Dzisiaj jest 15 maja 2025, 6:22

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Od jakiegoś już czasu zgorzelecka ulica mówi,że pod koniec marca (30.03) w MDK do pieca dorzuci legenda polskiej sceny reggae DAAB.Nie wiem kto zajmowałby się organizacją tej imprezy,ale informacje robią się coraz to bardziej wiarygodne,ale jeszcze brakuje tej kropy nad i!
Tu prośba o rzetelne info i pytanie:czy jest to prawda co asfaltówka nadaje czy kolejny ferment przed 01.04???

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Chyba nawet w katalogu imprez jest wpisany daab :smt026

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Hm,musiałem przeoczyć tą informację,ale cieszę się ,że są tacy,którzy wszystko czytają i przeglądają.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

koleżanka jest fanką i dała mi znać więc dla pewności popatrzyłem na kalendarz imprez

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

I to właśnie chodzi,żeby był pozytywny przepływ informacji-jeszcze raz dzięki za cynk...

Tytuł:
obserwator
obserwator

To już nic lepszego nie można było do Zgorzelca ściągnąć? DAAB to stare ramole, które nic nowego nie nagrały od dobrych kilkunastu lat. Więc szykuje się impreza w stylu odgrzewane kotlety dla emerytów i rencistów. Szczerze współczuje...

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

A czy ktoś po ile będzie wjazd na ten koncert?

Tytuł:
rekrut
rekrut

s1wy [quote]To już nic lepszego nie można było do Zgorzelca ściągnąć? DAAB to stare ramole, które nic nowego nie nagrały od dobrych kilkunastu lat. Więc szykuje się impreza w stylu odgrzewane kotlety dla emerytów i rencistów. Szczerze współczuje...
ehh szczerze współczuję to ja tobie s1wy. Widzę, że niewątpliwie nie znasz się na dobrym, a co najważniejsze prawdziwym Reggae!!skoro dla ciebie DAAB to ,,stare ramole''ii ii,,odgrzewane kotlety''- żałosne...Zalecam ci zostać w domku dziecko i słuchać dalej swojej Kapeli ze Wsi Warszawa (poczekaj na Marleyki może tam sie na tym pobawisz hehe) ,a póki co tych którzy wiedzą, że DAAB za****stym zespołem jest i znają się na dobrej muzyce zapraszam serdecznie!! Będziemy szaleć oj będziemy aj aj aj !! :grin:

Tytuł:
obserwator
obserwator

Buahahabhahahaah
No, Biedronka to mnie rozbawiłaś.... Hahahahaha. Jeżeli uważasz DAAB za prawdziwe reggae to Twoja sprawa i w nią nie wnikam-Twoja wola i tyle. Życzę Ci miłej zabawy na koncercie z utworami sprzed 20 lat :)
A z określenia "dziecko" to nawet nie wiem, czy mam się śmiać czy płakać, bo tylko mogę podejrzewać że kiedy grał w Zgorzelcu zespół GEDEON JERUBBAAL to Ciebie jeszcze na świecie nie było. A tak na zakończenie, to naprawdę wolę BAKSHISH (ex-Bakszysz), który daje wspaniałe koncerty i nagrywa płyty a rozpoczynał w tym samym czasie co "słynny" DAAB.

