Dzisiaj jest 10 maja 2025, 22:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

z_drw napisał:
Cytuj:
nicek napisał:
umpa upma umcy umcy bum bum bum bum... Poprostu jest to repertuar, który zaspokaja potrzeby dzisiejszej młodzieży....

uogólniasz pan, uogólniasz...
nie wszystkie potrzeby, i nie całej młodziezy

Zgadzam się, ja słucham "trójki", piosenkę Katie Melua świetnie kojarzę, ale koncertu nie widziałam niestety :\ Na Eltonie wytrwałam 1,5h, gdy wyszedł Wałęsa przełączyłam.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Zdecydowanie popieram nicka :!:
Ambitna muzyka nie dociera do wszystkich, a za taką uważam twórczość Katie Melua.
Elton jest sam w sobie gwiazdą (tylko żonę ma brzydką).
"Trójka" to obecnie najlepsza stacja radiowa w Polsce.
Niech żyje Herbie, Miles, Quincy :!: :!: :!:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Renegat pisze:
To chyba dobrze bo radio powino być dla wszystkich

Zgadzam sie :!: Sa stacje radiowe jak np trojka gdzie graja, co graja :D (nie chce pisac na temat tego radia bo go nie slucham), isteniaj np rozglosnie jezzowe, rockowe,takie gdzie graja same "starocie",takie,których praca polega na lansowaniu nowosci,a miedzy nimi przeplata sie starsza muzyka, jest tez radio które gra "umpa umpa" ... i dobrze bo nie kazdy jest zafascynowany 3

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

qba pisze:
Elton jest sam w sobie gwiazdą (tylko żonę ma brzydką).

Hmm no nie udał mu się mąż :lol:

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Na Eltonie wytrwałam 1,5h, gdy wyszedł Wałęsa przełączyłam.
no to przegapiłaś ważny moment zbliżenia dwóch panów :D

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

bombas3 napisał:
Cytuj:
no to przegapiłaś ważny moment zbliżenia dwóch panów

Jakoś przeżyję :P Nie chciałam słuchać sapania Wałęsy do mikrofonu i jego "a fu fu fu" :P Co jak co, ale tego faceta nie mogę słuchać... :P

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Teraz jest trendy mieć brzydką żonę :twisted: tudzież męża jak kto woli 8)

Tytuł:
gaduła
gaduła

Odnośnie Katie...

Polecam wszystkim jej 2 albumy.

Pierwszy, będący debiutancką płytą artystki:

Obrazek

01) Call Off The Search
02) Crawling Up A Hill
03) The Closest Thing To Crazy
04) My Aphrodisiac Is You
05) Learnin' The Blues
06) Blame It On The Moon
07) Belfast
08) I Think It's Going To Rain Today
09) Mockingbird Song
10) Tiger In The Night
11) Faraway Voice
12) Lilac Wine

oraz drugi, pozwalający nacieszyć uszy pięknymi utworami:

Obrazek

01) Shy Boy (Batt)
02) Nine Million Bicycles (Batt)
03) Piece By Piece (Melua)
04) Half Way Up The Hindu Kush (Melua/Batt)
05) Blues In The Night (Arlen/Mercer)
06) Spider's Web (Melua)
07) Blue Shoes (Batt)
08) On The Road Again (Jones/Wilson)
09) Thankyou, Stars (Batt)
10) Just Like Heaven (Gallup/Smith)
11) I Cried For You (Melua)
12) I Do Believe In Love (Melua)

W tym miejscu chciałbym podziękować pewnej forumowiczce, za której namową sięgnąłem po albumy Katie :) eevee - dziękuję :D

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Przesłuchałem jej płytę i..... widze że zarąbiście śpiewa, ma talen, dobry głos z którego potrafi kożystać - teraz szkoduje ze nie obejrzałem jej koncertu :cry:

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Czytam i jestem w szoku....!!! Jak mo¿ecie nie wiedzieæ kto to jest Katie Melua - Ona nawet u królowej angli by³a bo staruszce podoba siê jej muza. Chyba nie jeste¶æie na bie¿±co i tylko britney mandaryna i inny ch³am Wam w g³owie gra:)

A Aleksandrowi gratulujê fotki - bêdziesz mia³ co wnukom pokazywaæ :D :D :D

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Trochę swoją wypowiedzią bedę odstawał od ogółu kolektywu.
Najpierw Katie Mellua,nie podoba mi się jej muzyka ,słuchałem obie płyty i jakoś sie nie przełamałem.
Ale kazdy woli cos innego.Moim zdaniem nie ma sie czym podniecać.
Radiowa Trójka.
Ludzie tworzacy ta rozgłośnie sa jak najbardziej fachowcami.
Ale całokształt trąci myszką.
Słuchałem tego radia codziennie przez ponad rok,i zanudziło mnie strasznie.
Odnośnie muzyki to poziom jak najlepszy.Ale całokształ flaki z olejem zbyt nudny i szary.
N\t Muzyczne Radio i uogulnianie przez kol.Nicosia.
Taka prawda,że MR jest radiem dla włascicieli Opli Calibra z fioletem pod nadwoziem .Taki człowiek moze mieć 18 jak równiez32 lata.
Ni ejest to radio dla dzisiejszej młodzieży ,tylko dla spadkobierców disco polo.
Tez mam czasem dość tej ich łupaniny w stylu jaaaaaaaaaaaazda z pod poznanskiej wioski,ale czasem trafiają sie ciekawe utwory.
Choc siedziec przy takim chłamie i czekac na cos wartościowego raczej trudno:)Radio w którym ciagle trwa impreza:)
A dzisiejsza młodzież,albo UK,albo blanty na ławce i coś raczej w stronę Kaliber,Paktofonika i inni.
Muzyczne Radio najwięcej słuchaczy ma na terenach wiejskich:)
Ale nie odbiegajmy od tematu.

