Dzisiaj jest 13 maja 2025, 11:06

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
zawsze można wywalić pieniądze w błoto - lub wydać je rozsądniej
uważam wydanie pieniędzy na nowe kosze za wydatek rozsądny, moim zdaniem nie jest to absolutnie wyrzucaniem pieniedzy w błoto :smt028

Tytuł:
pismak
pismak

zł.

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 0:06 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Jutro zrobie rozeznanie ile koszyuje taka tablica wraz z obreczą.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Obrazek

Zestaw do koszykówki Heavy Duty II
Tablica stalowa 120 x 90 cm, obręcz skrzynkowa, stojak o wymiarach 100 x 100 x 5 mm, przeznaczony na boiska szczególnie narażone na zniszczenia, wszystkie elementy cynkowane ogniowo, 7 lat gwarancji antykorozyjnej, wytrzymałość min. 4500 N. Profesjonalny system do koszykówki Waga: 160 kg

2940 pln

wersja oszczednościowa - same tablice:
Obrazek

Tablica do koszykówki z laminatu 171
Wielkość: 180 x 105 cm (Cena odnosi się do samej tablicy bez siatki) Waga: 7 kg

Cena: 1020 PLN

lub 527 pln - z plastiku - wersja jeszcze "oszczędnościowsza". ale trzeba wziąść pod uwagę czynniki atmosferyczne i krewkich "graczy" - więc musi być wytrzymałe i z odpowiednich materiałów.

obręcz koniecznie uchylna - by wytrzymała eksperymenty. dalsze 300 pln. oczywiście można za 50 też znaleźć, ale.....

i ponawiam pytanie - jak długo bedzie to stało?

czy już mniej więcej wiemy o czym mówimy?

a moze lepiej znaleźć kasę na SKSy ( proszę mi nie mówić, że są - wiem o czym mówię)? albo ligę podwórkową dla wszystkich chętnych? albo udostępnić dzieciakom istniejące obiekty po okiem kogoś odpowiedzialnego ( tu pieniądze poszły by na tego kogosia)? w każdej szkole jest po kilka boisk, sal gimnastycznych. czemu nie stworzy się warunków, aby dzieciaki mogły z nich korzystać popołudniami?
i dla jasności - nie chodzi mi o trening nowych mistrzów, tylko o rekreację!

Tytuł:
pismak
pismak

Tablice, boiska do kosza - fajnie. Przed chwilą czytałem post dotyczący skateparku, którego miałby być zlokalizowany na boisku przy MDK W tamtym poscie Marko szykuje dokumentacje żeby ją przedstawić burmistrzowi a tu daje 100 na nową tablicę. To jak to ma wyglądać, ktoś będzie robił powiedzmy kickflipa i jednocześnie pakował do kosza? ;) Który regulamin będzie regulował takie triki - boiska do kosza czy skateparku? :grin: Teraz rozumiem burmistrza, że obawia się o wypadki... :smt111
A tak na poważnie, to jeżeli istnieje propozycja wybudowania skateparku to może by połączyć dążenia skaterów jak również miłośników koszykówki i przedstawić projekt kompleksowej modrnizacji boisk przy MDK. Marko, może wstrzymaj się z tymi dokumentami dotyczącymi skateparku i uwzględnij potrzebę koszykarzy. Jeżeli znajdzie się kasa na rampy to i na tablice chyba też, nie sądzisz?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

jeszcze do mojego postu.

godzina pracy nauczyciela kontraktowego to - 9 pln na rękę. ile godzin spędzi z dziećmi na sali za 200 pln od Marko i Mieszczucha? ( zakadając dobrą wolę UM i darmowe wypożyczenie sali czy boisk)
jest sporo chętnych wuefistów, którzy by w ten sposób dorobili.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
ponawiam pytanie - jak długo bedzie to stało?

znowu to retoryczne pytanie. Przepuszczam, że nie czekasz na odpowiedź, bo nikt nie jest w stanie jej udzielić, więc o co chodzi? o bezpieczeństwo nowych koszy, czy o zbyt wysoką ich cenę w porównaniu z zarobkami budżetówki?, bo nie sądzę, żebyś był przeciwnikiem masowej kultury fizycznej i wizji porządnego boiska do kosza na każdym osiedlowym placu zabaw? :o

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
więc o co chodzi? o bezpieczeństwo nowych koszy, czy o zbyt wysoką ich cenę w porównaniu z zarobkami budżetówki?

bombas - ja nie narzekam na płace w szkolnictwie - to nie ten temat. podałem zarobki nauczyciela kontraktowego - żeby wskazać, jak niewiele trzeba, aby wydać pieniądze z sensem - np. na SKSy.

