Dzisiaj jest 10 maja 2025, 22:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut

9 września, Zgorzelec, MDK - klub ''NaDole'' zaprasza na jazdę bez trzymanki inna reggae/dancehall/dub style! Wystąpią:

RWR BABILON ERROR
PAIHIVO
JABBADUB
KOSMOS MEGA SOUND SYSTEM
JIM SELECTA

wjazd - 5zł

Do biletu dołączone będą materiały z Empatii informujące o planowanych akcjach i działaniach tego właśnie stowarzyszenia. www.empatia.pl
Jak również przygotowane przez nas ulotki edukacyjno-informacyjne na temat ruchu Reclaim the Streets.

WIOSNA DALEJ TRWA WIĘC PRZYBĄDŹ I TY
ZAPOMNIJ O TYM CO SŁYSZAŁEŚ WCZEŚNIEJ
A TANIEC ROZBUDZI W TOBIE RYTM
RISE UP!

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

może zapodasz godzine rozpoczęcia ;p

Tytuł:
rekrut
rekrut

start - 20:00

niebawem wrzuce plakat

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Dzięx ;> Niecerpliwie czekam i mam nadzieje że ta impreza będzie jakoś głośniej ropropagowana w zg-c :> Pogadaj Alexem żeby dał tą imprezkie to spisu imprez na zinfo

Tytuł:
rekrut
rekrut

Już wszystko gra, przynajmniej powinno. Od jutra szturm na miasto z plakatami. Lokalne miejscowości powiadomione. Mam nadzieję, że nie wszyscy mieszkańcy Zgorzelca są miłośnikami grzybów :-)

czas na krótkie info:

RWR BABILON ERROR – pochodzący z Jawora „rymująco–grający” sound system otwarty na wszelkie formy. W tekstach odwołują się do klasyków z Jamajki, zespołów z Piły, ZIP-ów, Izraela czy Radical News. Są daleko od mainstreamu i od jego mechanizmów. Płytę nagrali w domu, zrealizowali ją na domowym sprzecie i wydali sami. Ich muzyka i przekaz to fuzja różnych buntowniczych nurtów, ma tyle wspólnego z punkiem co z hip-hopem, jest reggae i elementy dancehallu, ale też rymy, bity i duby.

PAIHIVO - jest dość młodym zespołem, istnieje zaledwie cztery lata - powstał w 2002 roku. Wszyscy członkowie zespołu pochodzą ze Zgorzelca, tutaj mają próby i tu też można ich najczęściej usłyszeć. Artyści z "Paihivo" mają za sobą wiele lat muzykowania, a większość z nich grała niegdyś w znanej w naszym regionie kapeli "Regalizacja". Muzycy mają duży wkład w organizację imprez muzycznych w powiecie zgorzeleckim. Co roku formacja "Paihivo" zajmuje się organizowaniem imprezy pod nazwą "Marleyki"

JABBADUB – mocno elektryczny zgorzelecki projekt dubowy powstał w 2006 roku. Po kilku domowych sesjach w składzie Dino (żywy miks, selekcja śladów) & Maćkos (gitara) zrodził się pomysł na stworzenie zespołu, który połączy w sobie cechy dubowego sound systemu z wykorzystaniem żywych instrumentów i dubowym miksem na żywo. Wspierani toastingiem Ostatniego Gołębia Pokoju przebiegają przez wiele gatunków od ciężkich steppersów, onedropów i twostepów po dub’n’jungle’owe klimaty.

KOSMOS MEGA SOUND SYSTEM pierwszy raz rozbrzmiał w 1994 r. w Szklarskiej Porębie. Inicjatorem i twórcą tego projektu jest pochodzący ze Zgorzelca Dj Ostatni z Aborygenów Jasiu. Od samego początku działalności można było określić styl imprezy. Mieszanka reggae, ska i elektronicznych beatów składają się na całość sound systemowego mixu. Poza jamajskimi rytmami prezentowane są produkcje z wytwórni elektro dubowych, rozbrzmiewa także ethno, dancehall i drum & bass.

