Dzisiaj jest 12 maja 2025, 15:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP

twój_koszmar informuję, iż swoimi wypowiedziami naruszył Art. 24. § 1 kc. oraz Art. 212. § 1. § 2. kk - w związku z powyższym sprawę kieruję na drogę sądową, gdyż za takie takie czyny podlegają grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Ponadto dzisiaj nastąpiła próba naruszenia zabezpieczeń forum dyskusyjnego, IP osoby zostało już zabezpieczone, dlatego jeżeli twój koszmar już zadeklarował się, że może mieć taki zamiar w przypadku struktury portalu zgorzelec.info lub programów działających na tym serwerze informuję iż jest to złamanie Art. 267. § 1. kk za co podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Tym samym temat zamykam, a twój koszmar blokuję za złamanie regulaminu forum.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Alex czy oprócz informacji skierowanych do twój_koszmar możesz jakoś ustosunkować się do zarzutów jakie tu się pojawiły w stosunku do Ciebie

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

aleksander pisze:
twój_koszmar informuję, iż swoimi wypowiedziami naruszył Art. 24. § 1 kc. oraz Art. 212. § 1. § 2. kk - w związku z powyższym sprawę kieruję na drogę sądową, gdyż za takie takie czyny podlegają grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Ponadto dzisiaj nastąpiła próba naruszenia zabezpieczeń forum dyskusyjnego, IP osoby zostało już zabezpieczone, dlatego jeżeli twój koszmar już zadeklarował się, że może mieć taki zamiar w przypadku struktury portalu zgorzelec.info lub programów działających na tym serwerze informuję iż jest to złamanie Art. 267. § 1. kk za co podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Tym samym temat zamykam, a twój koszmar blokuję za złamanie regulaminu forum.

A na wieśniactwo,pozerstwo itp.jest jakiś paragraf?Czy to każdy sobie sam rozlicza według własnej skali?

Tytuł:
VIP
VIP

Ernesto... :) nie mam pojęcia

Co do komentowania "koszmarnych" stwierdzeń powiem tyle, że są zwyczajnymi pomówieniami młodego gniewnego, za co na pewno odpowie przed wymiarem sprawiedliwości.
Swoimi wypowiedziami próbuje zwrócić uwagę na coś co tworzy niezależnie od tego czym to jest, a jeżeli o jakości strony ma decydować grafika, to chłopak musi się jeszcze wiele nauczyć.

Jego wypowiedzi w innych tematach zostały usunięte. W tym temacie żadna odpowiedź nie zostanie usunięta, po to, aby wszyscy czytelnicy mogli sami stwierdzić jaki poziom emocjonalny, kulturalny a przede wszystkim intelektualny prezentuje osoba, która chce "zdobyć" medialnie Zgorzelec.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Hmmm... po pierwsze Alex nie blokuj tematu bo raczej ma on polegać na dyskusji w temacie pewnej gazety, a że ktoś nie pisze w temacie to już jego problem, jeżeli ktoś by nie odpowiedział na pierwszy post osoby tytułującej się nick'iem twój_koszmar to zapewne dana osoba nie kontynuowałaby tematu (vide karmienie trolla).

Poza tym, chyba wiem i znam prywatnie osobę, która w/w ksywką się posługuje i jakby to powiedzieć... nie widzę zagrożenia z tej strony..

Zresztą mała rada dla tej osoby, baw się w te tworzenie stron internetowych jak chcesz, ale największym sukcesem z Twojej strony powinno być stworzenie czegoś lepszego i częściej odwiedzanego niż zgorzelec.info a nie obrzucanie ludzi tutaj inwektywami i obelgami, bo automatycznie sam sobie robisz antyreklamę.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Renegat pisze:
Alex czy oprócz informacji skierowanych do twój_koszmar możesz jakoś ustosunkować się do zarzutów jakie tu się pojawiły w stosunku do Ciebie

Alex nie ustosunkuje sie do tego poniewaz najprosciej jest wytoczyc komus sprawe i w ten sposob go uciszyc :smt030 prawda?

