Dzisiaj jest 14 maja 2025, 17:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

swoj swego pozna.... Co nie ernesto ?

Tytuł:
pismak
pismak

ostatni pisze:
Bzdura jakiej jeszcze nie słyszałem !!!!!!

no nie wiem, ogłaszając przetarg na ocieplenie budynku, i wszystki inne sprawy z tym związane, to możesz zadecydować jaki gruby ma być, np. styropian, jaki rodzaj tynku, jak mają Ci później chate pomalować.... No chyba, że wolisz w ciemno wydawać kase :?:
Podobnie jest z tym.

Tytuł:
rekrut
rekrut

alien_zgc pisze:
ostatni pisze:
Bzdura jakiej jeszcze nie słyszałem !!!!!!

no nie wiem, ogłaszając przetarg na ocieplenie budynku, i wszystki inne sprawy z tym związane, to możesz zadecydować jaki gruby ma być, np. styropian, jaki rodzaj tynku, jak mają Ci później chate pomalować.... No chyba, że wolisz w ciemno wydawać kase :?:
Podobnie jest z tym.

O czy Ty k.... piszesz ??
Ci chodzi o ocieplanie budynków a nie o internet ... a no to stary w takim razie ja się nie wypowiadam bo na styropianach się nie znam.Trzeba było pisać, iż znay przez ciebie profesor z ktorym konsultujesz te sprawy, ociepla Politechnike, bo ja byłem skłonny pomyśleć że w niej uczy :)

Jeszcze raz ci napisze.
1. Przetarg na projekt sieci (+ ewentualną budowę ) ogłasza UM.
2. W przetargu startują firmy , nie osoby prywatne jak ty z profesorem!!!

Napiszę dodatkowo takie spostrzeżenia.
Wystarczy przejechać sie po Zgorzelcu z kompem i netstumblerem, aby wykryć ok 150 stacji w trybie AP z widocznym ssid'em, sporo pewnie jest z ukrytym ssid'em, sporo w trybie bridge i multibridge . I to wszystko bez żadnej zewnętrznej anteny. Te liczby pewnie sa duzo wieksze jak zastosujemy anteny i zrobimy pomiary z wiekszych wysokości(musze kiedys sie pokusic)Większość nadajników to pasmo 2,4 w standardzie b lub g.
Jeśli ktoś planuje postawić ogólnodostępny punkt to raczej w trybie b/g, większość kompów przenośnych takie karty posiada.
Lecz to pasmo niema przyszłości ( obecne zaszumienie sygnału, słaba propagacja fali(i tak lepsza niz standard a), mimo lepszej przenikalności i mniejszej wrażliwości strefy Fresnela niż standard a ).
Jezdząc po centrum wroclawia (okolice rynku), znajdziesz mniej nadajnikow niz w Zgorzelcu ( sprawdzone ). Z tego co mi wiadomo można zapomniec o braku problemów z transmisją wi-fi w standardzie b/g na terenie Zgorzelca.Biorac pod uwage, iz kazdy dodatkowo w domu dla wygody chce posiadac jakiegos AP, z tym pasmem w niedalekiej przyszlosci bedzie wiecej problemow nie uciechy.Wiec obsługa tech. bedzie miala pewnie troche roboty, w miare przybywajacych AP w indywidualnych domach.

Naprawde ty i profesor ocieplający Polibude,nie znacie chyba tematu, a dodatkowo chcielibyscie porwac sie na projektowanie sieci ( smiech ).

Miałem przyjemność obserowoać budowę sporej warszawskiej sieci, i widziałem jak problemy wyrastają jak grzyby po deszczu.Gdzie z dnia na dzień z sygnału ok. 58dbm pod wpływem zakłuceń innych sieci spadł do 90dbm.Widziałm i to nie jest tak, że coś stawiasz, i zepsuje się jak się zestarzeje. Wyładowania atmosferyczne mogą okazać się zmorą.Firma miała kilka lat spokoju, po czym jednego miesiąca musieli wymienić sprzet za kilka set tys zł.

