sprzedam ktoś jest chętny :) a Jaka mniej więjej jest cena proponowanego przez Ciebie aparatu??

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Oj Jagna leniuszku ;)
Masz tu jeden link:

http://www.allegro.pl/item315505931_ttt ... _5420.html

Możesz poszukać gdzie indziej - na pewno będzie taniej , bo to aparat schodzący ze sceny. Uprzedzam pytanie - dla Ciebie S 5 to gorszy wybór - choć to następca S 3.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

A ja proszę Państwa inwestuję w Panasonica FZ30 ( jednak Panasonic ;-) ) Jestem w trakcie zakupu ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

RE: Jagna - w 100% popieram Yello - jak dla Ciebie w tej cenie, to raczej nic poręczniejszego nie Znajdziesz, a i z jakości zdjęć bedziesz zadowolona, no chyba, że cena za wysoka (doskonale to rozumiem, też mam dzieci na wychowaniu - dwójkę :)) to Napisz ile możesz maksymalnie wydać na ten zakup, to poszukamy coś tańszego, ale nie koniecznie gorszego :)
RE: mike1006 - gratuluję wyboru, całkiem przyjemny aparacik (zapomniałem o tym modelu), sądziłem że jest już niedostępny w sprzedaży :P

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

YELLO po zadaniu pytania zajrzałam na allegro. Hmmm przyznam że wolałabym coś tańszego trochę ale nadającego się.No dajmy na to jakieś 500-600zł :( tyle tylko mogę poświęcić na ten zakup niestety. Jak wyślędziecko do pracy to kupię lepszy heheheheh :D

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

mike1006 - FZ 30 jest co prawda lepszy niż 50 ale już nie do kupienia jako nowy. A używanego raczej bym nie kupił - chyba , że znam właściciela.

Jagna - za 500-600 w zasadzie obojętne co kupisz. Nie ma wielkich różnic. Rozejrzyj się jednak za Fuji F 30 , F 31fd (lub pochodne) - to dobre małe aparaty z dużymi fizycznie marycami - w praktyce mają małe szumy. Taką małpkę do damskiej torebki polecałbym jak najbardziej :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

http://www.sklep.mediashop.com.pl/index.php?produkt=50

http://www.fotopremium.pl/index.php?pag ... 1&vmcchk=1

Jagna tu Masz jeszcze linki do ofert (znalezione przez "skąpca"), które też mieszczą się w zakresie do 600 zł, co prawda będą zajmowały więcej miejsca w damskiej torebce, a Fuji prawdopodobnie się wogóle nie zmieści, ale jakość uzyskanych zdjęć i możliwości jakie te aparaty oferują pozwolą Ci odczuć choć trochę przyjemność z fotografowania.

Niestety inne opcje (prócz tych które podał jeszcze Yello) raczej nie dadzą Ci większego odczucia, że wydałaś pieniążki na porządniejszy aparat niż ten dotychczasowy. Owszem troszkę większa rozdzielczość nawet do 8 - 10Mpix w niektórych modelach, czasem zoom do np. x4, ale czy to będą wystarczające zmiany "na lepsze", które Cię zadowolą.

Ważne, by nowy aparat miał porządnego "manuala" prędzej czy później go wykorzystasz :) Ja też fotografuję w głównej mierze moje dorastające pociechy (bardzo ruchliwe ;) ) i tu nieocenionym wręcz trybem pracy aparatu jest "priorytet migawki" - żeby zdążyć je złapać ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

No bez przesady ni epotrzebuję aparatu do damskiej torebki hehe poza tym moja przy czteromiesięcznym dziecku bardziej przypomina torbę podróżną hehe więc wszystko mi tam wejdzie. Dzięki za sugestie. Nie chodzi mi o jakiś super aparat za małe pieniądze wystarczy taki średni co trochę lepszej jakości zdjęcia zrobi przy ruchliwym brzdącu.
Dziękuję i pozdrawiam

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2210 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 148  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.