Dzisiaj jest 12 maja 2025, 19:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Widziałem wiele rzeczy ale żeby ktoś z Urzędu Miasta tak szybko odpisał to się chyba pierwszy raz zdarzyło

Tytuł:
rekrut
rekrut

Pięknie!!!
UM dokładnie odpowiedział na zaptanie ALEXA!
Poprosimy jeszcze o składy komiji do gimnazjów, bo to tu właśnie będą większe ciekawostki!!!
Z tego co opublikowano wychodzi, ż SIP i nni meli rację. W komsji do SP2 zasiadała Pani Piotrowska, ktOra jest siąsiadką i biską znajomą wybranej kanydatki o nazwisku Buciuto. Obie Panie mieszkają w mieszkaniach urządzonych w budynku w którym nie tak dawno mieściła się świetlica i stołówka, który za kadencji Pani Nowak (wybranej na dyr gimnazjum nr2 )przestał należeć do szkoły. Pani Buciuto, jak donoszą wiewiórki, była w komisji która wybrałą pania Nowak, dzięki której kosztem szkoły ma mieszkanie. Nawet mi do głowy nie przychodzi że nabyłą je za cenę inną niż rynkowa!!!
Ot bezstronnośći profesjonalizm w wydaniu UM w Zgorzelcu.
Alex nie oduszczaj!!!
Zobaczymy czy tak samo szybko przyjdzie odpowiedz!

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Kaczor ja bym w cuda nie wierzył

Tytuł:
rekrut
rekrut

No pięknie, odpowiedź nadeszła. Brakuje tylko komisji w Gimnazjum nr 2.
Jakoś dziwnie to wszytko się układa. Przedstawicielem Solidarności w komisji w SP 3 i 5 była p. B. Krupińska, to dlaczego nie mogła też być w Gimnazjum 2, skoro osoby miały się powtarzać. W SP 2 też mogła by być, ale nie... tam była koleżanka kandydatki na dyrektora. Nadal to wszystko jest jakieś dziwne i bez logiki.

Tytuł:
VIP
VIP

zapytanie poszło

Tytuł:
rekrut
rekrut

Widzisz przekorny czasami warto czekać, jeszcze chwila, a poznamy składy wszystkich komisji bo ALEKSANDRA nikt nie lekceważy. Może dowiemy się jeszcze jakie zasady obowiązywały przy ich powoływaniu - czy w istocie były obiektywne, bo póki co , wygląda na to, że miały zapewnić przewidywany wcześniej werdykt. Ale to chyba niemożliwe!!!! Przecież konkursy były obiektywne i nikt wcześniej nie przewidywał ich wyniku, wszyscy kandydaci mieli równe szanse.

A tak na marginesie - jedna grupa wzajemnej adoracji ma być zastąpiona inną - taki wniosek sam się nasuwa po zapoznaniu się ze składami komisji.

Tytuł:
VIP
VIP

Szybko i sprawnie.

Tytuł:
rekrut
rekrut

czy coś już wiadomo w sprawie nowego dyrektora szkoły podstawowej nr 3 ??? czy burmistrz podjoł już decyzję?? :-?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Czy to jest prawda, że Burmistrz podjął już decyzję i mianował dyrektorów?

Wszystkich???

Tytuł:
rekrut
rekrut

Prawda!

Wszystkie wątpliwości co do wybranych osób i rzetelności przeprowadzonych konkursów, podnoszone m.in. na tym forum Pan Gronicz zlekceważył, postanowił się do nich nawet nie odnosić. Ręce opadają!! Nie wiem już, co należy robić by władza choć trochę słuchała co się do niej mówi i choć w najmniejszym stopniu próbowała rozwiać pojawiające się wątpliwości. Myślę jednak, że sprawa konkursów a szczególnie nieobiektywnych komisji jeszcze sie nie zakończyła i wkrótce będzie o niej głośno.
Zachowanie zaś obecnego burmistrza, a w zasadzie jego zaniechania i poddawanie się woli faktycznie sprawujących władzę, formalnie podległych mu urzędników, będą przedmiotem oceny, choćby w zbliżającym sie nieuchronnie referendum w sprawie jego odwołania.