JAH ;) jest prezydentem

Tytuł:
rekrut
rekrut

Jd

Ostatnio zmieniony 03 mar 2008, 17:11 przez Jassi, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witam!
Hehe dla Pana siwego który jak się domyślam nawet nie mieszka w zgorzelcu chyba że się mylę ale to i tak mało istotne hehe :lol: Dla mnie sprawa jest prosta jak uważasz że będzie to impreza dla emerytów z cyklu stary kotlet i impreza Ciebie nie kręci to pprostu nie przychodź na nią :) dla Twojej informacji raczej jesteś osamotniony w swoich przekonaniach!Nie mogę tego pojąć , po co smucić na necie jakieś bzdury skoro i tak Ciebie nie będzie na koncercie:)Nie podoba się to nie ma musu abyś przychodził na impreze:)co do prawdziwego reggae to nie wiem co uważasz za prawdziwe reggae??:)może lepiej sciągnąć do zgorzelca po raz setny Bakshish?? :smt044 który grał tutaj w okolicy dokładnie w ostatnim czasie 3 razy i na każdym z występów zagrał t samo,to nie jest stary kotlet??:)albo nie wiem Vavamuffin lub NDK heh:)Nie wiem co można nazwać starym kotletem powielanie koncertow kapel ktore tutaj graly czy tez koncert kapeli ktora nigdy tutaj nie byla a bez watpienia maja wiele wspanialych numerow i nie ma znaczenia czy jest to heh"prawdziwe reggae" czy tez nie:) zdrugiej strony jak uwazasz ze mozna sciagnąć coś "leprzego" do nas to rusz za przeproszeniem swoje 4 litery i zrob koncert hehe:)z mila checia przyjdziemy sie pobawic:)Najlepiej jest marudzic zza komputera i nie robic nic tylko smucic ze nic sie nie dzieje albo ze sie nie podoba(ROZBRAJAJĄCE):)Dla Twojej infrmacji jak byś sie troszke zainteresowal dowiedzial bys sie ze DAAB nagrywa teraz nową płyte wiec nie wiem czy bedzie to stary kotlet:)Pozdrawiam serdecznie i milej zabawy na necie:)

[ Dodano: Nie Mar 25, 2007 1:16 pm ]
Tak to prawda 31.03.2007 odbedzie sie koncert kapeli "Daab". Przepraszam wszystkich z gory za tak pozne info na ten temat ale straszne zamieszanie bylo z organizacja tej imprezy no ale juz wszystko dopiete i napewno sie impreza odbedzie :grin: Na imperzie zagrają:
Soulfire
Paihivo
Daab

Start imprezy o godz.19.00 wjazd na bibe 10 zł lub 3 euro Miejsce biby :sala widowiskowa MDK Zgorzelec

Mysle ze cena biletow nie jest wygorowana :grin: skoro na wiekszosc imprez w nadolu placi sie 6zł lub nawet wiecej to raczej za ten koncert 10 zł nie ejst tragiczna suma :grin: ZAPRASZAM wszystkich na bibe!!Pozdrosy i szacunek ;)

[ Dodano: Nie Mar 25, 2007 8:13 pm ]
Wszelkie pytania dotyczące koncertu DAAB proszę kierować na adres: reggae.paihivo@interia.pl lub tel. 694 812 111 Leszek

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

No w końcu jakieś konkretne info!
Poza tym podoba mi sie polemika Siwy vs. reszta świata :lol: na temat sensu robienia koncertu DAABu w Zg-cu.Każdy ma swoją rację i nie ma co beczeć.Dla mnie natomiast DAAB nie jest kapelą ,która powala na glebę przy każdokrotnym zapodaniu CD,ale na koncert pójdę z największą przyjemnością-kilka numerów jest naprawdę b.dobrych,szczególnie tych powstałych z pierwszym vocalistą,bo pózniej pojawił się Krzywy (DeMono) i moim zdaniem DAAB poleciał na mordę.Wkład w kształtowanie polskiej sceny reggae na pewno mają i nie można tego bagatelizować.Tak więc widzimy się w sobotę w MDK!
Siwy spowodował,że łza zakreciła mi się w oku i myślami wróciłem do roku bodajże 1984/bądź 85 /nie pamiętam już dokładnie,ale to mało istotne/,gdzie faktycznie w Zg-cu w amfiteatrze cieniował GEDEON JERUBBAAL-kto nie słyszał tej kapeli ten parówka!!!Co to były za czasy-wszechobecna komuna,koncert chyba na rocznicę 22 lipca i poznańscy rastamani na scenie!!!Piękny koncert,piękna celebracja,piękne to to było...Duch Jah unosił się w powietrzu...

