Dzisiaj jest 17 maja 2025, 11:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 948 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 64  Następna
Autor Wiadomość
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Naprawdę nie wiem czy śmiać się czy płakać. Rozumiem że w Polskiej lidze zazwyczaj najsłabiej obsadzana jest pozycja niskiego skrzydłowego, ale Wichniarz? Lekka przesada. Naprawdę liczę że te dwa ostatnie transfery będą wartościowe bo w innym przypadku leżymy i kwiczymy.
Najgorsze jest to że kilku zawodników nie będzie grało na swoich pozycjach.
Micić prawdopodobnie będzie zmiennikiem pierwszego rozgrywającego.
Chyliński to obrońca, głupotą jest wysyłanie go na skrzydło.
Kulig to nie Center woli grać dalej od kosza, walnąć trójkę.

Jeżeli nie będzie Wilczka lub Łączyńskiego to ten pierwszy rozgrywający musi być strzałem w dziesiątkę na 35 minut.
Szukany podkoszowy musi radzić sobie także jako center.
Innej opcji nie widzę.

I jeszcze tak na osłodę: Zastal będzie miał SF'a po trzech latach w NBA my mamy Wichniarza :grin: dziękuje, dobranoc.

Jojo skoro nie Chyliński w s5 to kto? Mamy lepszego Polaka?

obserwator
obserwator

O jakim my centrze rozmawiamy? przecież od początku widac, że ten skład to efekt słabego wyniku. Nie oczekujmy tutaj gościa ala gwiazda PLK - jeśli jakikolwiek będzie.
Hakuna , Chyliński to dla mnie żaden factor X. Wiele wyżej cenię Kuliga i wg mnie to on zyska u nowego trenera, a już na pewno Cela. Mam nadzieję tylko ,że kontuzje nas nie dopadną przy ostrym reżimie treningowym Serba.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

jojo pisze:
Mam nadzieję tylko ,że kontuzje nas nie dopadną przy ostrym reżimie treningowym Serba.

...plus zmęczonko po meczyskach i teleportach w VTB + wielogodzinne autobusowe podróże za jeden uśmiech w ramach krajowego basketu

pismak
pismak
Awatar użytkownika

No jak kto woli. Dla mnie na przykład Chylu jest wartościowy bardziej niż Kulig i Cel razem wzięci. Poważnie uważasz że ta para będzie pierwszopiątkowa? Ja jestem przekonany że s5 będzie wyglądała tak:

PG-nowy
SG-Jackson lub Micić
SF-Chyliński
PF-nowy
C -Kulig

obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Jeśli Wichniarza z Kotwicy wyciągnęli to by mogli i Harrisa raczej by sobie poradził pod koszem ; D i by pasował w sam raz na PF/C. A pg to tak jak wyżej musi być strzał w 10 ; P

obserwator
obserwator

Hakuna chyba nie mówisz poważnie? powiedz mi analizując każdą pozycję w lidze 2 i 3 z polskich opcji , kto za podobne pieniądze jest lepszy od niego. Zamojski, Waczyński zarabiają podobne pieniądze a o wiele więcej wnoszą do ofensywy swoich zespołów. Plusem Chyla jest fakt, że kiedyś jako nastolatek dostał się do Hiszpanii i jego agent ciągle na tym bazuje przy zawieraniu kontraktu. A między nami mówiąc koleś jest przepłacony oraz przereklamowany. Cel i Kulig mają większe perspektywy przed sobą niż Chyliński. Poza tym jeszcze , zastanówmy się czysto teoretycznie czy Anwil, Trefl lub Asseco Prokom porwaliby się na niego??

BTW. wolałbym nawet Roszyka od niego, który dziś jest znacznie tańszy.

Harris jest przymierzany do Koszalina , bo coś z Eziukwu nie wypaliło i nie stawił się na czas.

Na czwórce nie będzie żadnego nowego gracza poza Celem i Gabińskim oraz nie będzie żadnego innego przy pozycjach 2 i 3. Nie po to zostawiano Cela i Gabińskiego by zabierać im czas.. Cel nie zostałby w Zgorzelcu, gdyby znów musiał wchodzić z ławki. W Śląsku bowiem miał gwarancję gry w pierwszej piątce i bycie liderem zespołu. To jest fakt.