Tytuł:
VIP
VIP

jeszcze raz /ostatni :grin: /:
więc o co chodzi?
bo nie sądzę, żebyś był przeciwnikiem masowej kultury fizycznej i wizji porządnego boiska do kosza na każdym osiedlowym placu zabaw? :(

Tytuł:
pismak
pismak

Myślę, że należy przejść do konkretów. Bo za chwilę z jednej tablicy wybuchnie afera, że nie ma na zajęcia popołudniowe, brakuje na służbę zdrowia, lepiej załatać jedną dziura na drodze itd.
Przecież nie o to chodzi. Mówiąc o tablicach wskazywaliśmy na jedno z rozwiązań, jakim było porozumienie z klubem Turów i ładne ich wejście w miasto. Moim zdaniem jest to materiał do przemyślenia.
Moja inicjatywa to działanie skromne, ale chciałem w ten sposób pokazać, że możemy coś zrobić. To nie jest żaden obowiązek, wiem, że większość ludzi zarabia niewiele i nie oczekuję od nich wsparcia. Naszą wizytówką mówiącą o tym, że można się porozumieć w wielu sprawach mimo różnic zdań w innych mogłaby być właśnie ta tablica. Niech władze klubu i miasta wezmą z nas przykład.
Na ten moment wg deklaracji mamy 300 zł. Nie wszyscy chcą się ujawniać i tez mają takie prawo. Czekamy dalej może się uda.
:smt058

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

zubek, podstawowy w tym problem ze sks'y masz tuż po zajęciach szkolnych, w wakacje nie masz, a tak dzieci/młodzież/dorośli mogli by z tych tablic/obręczy korzystać przez cały rok nie zważając na to czy mają dostępny sks czy nie. Rozumiem dbałość o nauczycieli, ale sam wiem, że nie wszyscy podchodzą do opcji sks'ów z uśmiechniętą mordką, a uczniowie raczej nie są zainteresowani.
Zresztą nie zawsze wszyscy znajomi chodzą do tej samej szkoły itd. więc propozycja sks'ów raczej mija się z celem.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

sks`y to jest tylko przykład, są one po południu do wieczora. w wakacje mogły by być, w ferie są.można zmienić ich forme na coś jeszcze bardziej przystępnego . a przy tym nauczyciele wf też mogli by dorobić - stąd moja sugestia.
zainteresowanie sksami jest ogromne. ale może z nich korzystać niewielka liczba chętnych. i to tlko takich "co się nadają". ja myslałem o rekreacji dla wszystkich chetnych, w dodatku pod fachowym okiem.
zamiast budować kolejne boiska - wykorzystajmy należycie to co mamy.

Tytuł:
pismak
pismak

zubek pisze:
zamiast budować kolejne boiska - wykorzystajmy należycie to co mamy.

Przecież nikt nie chce tu budować nowych obiektów - jedno bosiko jest na ulicy Konarskiego między blokiem a parkiem, drugie przy MDK. Na obu należałoby wymienić tablice by móc wykorzytywać należycie to co mamy

Tytuł:
obserwator
obserwator

abuziubuziu, bombas3, niedługo cała rodzina Zarębskich będzie się tu wypowiadać :D

Co do tych boisk, oczywiście jestem za. Choć po zrobieniu tablic z obręczami zacznie się myślenie o nawierzchni, gdy będzie nawierzchnia to mieszkańcy reszty osiedli będą sie domagali nowych koszy, bo tamci mają a my nie itd. Tak więc na wydaniu 5000zł się nie skończy. Przydałoby się odnowić wszystkie boiska, ale konia to obchodzi...

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
mieszkańcy reszty osiedli będą sie domagali nowych koszy, bo tamci mają a my nie
to faktycznie poważny argument, nie wiem co odpowiedzieć :roll:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.