oko... a więc ja jestem 16 latkiem szukającym wrażeń (bez zbreźnych skojarzeń proszę

) I strasznie kręci mnie DH oraz FR.
Cytat z Wikipedi
"Downhill (DH) - indywidualny zjazd rowerem na czas po stromych, naturalnych stokach. Ścieżki zjazdowe są często bardzo wąskie, kamieniste czy poprzecinane wystającymi korzeniami. Nierzadko są też urozmaicone uskokami o różnej wysokości (dropami), które są najbardziej widowiskowe, lecz są też powodem najbardziej niebezpiecznych wypadków w downhillu. System rozgrywania zawodów przypomina zjazd narciarski. Zawodnicy używają ciężkich, bardzo solidnych rowerów posiadających pełne zawieszenie - czyli amortyzację obu kół. Geometria ramy uniemożliwia stosowanie tych rowerów do jazdy po płaskim terenie (jest to bardzo utrudnione i niewygodne), ze względu na nisko zamocowane siodło i wysoko zamocowaną kierownicę, co przesuwa znacznie środek ciężkości do tyłu. Z powodu dużych prędkości uzyskiwanych przez zawodników w trudnym terenie jest to sport bardzo urazowy, mimo stosowania specjalnych osłon ("zbroi"), pełnych zestawów ochraniaczy na ręce i nogi oraz kasków ze szczęką. Są one zbliżone wizualnie do motocrossowych, lecz są lżejsze, mniej wytrzymałe oraz nie dopuszczone do używania na motocyklach."
Ten sport jeest bardzo wymagający fizycznie i niebezpieczny zwłaszcza jeżeli jeździ się samemu (tak jak w moim przypadku) Jazda bez towarzyszy jest po pierwsze nudna a po 2 strasznie nie bezpieczna, ponieważ w razie porządnej gleby i straty przytomności nie ma kto Ci pomóc..... I dla tego szukam ziomków do tego typu jazdy (raczej osoby które się na tym znają

) ...........