JIM SELECTA - Pierwsze imprezy zaczął grac z Kopim I jako Deggaeneration Sound System ponad pół roku temu. W swoich setach stara się znaleźc kompromis między nowoczesnym, przebojowym graniem (Modern Roots, Dancehall), a ambitniejszą muzyką (szczególnie Dub). Nie obce są mu także korzenie - ulubionym okresem Jima są lata 70-te, gdzie królowali pierwsi nawijacze Roots&Culture.

Tytuł:
rekrut
rekrut

napewno wparuje chetnie bym pogral z kims na scenie ale ludzi brak

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Z tego co wiem troche ludzi ma przyjść

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Nie wiem na czym grasz, ale na takich imprezach często odbywa się "dżemowanie". Czy to na korytarzu, czy też w amfiteatrze...
Bębny, przeszkadzajki, chóry anielskie(bądź piekielne), tańce, itp.

Tytuł:
rekrut
rekrut

syntezator itp klawisze ogolnie

Tytuł:
rekrut
rekrut

przybywajcie zatem!

ja tylko przypomnę, jutro na amfiteatrze między 20 a 21 rozpoczyna się Muzyczno – Filmowe Pożegnanie Lata

PoZa Wampirów zaprasza na MUZYCZNO – FILMOWE POŻEGNANIE LATA 2006. Dnia 8.09 Amfiteatr Miejski godz: circa 20:46
Występują
DJ Burza – prezentacja piekielnie najsłynniejszych scen filmowych
Specjalni goście z piekła rodem Sommnabulik Band
Ponadto odbędzie się konkurs wiedzy o filmie z atrakcyjnymi nagrodami

Cerujcie peleryny wskakujcie na miotły – wjazd wolny
W razie niepogody impreza w MDK.

Bądźcie gotowi.
Następnego dnia AGAINST BAD SYSTEM 2006 w NaDolu.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Za około godzine koncercik - po powrocie z niego opowiem czy imprezka wypaliła :>

Edit
========
Posiedziałem godzinke i sie zmyłem bo zamułka była - całej imprezy dlatego nie ocenie ( może puźniej było lepiej )

rekrut
rekrut

Joł!!!
jakby ktoś miał jakieś fotki z imprezy to prosiłbym o zamieszczenie bądź przesłanie na adres gun-jah@wp.pl
Dzięki

Tytuł:
rekrut
rekrut

Renegat pisze:
Za około godzine koncercik - po powrocie z niego opowiem czy imprezka wypaliła :>

Edit
========
Posiedziałem godzinke i sie zmyłem bo zamułka była - całej imprezy dlatego nie ocenie ( może puźniej było lepiej )

Witam,

Wypaliła jak najbardziej. Taka formuła pierwszej godziny, zbierają się ludzie, oswajają z otoczeniem itp. JIM SELECTA poszedł na pierwszy ogień, całkiem fajnie to wyszło. Miał później drobne problemy ze sprzętem, ale mam nadzieję, że w tej kwestii nie ma do nikogo pretensji. Tyle, jeśli chodzi o początek.

Powiem tak, dawno nie było w NaDolu tylu osób i takiej przemiłej atmosfery. Pełna sala bawiących się ludzi. Świetne występy - RWR BABILON ERROR z Jawora. Przesympatyczna i uśmiechnięta gromadka. Dali z siebie wszystko. Zgorzeleckie PAIHIVO rewelacyjnie utrzymali ludzi przy zabawie. Ten zespół naprawde się rozwija. I cieszy to bardzo. JABBADUB równie mocno ze świeżym i pomiksowanym materiałem. KOSMOS MEGA czyli weteran Jasiu zamykał imprezę, która trwała do samego rana.

Dziękuję serdecznie wszystkim przybyłym.
Jest dla kogo.

Tytuł:
rekrut
rekrut

http://zxnm.fotosik.pl/albumy/55005.html

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.