Dzisiaj jest 12 maja 2025, 14:16

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

C8

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 23:48 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
A ja tak się zastanawiam,..i zastawiam,..dlaczego to Wy, "mali" przedsiębiorcy nie wpadliście na tak cudowny pomysł zorganizowania tego typu, lub, być może, podobnej akcji???

Cała ta sytuacja obnaża jeden smutny fakt : Burmistrz zapowiadał politykę kontynuacji i rzeczywiście ją mamy. Co prawda odnosiło to się do budżetu, ale zdaje się mimochodem przeniosło się na inne obszary działalności. Czy zmieniło się coś w porównaniu z poprzednikiem ? Nic. Nadal jak widać pokutuje myślenie rodem z PRL-u, przyjdźcie do nas to może wam pomożemy. Póki co znów mamy powtórkę z historii. Bierna Rada Miasta uwikłana w układanie swoich puzzli - kto kogo za co poprze, pełna zakulisowych rozgrywek, burmistrz ograniczający się do administrowania miastem. Zero kreatywności jakiejkolwiek. Raucik, spotkanie, uścisk dłoni wystarczy spojrzeć na stronę internetową urzędu. To jest ważna część jego pracy ale nie jedyna. Gdzie podziały się te wspaniałe wizje programowe ? Zeżarła je szara rzeczywistość czy równie szara niemoc ? Przekorny, próbując przerzucić winę na przedsiębiorców ucieleśnia ten odziedziczony z lat poprzednich sposób prowadzenia polityki, gdzie władza istnieje sama dla siebie. Mieszkańcy stają się tylko dodatkiem do tego by paru "zwycięzców" mogło budować swoją pozycję.

Kolejny przykład : http://zgorzelec.naszemiasto.pl/wydarzenia/729733.html

Miało być pięknie a wyszła jak zawsze.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

proponuje na koszach obok napisu że to dla dzieci umieśćić za klasykiem Urbanem" a burmistzrz i rada miasta wyżywi sie sama" a dla tych co nie wiedzą jeszcze wyjaśnienie z piemniedzy zgorzeleckich przedsiebiorców, bo real ani carefoure na nich składac się nie ma zamiaru.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Organizatorem akcji jest MOPS
dzięki za informację, bo jak widać ,jakby do tej pory była utajniona :|
Cytuj:
władza istnieje sama dla siebie. Mieszkańcy stają się tylko dodatkiem
:(
Cytuj:
Pyłek moze bardzo łatwo być zdmuchniety
uwaga na pyłki w tym okresie męczącym dla alergików, których, jak wiadomo, jest coraz więcej :-?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Przekorny podejrzewam, że jesteś albo pracownikiem urzędu , albo jego częstym gościem. Jak widzisz moje stwierdzenia jednak zyskują poparcie, a Tobie powiem tylko to, co stwierdził jeden z moich przedmówców: to Burmistrz jest dla nas, a nie my dla Burmistrza. To my mali przedsiębiorcy, których jest zarejestrowanych około 4 000 w Zgorzelcu stanowimy o wielkości budżetu miasta płacąc szereg podatków. Kasa płacona przez nas do Urzędu Skarbowego również powraca do Zgorzelca w postaci subwencji. Z tego co się orientuję, to hipermarkety, czy jak je tam nazwać płacą jedynie podatki od nieruchomości i czy Twoim zdaniem to oni utrzymują nasz budżet. Jeżeli tak uważasz, to jesteś w błędzie. Czy Twoim zdaniem to normalne, aby Szef RM stwierdzał, że handel w Zgorzelcu jest skazany na zagładę? Mnie ciekawi tylko skąd on to wie. No chyba, że wie coś o czym my "mali" dowiemy się tuż przed "egzekucją". Mówisz o inicjatywach z naszej strony, a co Burmistrz zrobił w kierunku podjęcia wspólnych działań, albo przynajmniej opracowania planów działania w "NASZYM" wspólnym mieście. Dlaczego spotkał się tylko z "wybrańcami", a nas mniejszych odsunął na bok, tłumacząc się brakiem stosownego miejsca na spotkanie. Dlaczego nie zaprosił do rozmów przedstawicieli wielu stowarzyszeń, które znajdują się w naszym mieście? Dlaczego, dlaczego.... Tych pytań można zadawać wiele, ale czy ma to sens.
Ja osobiście uważam, że Burmistrz strzelił sobie kolejnego gola ( pierwszy to kasa za wynajem hali) i stan obecnej rywalizacji wynosi 2 : 0 dla społeczności Zgorzelca, co w przypadku przeprowadzenia wyborów w obecnej chwili sprawiłoby kolejną zmianę władz w naszym mieście.

