Dzisiaj jest 12 maja 2025, 15:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Nie absolutnie nie wnioskuję błędnie sam przecież napisałeś:

mieszczuch pisze:
Chcę jeździć do Niemiec i reszty krajów europejskich nie przekraczając granicy na kolanach.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

zastanawiam sie dlaczego tak mało ludzi pokrzywdzonych odprawa czy to ze strony BPol czy SG nie sklada skarg?przeciez to jest takie proste! Ktoryś z forumowiczów napisał powyzej jak to dokładnie zrobic. A jak ktos ma obiekcje to niech napisze gotowca i jakby co zostawi w odpowiednim miejscu po odprawie, przeciez to takie proste, i chyba najlepsze z rozwiazań dot. zachowania BPol i SG na granicy...

Tytuł:
pismak
pismak

Andzia myślę ze łatwiej jest napisać na forum:
Gero pisze:
no ale mamy jak widze od lat dupowata straz, ktora albo chce sie podlizac albo ma wszystko w d...

niż odważyć się i złożyć skargę gdzie trzeba.

Tytuł:
pismak
pismak

ll

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 23:33 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Do mieszczucha:
wyrywasz słowa z kontekstu i robisz z tego dziwne analizy.

jeżeli nigdy nie miałeś problemów z przekraczaniem granicy to skąd te obawy ze: mieszczuch napisał/a:
"Chcę jeździć do Niemiec i reszty krajów europejskich nie przekraczając granicy na kolanach."?
Niby co, za tydzień zmienią się zasady przekraczania granicy?
Co do:
mieszczuch pisze:
Przerzucanie winy na f-szy czy podróżnych niczego nie wnosi

jak najbardziej masz rację.
Jest tylko jeden subtelny szczegół o którym już wcześniej pisałem. A mianowicie w sytuacjach opisywanych w tym temacie jedynym prawnym elementem przeciwdziałania szczególowym kontrolom jest złożenie skargi a nie "reakcje odwetowe SG". Ja nie winię podróżnych za to że BPol ich "trzepie" to BPol o tym decyduje "trzepać" lub nie. Nie chcą podróżni się bronić, nie muszą to ich decyzja. Jeżeli nie chcą to uważam że problem jest dla nich marginalny. Natomiast nie zgodzę się nigdy i z nikim, że "kontrola odwetowa" zmieni sposób dokonywania kontroli przez stronę niemiecką.

Tytuł:
pismak
pismak

ll

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 23:33 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

mieszczuch pisze:
Proszę o wspomożenie obywateli polskich przez polskie służby w wszelkich problemach na i za granicami kraju.

A to akurat bardzo ładnie ująłeś. Ja dołączam się do tego i pozwolę sobie dodać tylko:
"w takim zakresie w jakim pozwalają im (f-szom SG) na to przepisy prawa".
Pozdrawiam i cieszę się, że doszlismy wspólnie wreszcie do jakiegos konstruktywnego wniosku.

Tytuł:
pismak
pismak

hh

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 23:34 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

hmmm co do traktowania na granicy to roznie z tym bywalo w moim przypadku ale ogolnie nie moge narzekac ;) mialem chyba 2 razy sytuacje niemila ale po krotkiej wymianie zdan z niem funkcjonariuszem dalo rezultat zauwazylem ze inaczej sie zachowuja jezeli zwroci im sie uwage po niemiecku przynajmniej w moim przypadku raz chcilei sciagac tapicerke z drzwi scyzorykiem po moim protescie i stwierdzeniu ze jak przyprowadza mechanika i mi to sciagnie to ok jak nie to niech zapomna odpuscili innym razem zainteresoali sie nawigacja i sprzetem grajacym ;) otwozylem bagaznik i powiedzieli do siebie po niemiecku ze traz jest duzo kradzionego sprzetu na e-bay ;) odpowiedzialem grzecznie po niemiecku ze jak chca moga sprawdzac ale zeby nie popsuli i ze na wszystko mam rachunki na radio przy sobie nawet i to w dodatku niemieckie troche sie zdziwili i od razu ze nie oni nie beda sprawdzac oddali dokumenty i zyczyli milej podrozy co do Policji to w sumie tez dwa razy raz o malo nie zdazylem na lotnisko ale w koncu dali spokoj z przeszukiwaniem autka na autostradzie ale fakt nie bylo milo a wszystko przez to ze zwolnilem do 80 bo tak bylo na znaku ;)
a reszta smigala mimo iz stala policja innym razem sprawdzili dokumenty i pokierowali jak jechac dalej bo sie zamotalem

Takze roznie z nimi bywa ;) zalezy na jakiego czlowieka sie trafi podobnie jak z nasza policja

Juz nie za pare dni przekonam sie jak jest w Irlandii ;) ciekawe jak Nas tam traktuje Garda podczas kontroli

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa UTC+1godz.