viper126pzgc, bardzo mi miło takie słowa czytać, naprawdę.
Gero, filmik zacny, zdjęcia też, ale najlepszy filmik z wyburzenia, to moim zdaniem ten:
https://www.youtube.com/watch?v=MU7E4K4Ye78Pokazane z wielu ujęć, w tym z lotu ptaka i co najciekawsze dla mnie świetnie jest pokazane to jak to wygląda po wyburzeniu. Filmik naprawdę zajebisty!
A tak na marginesie, z tego co widziałem podróżując nie raz przez niemcy to takich opuszczonych elektrowni jak ta która była w Hagenwerder jest w niemczech co najmniej kilka. Jedną to widziałem naprawdę ogromną, gdzieś w okolicy lipska, ale nie mogę jej odnaleźć. Była tak wielka że nie mogłem w to uwierzyć. Warto by było ją zwiedzić, a w przyszłości też pewnie będą ją wyburzać i będzie to dużo bardziej spektakularne niż w sobotę
Stosunkowo niedaleko Gorlitz jest też ogromna opuszczona koparka, taka jak w hagenwerdzie, tylko że ta u nas to dosłownie miniaturka tamtej. Odważyłem się wejść na sam szczyt tejże, aczkolwiek nie było to zbyt mądre i bezpieczne, za jakiś czas zdjęcia z tej koparki zamieszczę na moim blogu (myślę, że w przyszłym roku). Kolejna taka opuszczona koparka, tylko nieco mniejsza (ale i tak dużo większa niż ta w hagenwerdzie) jest na przedmieściach Lipska (każdy kto jechał przez lipsk powinien ją zauważyć, bo bydle jest konkretne i też z tego co widziałem można na nią wejść (osprajowana graffiti)…
Pozdrawiam!