Dzisiaj jest 12 maja 2025, 18:00

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Nie widze szansy na 3 kino w Zgorzelcu przy ofercie telewizji, wypozyczalni i zasobow p2p. Chyba, ze na filmy z niemieckim dubbingiem i polskimi cenami ;-)

Tytuł:
obserwator
obserwator

ORTIZ pisze:
masz rację,ale tu jest za mało miejsca na taką inwestycję....

Miejsca jest całkiem dosyć i bez problemu coś podobnego mogło by się tam zmieścić

t3 pisze:
Basen przynosi straty w Zgorzelcu , dyskoteki też już kilka lat temu były przerabiane

Popatrz na nasz basen a choćby na ten (też w Libercu) i wg mnie łatwo jest się domyślić dlaczego tak jest (standard, atrakcje i ceny) - stoimy w miejscu i tu leży przyczyna niepowodzeń

http://www.bazen-info.cz/

t3 pisze:
Można by powiedzieć, ale skoro niemcy odwiedzają markety, fryzjerów itp. to może i do Zgorzeleckiego Babilonu przyjadą... Otóż nie

Najbliższy w Polsce Aquapark w Polkowicach bardzo dobrze się trzyma. Poza tym myśle, że nasza lokalizacja jest idealna - dookoła spore miasta, a i Niemcy obok napewno nie zaszkodzą.

t3 pisze:
Jeśli chodzi o Czechów, to zupełnie inna mentalność, tam wychowanie sportowo-rekraacyjne jest na innym poziomie.

Jeżeli zapoznasz się dokładniej z ofertą Babilonu to zobaczysz, że aquapark to nie wszystko - "dla każdego coś miłego" :smt026 :smt096 :smt058 :smt082 :smt030

Tytuł:
rekrut
rekrut

Proszę Cię tommo, nie fantazjuj.
Jakie to duże miasta są wkoło Zgorzelca ?? z których Zgorzelecki akuapark czerpał by korzyści ??
Zgorzelec jest odcięty pod tym względem od Świata, bo tak: Czesi do nas nie przyjadą, bo u siebie jak wiesz mają takie atrakcje, a nawet jakby w Zgorzelcu powstało coś jak u nich, to i tak będą jeździli do siebie. Polkowice są od Zgorzelca ok. 100km, i ten rozreklamowany i rozbudowany obiekt w Polkowicach, odcina Zgorzelec od klientów z tej części Polski. Zobacz na mapę jak wygląda nasza sytuacja,uświadomisz sobie że obok Zgorzelca nie znajdują duże miasta, z których by ludzie przyjechali do nas się rozerwać.

Zanim znowu pokusisz się o wyimaginowany obraz Zgorzeleckiego parku rozrywki, odpowiedz sobie na pytanie ... jak często chodzisz na siłownię, saunę, basen, do kina ?? . Tak się składa, że siłownie czy basen odwiedzam kilka razy w tygodniu i widzę tam garstę stałych bywalców, reszta to chwilowi zapaleńcy.

p.s. Niemcy też nie przyjda, bo u siebie mają wypasione obiekty i do nich też nie chodzą.

Tytuł:
obserwator
obserwator

t3 pisze:
Proszę Cię tommo, nie fantazjuj.

Nie potrzebuje fantazjować , po prostu pisze o tym co mogło by powstać w miejscu dużego rynku i byłoby na pewno lepszym rozwiązaniem niż kolejny super/hiper. Mam jednak świadomość, że sanse są nikłe.

t3 pisze:
Jakie to duże miasta są wkoło Zgorzelca ??

Niepisałem o dużych, ale sporych i można tu śmiało zaliczyć :
Bogatynia, Bolesławiec, Lubań. Jeżeli powstał by obiekt na miarę Babilonu z pewnością ściągnąłby także ludzi z Jeleniej Góry, Bautzen, Drezna itd. W końcu sami jeździmy obecnie do Liberca i te 60 km w jedną stronę nie stanowi problemu.

t3 pisze:
Polkowice są od Zgorzelca ok. 100km, i ten rozreklamowany i rozbudowany obiekt w Polkowicach, odcina Zgorzelec od klientów z tej części Polski

Byłem tam i rewelacji nie ma Babilon przebija go pod każdym kątem. Poza tym jest oczywistym, że taki obiekt musiałby zostać dobrrze rozleklamowany.

Może zakończmy tą rozmowę na takim etapie, że ja widzę tu obiekt o którym pisze ( i który popiera kilku forumków), ty twierdzisz, że coś takiego nie ma u nas prawa bytu.

Ja przedstawiłem swoje "za", Ty swoje "przeciw",a inni niech osądzą. No chyba, że przedstawisz swoje koncepcje ? na wykorzystanie tego terenu, to możemy pogadać. :smt084 :P

Tytuł:
pismak
pismak

Sk

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 23:38 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Moim zdanie bardzo fajnie było by gdyby coś takiego jak Babilon było w Zgorzelcu ale wiem że nie będzie bo to jest nie opłacalne

Tytuł:
VIP
VIP

jestem za, choć, jak mówią coniektórzy, będzie nieopłacalne. Jeśli będzie to pomysł powielony i ma to być coś takiego, co w lepszym wydaniu mamy w promieniu 100 km, to się za to lepiej nie bierzmy. Niech to będzie coś extra :o
Co? nie wiem :roll:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

to masz stare info bo koło koscioła przy wyjezdzie na łagów buduje sie nowa siedziba Komfortu!! przenoszą sie tam zza Lidla.

Renegat
nałogowiec zinfo

Wysłany: Sob Kwi 07, 2007 4:13 am

--------------------------------------------------------------------------------

Gregor dobrze kombinujesz ;p

a pewnie ze dobrze, w koncu ekonomista organizacyjno-przedsiębiorczy:D:D haha

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Wojewoda uchylil decyzje w sprawie likwidacji Duzego Rynku:
http://zgorzelec.naszemiasto.pl/wydarzenia/738617.html

Najlepsze jest zdanie:
Artur Bieliński, przewodniczący zgorzeleckiej rady miasta, wyjaśnia z kolei, że uchylony przez wojewodę bubel prawny, to zwykły wypadek przy pracy.

Przede wszystkim kompetencja:)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Tia... prawdziwa perełka. Dobrze, że nie uciekła.

http://krytyczny.wordpress.com/2007/06/ ... to-sztuka/

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.