Mam pytanko odnośnie zamieszczonych tutaj rozmów z nijakimi:
- ALEX www.zgorzelec.info
- DJ Kona
Tak to sobie czytalam i wnioskuje ze twoj_koszmar ma powazne podstawy do zgloszenia organom scigania naruszenia Art. 190 albo 191 KK (w tym momencie zaponialam dokladnie o ktory artykul chodzi). Moze Admin wytlumaczy co mial na celu informujac DJ Kana o tym ze twoj_koszmar ma problemy z prawem? Dlaczego Admin przekazywal DJ Konie informacje o dzialaniach podejmowanych przez policje w sprawie trefnej domeny? Wydaje mi sie ze sposoby wymuszenia na chlopaku sprzedazy jakiejs tam domeny byly bardzo wyrafinowane, sam osobiscie pisales mu ze "zaczniesz dzialac", za kazdym razem kilka godzin pozniej pisal do niego DJ Kona urzywajac argumentow majacych na celu ewidentne zmuszenie twoj_koszmar do sprzedazy domeny - dla przypomnienia, najpierw to bylo zastraszanie go jakas kara pieniezna, a pozniej napisanie "ladnego artykulu" na jego temat i zamieszczenie go na Waszej lokalnej stronie internetowej umieszczonej pod adresem www.zgorzelec.info. Kazdy normalny czlowiek nie chcialby aby pisano o nim jakies artykuly i to na glownej stronie miasta Zgorzelca. Chcialabym sie takze dowiedziec co ALEX mial na celu piszac do niego i narzucajac mu terminy zalatwienia sprawy(w domysle sprzedazy domeny) bo jak nie to "zaczne dzialac"?? Doczytalam sie w tych rozmowach zdania mowiacego o tym, ze nawet jak twoj_koszmar kupil sobie ta domene i w miedzyczasie komus(chyba koledze) ja sprzedal, to musial wspolpracowac z ALEXEM i jak sam ALEX to napisal "zalatw sprawe do piatku bo pozniej zaczynam dzialac". Moze w tym momencie ALEX wyjasni mi i wszystkim forumowiczom jakim prawem zmuszal chlopaka do zalatwiania swoich "spraw" pod grozba rozpoczecia jakis "dzialan"?? Co miales na celu kierujac do niego takie wypowiedzi? Na chlopski rozum chciales najzwyczajniej w swiecie wymusic na nim sprzedaz jakiejs tam domeny? Zgadza sie?
To teraz przyjmij do wiadomosci, ze takie cos podlega karze pozbawienia wolnosci do lat 3 :) :smt023

Jeszcze kilka pytan:
- Dlaczego usunoles te posty? Mogles przeciez jego bezpodstawne obrazy skierowane w Twoja strone pokasowac a reszte zostawic.
- Dlaczego uzywasz sformulowania "osoba, która chce "zdobyć" medialnie Zgorzelec"? Wczoraj z nim rozmawialam osobiscie i z rozmowy wnioskuje ze on sie tylko bawi w robienie stronek, dla czystej przyjemnosci i frajdy. Robienie stronek, czyt. robienie czesaci technicznej, jakies tam skrypty, itp. nie wiem dokladnie bo nie znam sie na tym. Z tego co wiem to bardzo chcial wlasnie z Toba wspolpracowac, szkoda ze slowo "wspolpraca" w Twoim rozumowaniu oznaczacza, uwaga cytuje Twe slowa: "sprzedaj mi".
- Na jakiej podstawie zablokowales jego konto na forum? Dlatego bo chlopak wpisal sobie w profilu adres swojej strony internetowej? Strony internetowej na ktorej on sam na samym poczatku zamiescil informacje, ze nigdy nie bedzie ona strona komercyjna, nie bedzie na niej zadnych banerow reklamowych, etc. W tym momencie zaryzykuje stwierdzenia, ze ALEX jest "trolem". Jest najwiekszym "trolem" na calym tym forum. Admin piszacy regulamin, naduzywajacy regulaminu dla swoich potrzeb, inni maja swoje strony ale on nie mogl. A moze to tylko moja mala glowka mysli podobnie jak twoj_koszmar, z ta roznica ze on w bardzo widoczny sposob pokazuje swoje emocje-za co zapewne poniesie konsekwencje.

W zwiazku z tym ze poznalam chlopaka i jezeli chodzi o rozmowe to jest on osoba jak najbardziej wporzadku, dzis nawet spotkamy sie we Wrocku, i pragne Cie drogi ALEXIE poinformowac ze z ciekawascia poznam co Tobie w glowce siedzi i dlaczego tak skrzetnie probujesz ukryc przed calym swiatem prawde o swojej osobie i o swoich zachowaniach.

Czekam na Twoje ustosunkowanie sie do tych razacych prawd udokumentowanych rozmowami :)

Pozdrawiam,
Misiaczka23 :)

[ Dodano: Sob Lut 24, 2007 10:20 am ]
"Firma DGL - właściciel portalu zgorzelec.info nie ponosi
odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.
Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra
osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną."