Ps. Przekorny jeżeli uważałeś, że nikt się nie dowie o tym, że zostałeś Dyrektorem Muzeum Łużyckiego, to się myliłeś. Zgorzelec to wbrew pozorom bardzo małe miasto, a ja po tej informacji rozumiem dlaczego tak zażarcie bronisz stanowiska Burmistrza. Rozumiem Cię doskonale, bo ja też nie skakałbym swojemu chlebodawcy do oczu, ale odrobina obiektywizmu z twojej strony nie zaszkodziłaby nikomu. Chyba, że boisz się o posadę, to lepiej nie zabieraj głosu w temacie, bo demokracja to również głośne mówienie o dupolizostwie.
I szkoda tylko, że tak szybko zapomniałeś o partii i człowieku, których tak mocno wspierałeś przed wyborami, a którzy do niedawna Cię tak skutecznie olewali i o tekstach jakie wypisywałeś pod ich adresem zanim zostałeś Dyrektorem.
A propos gratuluję Ci umiejętności sprzedania krytyki na forach internetowych. Stołek za ciszę na łączach - niezły bussines.

[ Dodano: Nie Maj 20, 2007 1:46 pm ]
Coś Ci dech zaparło Panie Przekorny. Czyżby prawda aż tak bolała?

Ale nie martw się, mam kolejnego gwoździa, który zdyskredytuje co poniektórych w związku z w/w tematem. Otóż moja żona jest bardziej zorientowana w sprawach wspierania różnych instytucji w naszym mieście przez naszą firmę i tak też jest w tym przypadku. Mianowicie dowiedziałem się od żony, że już od kilku lat wspieramy MOPS. Za swoje działania oczywiście otrzymujemy podziękowania oraz potwierdzenia co zostało przekazane na rzecz MOPS. I nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że kiedy przychodzi do nas "małych" przedstawiciel MOPS prosząc o pomoc, to żąda przekazania na rzecz MOPS różnych artykułów nieodpłatnie, a kiedy akcja ma polegać na zakupie różnych artykułów w marketach i przekazywania ich do koszy, to o "małych się nie pamięta, bo po co skoro i tak są skazani na zagładę. W związku z powyższym od tego roku MOPS po darowizny niech zacznie chodzić do marketów, bo z mojej strony nic za darmo już nie otrzyma.

Tytuł:
VIP
VIP

Przekorny wezwany do tablicy.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Pan Przekorny tutaj nabrał masę wody w usta, ale w temacie usunięcia J.Szymańskiego znowu prezentuje swoje proukładowe zdanie. Tak więc tu go prawda zabolała i się obraził, a tuż obok hula sobie jak wiatr nic sobie nie robiąc z tego, że wszyscy czytelnicy tego tematu wiedzą, iż po otrzymaniu stołka przestał krytykować władze miasta.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

grengo

Rzuciłeś w swoim poście tak niesamowitą ilość bzdur, niesprawdzonych, fałszywych informacji, całość zaś okrasiłeś zaprzeczeniami,..że, mowę mi odjęło!!! :oops:
Nie jestem pracownikiem urzędu i nie jestem dyrektorem muzeum. Więc jeśli zechcesz w przyszłości podyskutować na jakikolwiek temat,..zorientuj się w tym temacie, przynajmniej pobieżnie, proszę. :P

Wspierałem koło PO jak tylko potrafiłem najlepiej na długo przed wyborami. I będę wspierał dalej, dopóki obecny Burmistrz nie "przekona" mnie, że pomyliłem się. Nie jestem w najmniejszym nawet stopniu "fanatykiem", więc jeśli stwierdzę, że Burmistrz Gronicz nie sprawdza się na swoim stanowisku,.. będziesz miał okazje zdziwić się ujrzawszy z mojej strony ostrą krytykę tych czy innych jego posunięć.

Ale póki nie uznam, że tak nie jest,...nie dziw się, że staram się prostymi argumentami odpowiadać na, często niedorzeczne, oskarżenia.

Ja po prostu wciąż uparcie twierdzę, ze jeszcze nie nadszedł czas podsumowania jego działalności.
Pozdrawiam,...

(batosza, nie przepuścisz chyba okazji???) :lol: :lol:

Tytuł:
pismak
pismak

BR

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 23:48 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+1godz.