Piotr I pisze:
Widzę, że nadal się nie rozumiemy. Cegiełki są dodatkową możliwością /skorzystania z dodatkowych świadczeń/ nie obowiązkiem, nikt ich nie wciska na siłę. Jak wygląda procedura przyjęć na pogotowiu już napisałem. Nie będę się powtarzał. Lekarz specjalista nie musi pojawić się na prośbę pacjenta – o tym już też pisałem. Tak jest na całym świecie.
Powiem szczerze z te cegielki sa dla mnie oszustwem i koniec.
Ngdzie ich nie spotkalem w Polsce tylko tutaj.
Wiem ze na specjalsitow sie czeka to normalne ale nie w przypadkach extremalnych!! i na pogotowiu.
Ok poczekam na specjaliste np chce sie zbadac ale kiedy przychodze do lekarza, to wymagam by wyleczyl mnie z choroby a jak on nie potrafi to ma mnie wyslac do takiego ktory to zrobi.
Co w przypadku gdy jestem Honorowym Dawca Krwi tez mam czekac na specjaliste mimo ze ksiazeczka uprawnia mnie do rejestracji poza kolejnoscia ? czy moze na poczekaniu oddac 450ml w zamian za 30zl ?
Jedyne do czego to prowadzi to do zobojetnienia sie lekarzy na pacjentow - nie zaplcisz to zdychaj.
To poprowadzi w koncu do tragedii i ciekawi mnie kto wtedy za to odpowie ? Lekarz czy pomyslodawca tej "wspanialej" idei.