Pod karna raczej tego co on zrobil nie podciagniesz i wiesz o tym dobrze, ale ja osobiscie radze Ci porozmawianie z twoj_koszmar bo Ty mu zalozysz sprawe cywilna i bedziecie sie sadzic przez 10 lat, a on ma naprawde co zglaszac.

Tytuł:
VIP
VIP

Twój przyjaciel założył sobie nazwę strony, która jest potoczną nazwą zgorzelec.info i założył na niej katalog firm. Potem wysyłał informacje do klientów z naszego katalogu, że jest nowy portal i katalog firm w którym nie trzeba płacić "jak u konkurencji". W związku z tym klienci słysząc nazwę zinfo dzwonili do nas i pytali zaniepokojeni co się dzieje. Zatem jak widać nazwa wprowadza w błąd co stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w związku z którą jest już prowadzone śledztwo.

Znacznie wcześniej chłopak był u mnie i doskonale sobie zdawał sprawę z tego, ze zinfo jest nazwą potoczną zgorzelec.info, ale wine zwalił na swojego kolegę , który był wówczas rzekomym właścicielem, który nie chciał mi jej sprzedać - oczywiście było to wierutne kłamstwo. On sam podobno wykazywał taką wolę bo mówił że wie o tym jak sprawa wygląda z zinfo ale miał związane ręce. Więc stwierdziłem, ze nie będę podejmował działań na policji dopóki on się do końca nie określi. Pisanie o kimś na stronie głównej tylko dlatego, że kogoś nie lubię to nie w moim stylu co widać do dzisiaj, że nic się tam nie pojawiło. Kwota jaką sobie wymyślił za domenę to 50 000 zł :D

Co do reszty zarzutów Twojego wspaniałego kolegi pod moim kątem to procesy się dopiero rozpoczną.

Co do forum i blokowania sprawa jest prosta. Wypowiadając się akceptujesz regulamin więc jeżeli jest w nim informacja o zakazie reklamy to chyba sprawa jest prosta, że za nagminne łamanie tych zasad użytkownik może zostać zablokowany.

Co do rozmowy z Twoim koszmarem to nie ja będę wychodził naprzeciw, a jak nie będzie ze mną rozmawiał, to pewnie zrobi to w sądzie :)

Teraz wracamy do tematu głównego.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ale wydaje mi sie ze tylul strony jaki zamiescil na stronie brzmial "Zarabiaj INFOrmacjami na swoj sukces" wiec w zadnym przypadku nie jest to jakas wymyslona przez Ciebie potoczna nazwa portalu, widze ze takze jestes wlascicielem domeny bogatynia.info a wiec wytocz sprawie wlascicielowi domeny binfo.pl :) To ze rozsylal maile informacyjne do firm zamieszczonych w Twoim katalogu firm, to mial jak najbardziej do tego prawo, firmy za to placa zeby osoba chcaca sie z firma skontaktowac miala wszystko w jednym miejscu, czyli w tym przypadku byl to Twoj katalog firm. Odwaze sie napisac stwierdzenie ze Twoj katalog firm jest katalogiem dla "picu" poniewaz jak ktos cos chce to i tak Ty mu zabronisz, zabronisz korzystania z katalogu firm, z wpisow firm za ktore ktos zaplacil - nielogiczne ale wlasnie to robisz!

"Pisanie o kimś na stronie głównej tylko dlatego, że kogoś nie lubię to nie w moim stylu co widać do dzisiaj, że nic się tam nie pojawiło." - ale ja sie pytalam co miales na celu opowiadajac tego typu rzeczy? Skad chlopak mogl wiedziec czy tego nie zrobisz? Mobing?

Jestes osoba medialna a Twoje zachowanie jest godne pogardy, nadal nie odpowiedziales na moje pytania i wiem dobrze ze nie odpowiesz bo jest Ci to nie na reke. Piszesz, ze "chlopak musi sie jeszcze wiele nauczyc" i ze "jak nie będzie ze mną rozmawiał, to pewnie zrobi to w sądzie", jak na swego rodzaju medium to Twoje podejscie jest dziecinne. Dlaczego nie zaproponowales mu wspolpracy na samym poczatku? I dlaczego znowu wywierasz na nim presje, bo jak ze mna nie porozmawia to sie spotkamy w sadzie... Zalosy jestes, duzy chlopczyk a tak sie zachowuje.
Wyobrazasz sobie ze ktos kogo szantazowales ma jeszcze do Ciebie przychodzic i rozmawiac? Mi sie wydaje ze to chyba Ty powinienes miec wiecej rozumu w glowie i napisac mu chodziaz SMS'a. Jednakze z drugiej strony widze ze jestes bardzo zarozumialy, slowa takie jak przepraszam nie przechodza Ci przez gardlo, a cos co nie przyniesie Ci pelnych korzysci materialnych jest dla Ciebie celem do zniszczenia.

