Dzisiaj jest 13 maja 2025, 6:38

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

Ale ty Ball Kani się czepiasz, jesteś bardzo upierdliwy w tym temacie.

Czy Ty uważasz, że zamieszczenie na oficjalnych stronach Naszego Miasta błędów, które obrazują, jakich mamy fachowców zatrudnionych w urzędzie to z mojej strony działanie niewłaściwe?
No moze i tak. Nie powinienem się czepiać analfabetów informatycznych ale ...
... ale piszę do mnie ludzie z Polski i ze Świata. Śmieją się przekazują sobie jako kawał treść ogłoszenia.
Wstyd mi jest za Moje Miasto.
Byłem bezrobotnym, podjąłem działalność gospodarczą. To znaczy próbuję działać ale nie mogę podczas kontaktów z kontrachentami obalić argumentu, że brak w urzędzie fachowców i sami znajomkowie są pozatrudniani w nim.

Nie wiem, czy zrozumiałaś moje intencje?

Dla mnie
nie jest istotne, czy ambasador dostanie kwiaty, czy sam je sobie kupi.
Nie jest istotne, nie jest istotne czy burmistrz do zgjęcia pozuje jak słup wysokiego napięcia powyginany po huraganie Catrinne, nie jest istotne wreszcie czy pracownik zatrudniony za MOJE PIENIĄDZE zna się na pracy, którą wykonuje.
ISTOTNYM JEST TO, ŻE GDZIEKOLWIEK SIĘ POJAWIĘ to śmieją się z ludzi zarządzających Zgorzelcem a ja nie mogę na to przeciwstawić im żadnych racjomalnych argumentów.

A może wspólnie opracujmy jakieś schematy działań, które pozwolą nam ten wstyd znosić.
Na początek ode mnie proponuję stary sprawdzony zwrot:
A u Was biją Murzynów.:grin:
Należy powiedzieć w momencie, kiedy zaczną nam wytykać zbyt liczne potknięcia władzy.

Danusiu. mnie chodzi o to, że jeśli ktoś już bierze pieniądze za darmo, to niech nie próbuje działać w żadnym temacie, bo i tak spierdzieli sprawę, którą się zajmuje.

To, że jestem chamem nie przeszkadza mi absolutnie stwierdzić, że jestem szczerym chamem. i W pupie mam to, że tak jestem postrzegany. W pracy nikt do mnie zastrzeżeń nie miał i w działalności też z pewnością nie będzie problemów.

Jak wspomniałem właśnie zaczynam własną działąlność. Są z tym problemy ale chyba uda mi się skorzystać z pomocy państwa przy rozpoczęciu działalności.
Nie Miasta a państwa.
Danusiu z pracy to zwolniłem się sam bo chcę mieć więcej kasy.
Nie musisz mnie w zwiazku z tym straszyć, że nikt mnie nie przyjmie do pracy.
Mogę natomiast zagwarantować, że autora tego piśmidła z pewnością nie przyjąłbym do siebie do pracy.

Danusiu to nie literówka. To kompletny brak wiedzy w temacie
Morel, Draw
Coreldraw - to zasadnicza różnica

ORC i OCR - to też w sumie literówki
ale one o mnie świadczą

Danusiu jeszcze raz pamiętaj, że może i są to pierdoły ale dam jeszcze jeden przykład.

Gdybyś przyszła w brudnych, śmierdzących majtkach na randkę, to sądzę, ze nie miałabyś komfortu psychicznego z partnerem.
Też niby to rzecież pierdoła. Nieee???
W końcu czym tu się przejmować.
Co najwyżej pójdzie fama,. że chodzisz na randki w śmierdzących gaciach.
Z tym, że ta sytuacja dotyka bezpośrednio Ciebie.
Tutaj mamy przypadek pokazu kompletnego braku wiedzy u człowieka, któremu się płaci za to, żeby przynajmniej było poprawnie.

Danusiu w końcu oficjalne strony Zgorzelca świadcą o nas w pierwszej kojejności.

Ja się czepiam właśnie tego co pisał, a nie wiem czy to pisał jakiś Łukasz czy Bóg wie kto.