VTB to ma być tylko podnoszenie umiejętności, promocja z ograniem składu.

Jeśli dojdzie gracz to typowa jedynka , i ewentualnie polski zastępca. I tutaj uwaga, nie będzie to gracz nie wiadomo jaki. Dostanie on pieniądze bardzo zbliżone do planowanego wcześniej Skibniewskiego. Może ciut większe. Co do centra to musiałaby się trafić jakaś perełka i sponsor musiałby sypnąć dodatkowym groszem. Tak na dziś jest skonstruowany - mniejszy - budżet.

pismak
pismak
Awatar użytkownika

jojo pisze:
Hakuna chyba nie mówisz poważnie? powiedz mi analizując każdą pozycję w lidze 2 i 3 z polskich opcji , kto za podobne pieniądze jest lepszy od niego. Zamojski, Waczyński zarabiają podobne pieniądze a o wiele więcej wnoszą do ofensywy swoich zespołów.

Na starcie. Widzę jesteś poinformowany w kwestiach finansowych, także proszę powiedz mi ile zarabiają. Zgadzam się Waca i Zamojski są lepsi od Chylińskiego, ale poza naszym zasięgiem finansowym.

jojo pisze:
A między nami mówiąc koleś jest przepłacony oraz przereklamowany. Cel i Kulig mają większe perspektywy przed sobą niż Chyliński.

Znów twierdzisz że jest przepłacany, tak więc zapytam się jeszcze raz ile zarabia Chylu. Pod jakim względem przereklamowany bo nie rozumiem? Zgadzam się Cel i Kulig są młodsi mniej doświadczeni i na pewno są bardziej perspektywicznymi zawodnikami, co dalej nie oznacza że lepszymi.

jojo pisze:
Poza tym jeszcze , zastanówmy się czysto teoretycznie czy Anwil, Trefl lub Asseco Prokom porwaliby się na niego??

Nie mieli okazji bo Chylu od razu po zakończeniu sezonu podpisał nową umowę. Gwarantuje Ci że Trefl i Anwil mogli by się na niego skusić.

jojo pisze:
BTW. wolałbym nawet Roszyka od niego, który dziś jest znacznie tańszy.

Teraz to się uśmiałem . No ale każdy ma swoje zdanie.

jojo pisze:
Na czwórce nie będzie żadnego nowego gracza poza Celem i Gabińskim

Cytuj:
Budowa składu drużyny trenera Miodraga Rajkovicia zbliża się ku końcowi. Klub poszukuje jeszcze gracza na pozycję rozgrywającego i silnego skrzydłowego.

Rozumiem że wiesz lepiej od Łuczaka. Nie no ok niech Ci będzie.

Uważam że Chyliński na dzień dzisiejszy jest bardziej wartościowym graczem od Kuliga i Cela i zdania nie zmienię. RS może nie miał najlepszą, ale w play off nie jednokrotnie pokazał że potrafi być liderem zespołu czego nie można powiedzieć o Celu i Kuligu, który u Winnickiego się zupełnie nie sprawdził. Ok dołączył później , dlatego chcę zobaczyć co pokaże w kolejnym sezonie. Nie zapominajmy że Chylu jest bardzo dobrym obrońcą, często kryje rozgrywających, Kulig z Celem raczej do demonów obrony nie należą. Ty będziesz podwał swoje argumenty a ja swoje także ta rozmowa do niczego nie doprowadzi także kończę

pismak
pismak

Porównywanie Chylińskiego i Cela, a już tym bardziej Kuliga nie ma najmniejszego sensu, Chyliński to przede wszystkim obrońca, Aaron najlepiej czuje się na czwórce, ewentualnie 3ce, Kulig zaś typowy gracz podkoszowy - kto z nich lepszy, kto gorszy kwestia gustu, ja najbardziej z tej trójki liczę na Cela, do Chyla mam mieszane uczucia, niby ciągnął ten zespół w końcówce sezonu, ale to nie był normalny czas i jako, że nie podpadł Ślimakowi to dostawał dużo minut, co całkiem dobrze wykorzystał, w normalnie funkcjonującej drużynie był jednak od Cela słabszy. Jest jednak bardzo prawdopodone, że cała trójka będzie stanowiła o sile zespołu.
Generalnie jednak rzecz biorąc poziom PLKa jest jaki jest i większość zawodników, po za kilkoma wyjątkami prezentuje podobny poziom, a gra zależy w w 80ciu% od PG, trenejro i atmosfery w drużynie, w poprzednim sezonie brakowało wszystkich trzech czynników.
Wciąż jednak liczę na to, że jakaś 1ka z prawdziwego zdarzenia pojawi się w naszym zespole.