Tytuł:
obserwator
obserwator

Hehehe przynajmniej Remo wiesz o co chodzi, bo inni jakoś nie trybią.
Zastanawiam się nad tym, czy Uhel jest z gatunku tych co noszą dready bo są fajne, bo to co gada jest żałosne. Forum to forum i każdy ma prawo do wypowiedzi. I basta. Jak się Daab podoba to dobrze i szanuję jego wybór, ale dla mnie ten zespół to odgrzewane kotlety i tyle. Pozdrawiam. I więcej luzu zalecam :)

A Ty wiesz Remo, nawet nie wiedziałem, że byłeś wtedy w amfiteatrze i oglądałeś wystep Gedeonu. Fajne czasy, co? Jak wybierasz się na koncert Daab, to życzę ci dobrej zabawy i oby atmosfera miła się pojawiła, bo o to w Zgorzelcu jest już coraz trudniej. hehehehe

Tytuł:
rekrut
rekrut

s1wy pisze:
Hehehe przynajmniej Remo wiesz o co chodzi, bo inni jakoś nie trybią.
Zastanawiam się nad tym, czy Uhel jest z gatunku tych co noszą dready bo są fajne, bo to co gada jest żałosne. Forum to forum i każdy ma prawo do wypowiedzi. I basta. Jak się Daab podoba to dobrze i szanuję jego wybór, ale dla mnie ten zespół to odgrzewane kotlety i tyle. Pozdrawiam. I więcej luzu zalecam :)

A Ty wiesz Remo, nawet nie wiedziałem, że byłeś wtedy w amfiteatrze i oglądałeś wystep Gedeonu. Fajne czasy, co? Jak wybierasz się na koncert Daab, to życzę ci dobrej zabawy i oby atmosfera miła się pojawiła, bo o to w Zgorzelcu jest już coraz trudniej. hehehehe

Hehehehehehehe Panie właśnie wydaje mi się że żałosne jest to że taki stary facet jak Ty potrafi tylko objechać kogoś że coś się stara zrobić kiedy Ty nic nigdy nie zrobiłeś z imprez w zgolu Panie ex "dj yellow sun ":)!!Tak naprawde nie liczy się kto gra bo jak sam napisałeś i się z Tobą zgodze że każdy lubi to co lubi nie każdy musi lubić Daab:)ale dowalanie się bo się robi impreze która się Tobie nie widzi jest żałosne!Forum jest dla ludzi i każdy może pisać co chce tak i ja jak i Ty a o moim luzie wiesz maluśko Koleś:)Dredów nie mam i nie miałem i mieć nie będe :)a wyciąganie imprez typu GEDEON JERUBBAAL heh panie było fajnie za Makena w dawnych czasach ,czasy zie zmienily a to dległe dzieje i nie wrócą.Zalecam więcej robienia czegoś dla ludzi niż krytykowania :)Szacuneczek!!Pozdrawiam dj yellow sun hehe ;)

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Siwy!
Byłem tamtego pięknego lata na koncercie Gedeon Jerubbaal i nigdy nie zapomnę tego kozackiego wydarzenia,prawie wszyscy przyszli na koncert m.in.Mr.Zoob i Maanamu,a tu na dzień dobry na scenie zaparkowała zgraja kolesi z dreadami,w skórach,z muzyką,która nie mieściła się w obowiązującym kanonie popularności,do tego z łysiejącym trębaczem!Gdyby nie Maanam to większość publiczności by pewnie uciekła!!Pamiętam też jak przed startem imprezy kilku kolesi z dreadlockami na czaszkach usiadło obok nas na ławce popijając browar marki "Wrocław" z osadem mętów na dnie butelek na 5 cm :lol:!!!Ale chłopakom wykrzywiało gęby brrrrr :smt044 Ci kolesie to oczywiście był Gedeon Jerubbaal,a my myśleliśmy,że to goście z DDR-u!!! :lol: Tamtego dnia naprawdę JAH rządził,a komunizm /Babilon/upadł...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.