Tytuł:
VIP
VIP

Dzieki. W poniedziałek wróciłem z Sopotu, ale dopiero dzisiaj mam szanse poczytac forum. Co do zdjęcia z Katie to bardzo długa historia, ale efekt jest taki, że to jedyne takie foto bo na inne się nie zgodziła :)

W trakcie imprezy było pełno gwiazd i wiecie co ? To są tacy sami ludzie jak my. Wykreowani przez wielkie media, ale tacy sami. Showbiznes jest chory. Nie zapomnę sytuacji kiedy pewien znany człowiek (ok 50 lat) szedł pod rękę ze swoją 22 letnią wizytówką, która pytała głupiutkim głosikiem: kochanie, a kim był ten pan co się z nim witałeś ? odp: To był dyrektor (cośtam) i jest bardzo ważnym człowiekiem...

Nie mniej jednak wszystko jest oparte na snobizmie, obłudzie i sensacji. Czyli taka jedna wielka telenowela, że ten był widziane z tą, a tamta była zazdrosna itd. Ci ludzie chyba nie mają innych problemów.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Alex możesz jakoś nam odpowiedzieć nam na temat który był poruszony troche wcześniej "Sprawe Baneru Burmistrza na ZINFO "

Tytuł:
VIP
VIP

Oczywiście. Moim zdaniem to naprawde wielkie wydarzenie, kiedy ktoś z naszego miasta ma szanse wziąć udział w czymś wielkim. Dlatego też mój wniosek o akredytację został wysłany wyłącznie z powodu udziału w Festivalu Nikosa oraz zespołu Sumptuastic. Nie ukrywam, że moje zaskoczenie przyznaniem akredytacji było naprawdę wielkie, jednak kiedy emocje opadły zacząłem przygotowania do liczenia związanych z tym wydatków. Akredytacja + zakwaterowanie (zaznaczam że ceny hoteli w Sopocie wahają się na poziomie 150 - 400 zł nie mówiąc już o Grand Hotel - 900 zł za dobę) oraz inne koszty okazały się większe niż przypuszczałem.

Niestety okazało się, że pomimo tak wielkiej ilości hoteli w Sopocie obłożenie było praktycznie 100% i tylko dzięki pomocy Nikosa udało mi się znaleźć hotel, który nie należał do najtańszych, ale miał jako jedyny wolne miejsca.

W związku z tym, zastanawiałem się przez chwilę czy jest sens jechać i doszedłem do wniosku, że miasto powinno wspierać lokalne akcje wspomagające kulturę i skierowałem do Burmistrza pismo o przyznanie dofinansowania mojego wyjazdu.

Nie jest tajemnicą, że kwota dofinansowania wyniosła 800 zł brutto (z VAT) co i tak stanowiło zaledwie 1/4 wszystkich kosztów jakie poniosłem w związku z wyjazdem.

Moja propozycja była prosta: zgorzelec.info otrzymało akredytację, co spowodowało możliwość uwiecznienia całego przedsięwzięcia na zdjęciach. W zamian za pomoc na stronie pojawi się informacja o fakcie dofinansowania.

Pomimo wszystkich kosztów jakie poniosłem wyjazd uważam za udany nie tylko pod kątem fotografii jakie udało mi się wykonać (tu dziękuję Sebastianowi Klebaniukowi za udostępnienie swojego profesjonalnego sprzętu) ale także z uwagi na to, że poznałem wiele ciekawych osób, styl pracy profesjonalnych fotoreporterów pracujących dla największych agencji w Polsce. Innymi słowy cały wyjazd był dla mnie wielką okazją do poznania nowej rzeczywistości oraz świata, który rządzi się całkowicie innymi prawami. Poznana ludzi, którzy mają inne problemy, podejście do życia i rzeczywistości.

Dlatego też, myślę że cel wydania pieniędzy przez Burmistrza był słuszny i nie powinien budzić żadnych kontrowersji ENTER.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Myśle ze lekko zaczadziałeś w tym spocie i nie kojarzysz prawidłowo faktów. Obywatel pułkownik burmistrz taki wekend w sopocie może zafundować każdemu kto mu się podoba nie wiem czy ty tez ale jak jest to interes miasta i funduje to miasto to czemu tam jest zdjecie jednego starającego sięwrednymi metodami zbierac głosy a nie np: znak drogowy z napisem ZGORZELEC jak juz nic innego nie potrafiliście wymysleć .
Tym sposobem bedziesz razem ze swoim portalem i może paroma forumowiczami postrzegany jak sprzedany przedmiot.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.