Dzisiaj jest 10 maja 2025, 21:40

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

mi-kel pisze:
"Pamietaj, ze nowa hala ma sluzyc nie tylko druzynie Turowa, ktora to nikt poza kibicami sie nie interesuje, ale calej reszcie spoleczenstwa. Co im bys zaproponowal?"

- no wlasnie to jest ten socjalizm o jakim pisalem poprzednio.

skad taki egalitaryzm? kto powiedzial, ze musi sluzyc "calej reszcie spoleczenstwa"??? to jest wlasnie piekne , dobre socjalistyzne pojmowanie swiata.... wszyscy musza miec we wszystkim jakis interes- czyli nikt nic z niczego....

Socjalizm... I to pisze człowiek, który ma problemy z rachunkiem ekonomicznym. Bo gdyby nie miał, to by od razu zauważył, że to nie ma najmniejszych szans powodzenia.

Poza tym

mi-kel pisze:
Otoz caly widz polega na tym

WIC na Boga Ojca!

Tytuł:
pismak
pismak

Puszczają Wam emocje. W socjalizmie pewnie nikt by nie pytał nas tylko KC czy da kasę. Jeśli by dał, to ideologię by się dorobiło. Dzisiaj dyskutujemy i chyba każdy ma troszkę racji. Pewnie, że są inne potrzeby w mieście, praktycznie w każdej dziedzinie. Ja tylko podkreślam, że jest niezbędna modernizacja hali, wraz z basenem, bo za kilka lat właściciele będą musieli zamknąć obiekt i pozostaną tylko westchnienia jak było dobrze kiedyś i co robiła władza, że do tego doprowadziła. Modernizacja będzie droga dotyczy wymiany wyposażenia technicznego, naprawy dachu itd. Przy takiej inwestycji warto pokusić się o rozbudowę hali, będzie to z korzyścią dla miasta i z pewnością nikomu nie zaszkodzi.

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
Puszczają Wam emocje. .

Tak a'propos tematu Romatura :)
Puszczają -nerwy
emocje -ogarniają
:)

Opowiadam się (ja-gdyby mnie pytano) za modernizacją-rozbudową-przebudową-rekonstrukcją hali i centrum basenowego.
To lepsze, niż zaczynanie czegoś całkiem od zera.
:)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

raczej nikt bez dokonania solidnego rachunku nie powie ile co by kosztowało i co powinno się zrobić. Takie inwestycje muszą być bardzo dobrze przygotowane pod wzgledem ekonomicznym.
Ze swoich doświadczeń wiem , że w związku ze zmianami technologii raczej taniej wychodzi budowa od nowa niz poważne przeróbki, ponadto nowa jest zawsze bardziej funkcjonalna i tańsza w eksploatacji. Jako niedogodność takiego rozwiazania mozna podać np. konieczność pozyskania lokalizacji, ale ta tez nie jest najszczęśliwsza, wie to każdy kto przyjeżdża lub chce przejechać po imprezach. Ale macie racje , że podstawa to kasa a na pełny zwrot inwestycji nie ma co liczyć.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+1godz.