Dzisiaj jest 13 maja 2025, 0:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 456 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 31  Następna
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

A co to jest za stwór......... Działający na podstawie koncesji Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i prawach inspektora publicznego .........koncesja MSW to wiem,ale prawa inspektora publicznego....nie kumam :smt082.

A tak z ciekawości te trzy gwiazdki na tej czapce ciekawe co oznaczają (bo ta mina to wiem co oznacza :smt082 :smt082 :smt082 )

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Nic nie oznaczają, tak samo jak ich lipne odznaki a'la szeryf z dzikiego zachodu. Mi się osobiście spodobał najbardziej fragment:
Cytuj:
Część funkcjonariuszy FENIKSA posiada licencję stopnia pierwszego i drugiego, z prawem legitymowania, ujmowania, wykorzystywania broni palnej i środków przymusu zewnętrznego jak policja.

Z tego co wiem, to szef komandosów (nie ten co jest w papierach) jako osoba karana nie mógł sprawdzić swoich sił w policji, więc stworzył twór, który uważa za równy policji. Dobry czas temu był, pod artykułem opisującym ich parkowanie w parku, komentarz którego autor był święcie przekonany, że :"Oni mają większe prawa niż Straż Miejska i tylko trochę mniejsze niż Policja". Jeśli Pan kiedyś J. a dzisiaj F. to czyta to serdecznie pozdrawiam i żałuję, że nie mogłem być na żadnej sprawie w Lubaniu :(

rekrut
rekrut

Z każdym postem, który czytam tutaj na forum moja osoba jest święcie przekonana co do zarzucanych czynów tym osobom.
:grin: :grin: :grin:

rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

...widze że interes głównego komandosa ma się nieźle skoro wozi sie on porsche...
-swoją drogą ciekawe czy autko na handel, czy dla siebie...?
bo jeśli na handel to rodzi się pytanie czy bedzie jak z autem pani z lubania,
a może jak z Land Roverem którym obecnie jeżdzi główny komandos...
:smt078

rekrut
rekrut

To już proshe ? i land rover ? no proszę.
A mówią, że Polski naród jest taki tępy i biedny a tu taka wiadomość :)

rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

to straszne, ale nie będzie już czerwonego taktycznego land rovera :(
-teraz będzie super taktyczne porsche!!! -tylko czy będzie czerwone?!
-ciekawe czy główny komandos da się przejechać mamusi.........

rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

czy mi się wydaje, czy w podczas nielegalnej moim zdaniem kontroli pojazdu w trakcie działań firmy F... w dzierżoniowie główny komandos ma na pasie broń (walter chyba)
-to wolno mieć broń bez zezwolenia?!
-no chyba że to zabawka... :smt068

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Można legalnie nabyć coś na ten kształt.
http://www.bron.pl/shopbron/product/ARTYKULY-OBRONNE/Bron-alarmowa-6-mm/Pistolet-alarmowy-WALTHER-P99-kal.-6mm-kartridz-huk-9PAK/69888

rekrut
rekrut

Powiedzcie mi, jak to jest możliwe bo chyba tutaj czegoś nie rozumiem. Jakim prawem jakiś cieć z agencji ochroniarskiej kontroluje COKOLWIEK i GDZIEKOLWIEK? Przecież pracownicy ochrony mogą jedynie poskakać do kogoś w miejscu, w którym prowadzą nadzór(obiekty, które ochraniają). Jakie kontrolowanie pojazdów? Jakie zatrzymywanie? Gdyby taki pół łysy cieć w czerwonym samochodzie wyskoczył do mnie z jakąś kontrolą legitymując się jako śmieszny GATF czy coś pochodnego, to zabiłbym go śmiechem. Jeszcze niech tylko by kogokolwiek ruszył, tak raz dwa by wrócił za kraty... Dlaczego jeszcze nikt sie tym nie zajął?

rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Dr.Skacz pisze:

he he super kupię sobie zabawkę a powiem wszystkim że to prawdziwy :smt068

kolego wujek tak to już jest gdy nie zna się przepisów, oraz wmawia się pracownikom że pracują w ''specjalnej'' firmie np posiadają prawa inspektora publicznego :grin:
- tak to jest gdy firmą rządzi oszust G F
- za takie coś traci się koncesję panie leszku... :smt064

rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

A co do tej giwery to pierwszy lepszy patrol policji powinien sprawdzić czy aby jest to broń na którą nie potrzeba pozwolenia,czyli taka kupiona w sklepie "Kolter" lub w sklepie internetowym Broń.pl,ale należy sprawdzić również amunicję znajdującą się w magazynku jeżeli zaślepka naboju jest koloru zielonego to jest to nabój hukowy zaś każdy inny kolor np żółty, czerwony,brązowy są to naboje gazowe a na taką amunicję potrzebne jest posiadanie pozwolenia. :smt068

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Dokładnie kolego wyżej. Bo o ile konstrukcja lufy uniemożliwia strzelanie pociskami, o tyle nabój gazowy będzie działał tam jak najbardziej ;) Co do kontrolowania to między innymi po to jest też ten temat. Trzeba uświadamiać ludzi, że Fenix to kolejna firma ochroniarska jakich wiele, bez żadnych praw. U nas jest już zdaje się duża tego świadomość, to pojechali tam, gdzie ich nie znają.

rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

prosze, prosze już nie ma css"fenix" Marta Gontar
https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/CEIDG.P ... 9e859444ba

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

UWAGA UWAGA OGŁOSZENIA DUSZPASTERSKIE. Z racji tego, że ostatni spadło u nas dużo wody i lokalnie podtopiło to jest prawdopodobieństwo wyjechania Fenix'a w teren. W związku z tym uprasza się o przyjmowanie od nich POTRZEBNEJ pomocy oraz dokumentowanie tego co robią i tego, czy robią to bezpłatnie, czy też nie. Była już w historii tej firmy sytuacja, gdzie na tragedii innych zarabiali niosąc "darmową" pomoc. Nie mam nic przeciwko np. zwracaniu kosztów paliwa, ale jak pokazała praktyka potrafią oni jechać WSZYSTKIMI autami na stację i tankować do pełna, po czym za miasto wybrać się jednym/dwoma. Oczywiście przy płaceniu faktury nikt w UM tego nie sprawdza. Proszę też patrzeć, czy aby przypadkiem nie zgubili krótkofalówki, bo zdarzył się w przeszłości wypadek i zgubili NIEISTNIEJĄCY model, za co z resztą dostali potem rekompensatę od UM. Często też niszczą się im pianki do nurkowania, więc proszę w miarę możliwości cerować im je na bieżąco. Zdarza się, że pod wpływem emocji straszą też przypadkowe osoby mandatami w przypadku niepodporządkowania się ich zaleceniom, ale na to jest paragraf i raczej drugi raz tej samej sztuczki Szef Komandosów nie spróbuje. Należy jednak zachować rewolucyjną czujność i nie pozwolić na zrobienie ze swojej tragedii maszynki do pieniędzy.
P.S. Jeśli Fenix naprawdę pomoże komuś i nie zrobi tego z chęci zysku, to będę pierwszym, który ich tutaj publicznie pochwali.

rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

...ja będe drugi!...
- tak czy inaczej trzeba ich mieć na oku...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 456 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 31  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.