Zanim zabierzesz głos w dyskusji 3 razy przemyśl, a następnie pisz nie o ocieplaniu i malowaniu a Internecie, gdyż taki jest temat.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

No nicram i ostatni wypowiedzieli się rzeczowo w kwestii _darmowego_internetu_dla_mieszkańców_Zgorzelca, a jednak alien stara się niby ni to w mądry czy złośliwy sposób upierać się przy swojej racji...

mała rada alien zacznij myśleć to naprawdę nie boli i sprawdź czy któryś z kolegów nie ładuje Ci kuli z tą profesurą z polibudy :-D

aha i alieniku zanim będziesz chciał kogoś ripostować poczytaj

http://www.przetargi.egospodarka.pl/pra ... ublicznych

PS
nie wiem czy dobra idea, ale z tego co się orientuje mamy w Zgorzelcu dwie kafejki internetowe... jeden dzień raz na dwa tygodnie jedna z kafejek robi dzień darmowy za który zapłaci UM. Więcej komputerów dostępnych... problem tylko w tym, że znajdują się blisko siebie... aha i brak jakichkolwiek gier typu CS czy Quake itp.

Tytuł:
rekrut
rekrut

bog180 pisze:
Posłuchałem pare mp3 Gabykulki , jest dobra ale na stronie nie ujawnia planów wobec Zgorzelca.

To dlatego, że jeszcze nie ustaliliśmy daty i niektórych "szczegółów". Ale mam nadzieję, że impreza dojdzie dojdzie do skutku.

:-)

Tytuł:
pismak
pismak

szamo pisze:
mała rada alien zacznij myśleć to naprawdę nie boli i sprawdź czy któryś z kolegów nie ładuje Ci kuli z tą profesurą z polibudy :-D
oj Szamo, ja mam rodzine na polibudzie :)

gaba pisze:
bog180 pisze:
Posłuchałem pare mp3 Gabykulki , jest dobra ale na stronie nie ujawnia planów wobec Zgorzelca.

To dlatego, że jeszcze nie ustaliliśmy daty i niektórych "szczegółów". Ale mam nadzieję, że impreza dojdzie dojdzie do skutku.

Wobec tego miasta nie wolno ujawniac planów bo zawsze znajdzie się jakiś de**l, który będzie chciał wszystko popsuć, albo potrafi tylko dużo gadać na forum :lol: wszystko negowac, wszystko mu się nie podoba, wcześniej miałem jazde z Koną, teraz Ernesto zarzuca swoimi mega debilnymi pomysłami :lol: No wiecie Gaba przyjedzie i będzie gotować kompot i wszyscy będa dawać po kablach :lol: :lol: :lol: pożniej impreza przejdzie pochodem na ul Maratońską gdzie wielki Ernesto wygłosi przemówienie i będzie rozdawał różne speedy i ectasy - wszystko za freeeeeeeeee!! zapraszam!!!!!!! ;)

Tytuł:
pismak
pismak

ostatni pisze:
Jeszcze raz ci napisze.
1. Przetarg na projekt sieci (+ ewentualną budowę ) ogłasza UM.
2. W przetargu startują firmy , nie osoby prywatne jak ty z profesorem!!!

A czy ja coś takiego napisałem :?:

POKAŻ MI GDZIE :!:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

alien doskonale nadajesz sie do listy trolli,czy jak wolisz dziecko neostrady.

Tytuł:
rekrut
rekrut

alien_zgc pisze:
A czy ja coś takiego napisałem :?:

POKAŻ MI GDZIE :!:

Wyrażaj precyzyjniej pytania ...
To było ustosunkowanie do twoich debilnych wypowiedzi:
alien_zgc pisze:
Możesz zrobić przetarg na wykonanie projektu - prawda Ty dostarczasz projekt, firma wykonuje.

wg. ciebie Osoba "A" robi przetarg, osoba "A" dostarcza projekt, jakaś firma wykonuje.Bzdura, projet nie bierze się z nieba, trzeba za niego zapłacić, i na zrobienie projektu też robi się przetarg.
alien_zgc pisze:
...to od samego poczatku chciałem wykorzystać to że mam poważna wtyczkę na Polibudzie, i ta osoba razem z innymi kolegami z uczelni może zaprojektować naprawdę profesjonalnie taką sieć.

alien_zgc pisze:
na koniec pragnę Was poinformować, że Rafał dostanie projekt i kosztorys swojego pomysłu

Prosze, nie pisz juz.Bo to prawdziwy trolling.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

SPEED DVD pisze:
swoj swego pozna.... Co nie ernesto ?

