hmm... wywołany do odpowiedzi przez kubę_w, który o dziwo zamilkł w związku z moim poprzednim postulatem dotyczącym ujawnienia treści rozmowy telefonicznej w sprawie gaf Burmistrza, odpowiadam:
kuba_w napisał:
Cytuj:
To sformułowanie jest nie tylko obraźliwe, ale stanowi zwykłe pomówienie. Wszelkie procedury dotyczace naboru na wszystkie stanowiska, w tym kierownicze w Urzędzie Miasta są jawne i dostępne w Biuletynie Informacji Publicznej.
12 stycznia 2007 - Wywiad z burmistrzem Zgorzeleca Rafałem Groniczem:
pytanie: Panie Burmistrzu dlaczego nie zorganizowanego żadnego konkursu na objęcie prezesur w spółkach miejskich ?
"To jest sprawa trudna, ja też w pierwszym wariancie robię konkursy, nie ?

Ale z drugiej strony powiem tak, te konkursy jeżeli by były ogłoszone to
i tak były by ogłoszone na zasadzie konkursu, że powiedzmy Pan Pitura ma wygrać i jak ma to być zrobione bo i tak w większości tak są robione. (...) To muszą być osoby, którym ja ufam, które wiem że nie poddadzą się korupcji i będą pracowały na rzecz spółki. (...) To też jest taki wewnętrzny konkurs nie ogłaszany w mediach."
http://www.zgorzelec.info/index.php?k_d=523
Daleko szukać nie trzeba: Prezez MPGK - brak przygotowania i wiedzy w sprawie spółki, Prezes CSR (człowiek PiS) który najprawdopodobniej wyleci z hukiem jeśli vce Starosta Michalski zostanie zwolniony ze swojego stanowiska.
kuba_w jako podsumowanie powiem tak: nie nadajesz się całkowicie na piastowane stanowisko. Jako człowieka bardzo Cię cenię i szanuję, ale tak jak za czasów M. Firdorowicza żaden z Ciebie był rzecznik prasowy, który po wyborach nie był w stanie z podniesioną głową odejść z urzędu zarządzanego przez przeciwny obóz, który tak bardzo przed wyborami oficjalnie krytykowałeś, ani teraz jako Naczelnik Wydziału
Promocji i
Współpracy z Zagranicą, który odpowiedzialny za
promocję miasta pisze
"Zwykla skromność nakazuje jednak, wstrzymanie się od komentarzy: jacy to jesteśmy świetni, jakie to mamy sukcesy" a w ramach
współpracy z zagranicą mówi tylko po polsku. Ponadto brak Tobie polotu i błyskotliwości w formułowaniu myśli i całkowicie nie posiadasz umiejętności w kontaktach z mediami.
Zaznaczam, że moje powyższe stwierdzenie nie jest wycieczką osobistą, tylko podsumowaniem Twoich wypowiedzi na forum i faktycznym stanem jaki trwa w ramach obecnej współpracy.
Wracamy do tematu ?