obserwator
obserwator

Hakunamakatek, widzę nie pierwszy raz masę jadu i uszczypliwości do moich doniesień, a dodam ,że nie raz się sprawdzały. Niestety jak ktoś coś wie więcej i napisze prawdę to zaraz musi być zły. Więc zakończę rozmowę prostą puentą , wiem nie więcej ile wie Łuczak,a mniej więcej tyle samo. Budżet był znany przed zatrudnieniem Rajkovića, lista graczy w 90% też.

O płacach powiem tyle, że Kulig ma mniej niż Chyliński co na wysokiego w PLK jest dość nietypowe. Źródła mam sprawdzone i nie raz mnie nie zawodziły. A Chylu jest dobrym obrońcą na PLK, ale nie na puchary i VTB. Jeśli to taki talent to czemu w kadrze się nie sprawdził i Pamuła, Berisha, Zamojski (abstrahując od walki o odszkodowanie z ubezpieczenia), Ponitka i Waczyński są wyżej notowani? Podczas polskiego Eurobasketu się nie wykazał i spadł mocno w notowaniach. W ważnych spotkaniach facet się pali , stąd moja ocena.

pismak
pismak
Awatar użytkownika

Na prawdę nie mam nic do twoich postów, mało tego z większością się zgadzam. Sprawę Chylińskiego, Cela i Kuliga zostawmy w spokoju, wszystko zweryfikuje parkiet, a rolę w zespole trener. Kto się okaże bardziej wartościowym graczem dowiemy się w przyszłym sezonie. Musisz się jednak ze mną zgodzić że bardziej związany z klubem jest Michał i w każdym meczu zostawia na boisku tonę potu, gra z sercem na 100 %, dlatego też teksty że jest przereklamowany według mnie nie są na miejscu. A jeśli chodzi o kadrę czekam aż Kulig dostanie tyle minut co Chylu.

Bardziej mnie zastanawia czemu sądzisz że nowego podkoszowego już nie będzie, skoro jeszcze dzisiaj pod wzmianką o Wichniarzu pojawił się komentarz Łuczaka że szukają jeszcze PG i PF. ?

gaduła
gaduła

Dlaczego nadal WŁ dla wielu zostaje wiarygodnym człowiekiem i powołujecie się na jego słowa z wypowiedzi... Za to, że tak się podlizał dla VTB o kibicach Turowa? Nie potrafię tego inaczej sobie ułożyć. Zespoły pod wodzą WŁ oddalają się od kibiców, zamiast przy tych wpadkach po sezonie, robić by tylko ściągać kibiców. A on największe zespoły ściąga do Wrocławia :D Jego wrocławską miłość aż czuć w Zgorzelcu i zbytnio się nie kryje z tym... Do sedna... Torey, Torey... A ktoś z Was przeczytał, co ma do powiedzenia sam zainteresowany, że ze strony Turowa żadne konkrety nie padły? Zainteresowanym można być. Ale jeśli na kimś zależy, to już powinny być konkretny o papier, a nie tylko w mediach pierdzieć o zainteresowaniu ...

Wczoraj Krzysio Roszyk był widziany w Zgorzelcu :)

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PrzecPolitWSpor pisze:

Rafał Bigus tez :smt030

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

PrzecPolitWSpor zastanów się po ci taki nick przecież ty jesteś jedną wielką sfrustrowaną polityką. A na dodatek psem ogrodnika - jeżeli na sześć drużyn dwie stawiają warunek grania w dużej hali i mieście to można mówić że jeszcze cztery grają w Zgorzelcu albo że aż dwie i to najlepsze we Wrocławiu . Syndrom szklanki do połowy pełnej.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Czy Waldi powiedział że TT będzie u nas grać? złożyli mu ofertę i tyle.

pismak
pismak
Awatar użytkownika

yARO_81 pisze:
PrzecPolitWSpor pisze:

Rafał Bigus tez :smt030

Kelati tez wlasnie biega po zgorzelcowie... ;)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 948 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 64  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.