Co tu wymagać, skoro ze sprzątaniem w mieście do dzisiaj są kłopoty.

Szkoda tylko, że nikt, albo prawie nikt, czy to z forumowiczów, czy to z urzędników odpowiedzialnych za oświatę w UM w Zgorzelcu ani sam Burmistrz nie zwrócił uwagi na fakt, że mieli być wybrani najlepsi z możliwych dyrektorzy szkół dla uczących sie w nich dzieci, a nie namaszczeni przez jakieś tam porozumienie, by nie powiedzieć układ, jeszcze przed konkursem, bez zwrócenia najmniejszej uwagi na interesy najmłodszych.

Tytuł:
rekrut
rekrut

to kto zostal dyrektorem szk pod 3 ?????? mam nadzieje że nie ten"gość" co startował?!!!!!

Tytuł:
rekrut
rekrut

Może Pan Burmistrz niechby oficjalnie poinformował o swoich decyzjach. Chyba, że się wstydzi!!

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Aleksander Pitura pisze:
Po artykule pt. "Gmina Zgorzelec rządzi", w którym sposób doboru na stanowiska kierownicze został przyrównany do "kolesiostwa" rzecznik Urzędu Miasta przesłał do nas sprostowanie...

Alex a kto jest rzecznikiem UM ??
Bo ja owego stanowiska dopatrzeć się nie mogę???

http://www.bip.zgorzelec.iap.pl/1943,1952/1952/

Sprawdzałeś czy masz jakieś zacofane informacje???

Chyba, ze się mylę

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Czytam i czytam i oczom nie wierzę, ale co tam taki zwykły Dyrektorzyna jak sami ministrowie z Premierem na czele są umoczeni.
Nie chcę wywyższać się ponad przeciętną , ale nie chcę też być uznany za ciemnogród, ale oświećcie mnie, czy tylko ja nie kumam, czy ci wszyscy ludzie są tak bardzo zatopieni w tym szambie, że nie potrafią wyjść na brzeg i się opłukać, czy tylko udowadniają, że "na układy nie ma rady". Nawet tej nowe miejskiej z nowym Burmistrzem. Przecierz zwyczajny obywatel dokonując przekrętu takiego jak Nowak już dawno siedziałby do wyjaśnienia, bez możliwości starania się o intratne stanowisko dyrektora szkoły. Przecież to jest jakaś paranoja, że kobieta umoczona w sprzedaż czegoś co do niej fizycznie nie należało ( stanowiło własność społeczną - szkolną) jest na wolności i ma się całkiem dobrze, a nawet jest desygnowana do dalszego prowadzenia działań destrukcyjnych na rzecz Gimnazjum nr 2. Sorry ale ja wysiadam, bo to jest OBŁĘD!!! Burmistrzu zrób coś chłopie, bo Twoje obawy i lekceważenie głosu elektoratu odbiją się tylko na Tobie, a Nowak dalej będzie rządzić w "swoim prywatnym" folwarku.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Mam pytanie do Admina, na stronie głównej w dniu 27.08.2007 r. zamieściłeś wpowiedź Burmistrza z dnia 12.01.2007 r., czy jest to wpowiedź Burmistrza Gronicza czy Baranowskiego? Jeżeli do tego dodamy wpowiedź zamieszczoną na stronie głównej w dniu 7.07.2007 r. Wiceprzewodniczącego Rady Powiatu Jerzego Strojnego cyt." Skoro starosta ustala komisję konkursową, to i tak może rozstrzygnąć konkurs jak chce" to mamy pełny obraz jak traktowane są u nas konkursy na wolne stanowiska. Obie wypowiedzi uważam za skandaliczne! Po co w takim razie robić konkursy, tracąc czas, pieniądze, a przy tym stwarzać ludziom nadzieję na obiektywizm, przejrzystość administracji i brak kolesiostwa.
To nie tak miało być!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.