Skończ już ten temat bo to jest już nudne.
Jest wyjście. Nie czytaj mnie. :grin:
Sądzisz, że szybko zapomnimy? Ja nie.

a wkurzony nie jestem ale żal mi moich pieniędzy, za które ktoś robi mi masę wstydu.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Ball Kani pisze:
Danusiu to nie literówka. To kompletny brak wiedzy w temacie
Morel, Draw
Coreldraw - to zasadnicza różnica

No widzisz i pisz tak jak powinno być a nie innym wytykasz

CorelDRAW to sztandarowy produkt kanadyjskiej firmy Corel Corporation - Pakiet programów graficznych wchodzących w skład jednego produktu, służący początkowo do obróbki grafiki wektorowej, z czasem wzbogacany o kolejne programy dotyczące różnorodnych zastosowań grafiki komputerowej.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

lew_Alex pisze:
No widzisz i pisz tak jak powinno być a nie innym wytykasz

Ball Kani pisał to rano, szybko i z emocją.
Ogłoszenie było napisane byle jak (zdarza się - bylejakość cechuje nasz urząd) - ale co gorsza było też poprawione!!! czyli ktoś usłyszał. że są gdzieś błędy i nawet nie potrafił ich znaleźć i poprawić - to już jest dla mnie skandalem wysokiej klasy!

Tytuł:
obserwator
obserwator

lew_Alex pisze:
CorelDRAW to sztandarowy produkt kanadyjskiej firmy Corel Corporation - Pakiet programów graficznych wchodzących w skład jednego produktu, służący początkowo do obróbki grafiki wektorowej, z czasem wzbogacany o kolejne programy dotyczące różnorodnych zastosowań grafiki komputerowej.

Serdecznie dziękuję za uwagę oraz opis programu - poprawię się:
CorelDRAW

CorelDraw - to mój błąd oczywisty. Przyznaję się do tego w końcu nie zajmuję się informatyką a wiedzę informatyczną mam na poziomie szkoły podstawowej. Ale zawsze jakaś jest.
Z pewnością jakbym opracowywał zapytanie oficjalne zaciągnąłbym języka u Ciebie lub Tobie podobnych. Zauważyłem jednak różnicę pomiędzy programami Morel, CorelDRAW oraz Draw. :grin:

Cieszy mnie, że moja uwaga o rażących błędach urzędu zaowocowała również wyprowadzeniem mnie z błędu o nazwie programu.
Ja po prostu wiedziałem, że istnieje program CorelDRAW ale nie wiedziałem o tym, że istotna jest pisownia wielkich i małych liter.
Tym bardziej cieszy fakt, że moje działanie było słuszne.

Jeśli jest to tak porażające, to tym bardziej o rażącym analfabetyźmie informatycznym pracowników urzędu i jej burmistrza niech świadczy fakt, że dla nich nie tylko literówki czy podział nazwy programu na dwie części rozdzielone przecinkiem ale i wielkości liter nie miały i nie mają żadnego znaczenia :)

Wniosek:
Mnie się wolno tutaj mylić i za pomyłkę przepraszam. Nikt nie ucierpiał. :grin:

Błędy na oficjalnych stronach Miasta Zgorzelec ośmieszają wszystkich mieszkańców Zgorzelca w tym mnie a to niedopuszczalne.

Jest jeszcze jeden wniosek a w zasadzie przypuszczenie:
A może szykowane jest miejsce dla osoby posiadającej taki sam poziom wiedzy o informatyce, jak poziom wiedzy osoby przygotowującej to ogłoszenie? :grin:

pozdrawiam
Ball Kani

PS.
Przepraszam za to, że głosowałem na Gronicza :grin:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

w urzędzie powinni przykleić sobie taką duuuużą kartkę z napisem: "eksel piszemy EXCEL"
http://www.bip.zgorzelec.iap.pl/7347,74 ... t6688.html

Tytuł:
VIP
VIP

śmiech na sali:

6 sie 2007 g. 11:47: Proszę zwrócić uwagę na obecną pisownie nazwy popularnego "EXELA" :) Co więcej nie jest wymagana obsługa i sprawne działanie tylko wiedza. Co znaczy, że jeżeli podamy definicję programu do czego służy nie znając się na jego obsłudze to spełnimy warunek...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.