A ty co ,kolejny kandydat na trolla czy obrońca skrzywionych?

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Ja mysle ze alien po prostu nie nadaza i troche sie pogubil, no i pisze nie na temat wiec nie ma sensu prostowac jego wypowiedzi :)

ostatni: zgadzam sie z Toba ze napewno bylby to strzal w kafejki... Tylko ze w zasadzie w Zgorzelcu mamy je dwie, i to w odleglosci od siebie cos chyba okolo 150-200 metrow :) Pozostala czesc miasta jak dzielnica ujazd takowej nie ma, i tutaj ikonka moglab y pasowac (kiedys byla kafejka ale upadla z braku klientow i z tego co pamietam slabej bazy technicznej). Tak czy owak, na miasto z okolo 38 tysiacami mieszkancow 2 kafejki to troche malo (oczywiscie pewnie czesc z nas wyjechala do Irlandii czy UK, wiec ta liczba jest mniejsza troche :S), wiec mysle ze taka czytelnia multimedialna w centrum miasta nie zniszczyla by dochodow kafejki, tym bardziej ze nie oferowala by przy okazji np. sprzedazy plyt, gierek netowych, szybkich lacz itp. Oczywiscie w wypadku kioskow tak jak pisales wyszlo by taniej. Mniej problemow z monitoringie, mniejsze kolejki. Mnie tylko by martwilo ze w naszym klimacie zle by sie z czyms takim ludzie czuli po prostu, no i niezbyt to "fajne" jest. Ale rzeczywiscie moglo by byc tansze.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Nicram pisze:
Ja mysle ze alien po prostu nie nadaza i troche sie pogubil, no i pisze nie na temat wiec nie ma sensu prostowac jego wypowiedzi :)

.

Nie mogę się nie zgodzić:):)

Tytuł:
rekrut
rekrut

alien_zgc pisze:
gaba pisze:

Wobec tego miasta nie wolno ujawniac planów bo zawsze znajdzie się jakiś de**l, który będzie chciał wszystko popsuć, albo potrafi tylko dużo gadać na forum :lol: wszystko negowac, wszystko mu się nie podoba, wcześniej miałem jazde z Koną, teraz Ernesto zarzuca swoimi mega debilnymi pomysłami :lol: No wiecie Gaba przyjedzie i będzie gotować kompot i wszyscy będa dawać po kablach :lol: :lol: :lol: pożniej impreza przejdzie pochodem na ul Maratońską gdzie wielki Ernesto wygłosi przemówienie i będzie rozdawał różne speedy i ectasy - wszystko za freeeeeeeeee!! zapraszam!!!!!!! ;)

Tak zwane międzynarodowe, uprzejme wtf??, że się tak wyrażę...

To był raczej błąd wchodzić w samym środku tak mądrego wątku.

Tymczasem.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Wracajac do tematu darmowego internetu polecam artykul:
http://miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,3810927.html
Ogolnie siec kosztowala 2.5mln zlotych, a ze wzgledu na zabudowe pomysl okazal sie klapa, nie ma mozliwosci, by wszystkie miejsca zostaly objete zasiegiem itd. Od siebie dodam, ze znajac zycie niemiecka strona tez bedzie miala zastrzezenia co do mocy nadajnikow - tak jak to bylo wczesniej ze stacjami radiowymi.
Przy uksztaltowaniu miasta takim, jakie mamy nie ma szans stworzyc dobrej i wszedzie dostepnej sieci. I bledem by bylo nie liczyc sie z taka opcja wczesniej topiac w pomysle olbrzymie jak na budzet Zgorzelca pieniadze. Optymisci mowili,ze bedzie to kilka tysiecy - za te kwote nikt nawet nie wezmie sie za prace, studium wykonalnosci, czy jakiekolwiek gwarancje dotyczace zasiegu.

Tytuł:
pismak
pismak

aa

Ostatnio zmieniony 28 sty 2012, 17:14 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.