Ponawiam pytanie: Co miales na celu straszac go przez DJ Kona karami pienieznymi i opublikowaniem "ladnego artykulu" na swojej stronie??

Odpowiedz na pytania a nie uciekasz od prawdy! Powiem Ci ze tak samo jak on robisz z siebie tzw. "kret**na" i "cha*a", jestem ciekawa ktory z Was upadnie nizej :roll: Chociaz po gruntownej analizie waszych rozmow stwierdzam ze graza Ci 3 latka za #### a mu sprawa cywilna o znieslawienie, ciekawe kto na tym gorzej wyjdzie....

A na koniec jeszcze cos, przeczytalam tego Twojego posta i stwierdzam ze obydwoje jestescie zalosni i smieszni, ale to Ty jestes starszy od niego, starszy ale tak samo "gl*pi" jak on!! :D

Tytuł:
VIP
VIP

Misiaczko: napisałem juz wszystko co miałem do napisania w tej sprawie. Nie jesteś stroną w tej sprawie więc nie mamy o czym rozmawiać, a te sprawy załatwię po swojemu.

Tym razem już naprawdę wracamy do tematu.

ps. posty nie na temat będą kasowane.

Miłego weekendu i pozdrawiam z Wroclawia :D

Tytuł:
rekrut
rekrut

A ja śledzę temat od samego początku i szczerze powiem, że podoba mi się posawa admina jak cholera. Dużo nie gada, ale za to konkretnie. Od dwoch lat obserwuję sobie Wasze wypowiedzi i powiedzialem sobie, że nie wypowiem się dopóki admin nie zdobędzie w moich oczach uznania. I oto jestem. Tak trzymać ! Dzięki Tobie zacząłem znowu wierzyć że wytrwałością i uporem zdobędzie się wszystko.

Teraz do sedna. Oto efekt działań admina i tego forum. Uważam, że nie trzba tego komentować...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Uważajcie!!! Bo ktoś podszywając się pod twoj_koszmar rozsyła do urzytkowników forum linka pod którym znajduje się wirus!!!
Nie otwierajcie tego linka: www.qahzvw.info jeżeli jakiś szmaciarz, pod jakimś pozorem prześle go do Was!!!
Gdybym nie miał dobrego zabezpieczenia, to pewnie miałbym już po systemie.

Ostatnio zmieniony 25 lut 2007, 10:50 przez viper126pzgc, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

[ Dodano: Nie Lut 25, 2007 9:56 am ]
Louis Cypher pisze:
Teraz do sedna. Oto efekt działań admina i tego forum. Uważam, że nie trzba tego komentować...

A co Ty wiesz, czego to jest efekt?? Możemy sie zalozyc o skrzynke wodki ze nie jest to efekt tego forum a tym bardziej Admina... :)

[ Dodano: Nie Lut 25, 2007 2:07 pm ]
viper126pzgc pisze:
Uważajcie!!! Bo ktoś podszywając się pod twoj_koszmar rozsyła do urzytkowników forum linka pod którym znajduje się wirus!!!
Nie otwierajcie tego linka: www.qahzvw.info jeżeli jakiś szmaciarz, pod jakimś pozorem prześle go do Was!!!
Gdybym nie miał dobrego zabezpieczenia, to pewnie miałbym już po systemie.

No nie wiem kto, bo przeciez konto zostalo zablokowane przez Aleksandra. Mam forum na takim samym skrypcie i musze stwierdzic ze tylko osoba majaca dostep do konta z odpowiednimi uprawnieniami moze sie na owe zablokowane konto dostac :) ciekawe, ciekawe... Nie wnikam kto mial powody do podejmowania takich czynnosci :roll: A ocene zaistanialej sytuacji pozostawiam forumowiczom :)

[ Dodano: Nie Lut 25, 2007 2:12 pm ]
Przed chwilka sprawdzalem i konto twoj_koszmar jest nieaktywne. bardzo ciekawa i bardzo dziwna sytuacja, tym bardziej ze z zewnatrz nie mozna dostac sie na owe konto :)

Ostatnio zmieniony 25 lut 2007, 10:14 przez twoj_koszmar_v2, łącznie zmieniany 3 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa UTC+1godz.