Czytam wasze posty i zastanawiam się czego się spodziewać po kandydacie do sejmu, na którego będę głosował. Czy ma być tak skuteczny jak pan Gosiewski, dzięki któremu wybudowano dworzec we Włoszczowej (mimo protestów PKP) a może tak przebojowy jak pan Cymański, który wpisał swoją żonę do sejmowego rejestru korzyści materialnych. Chyba wolę aby zasiadł w jakiejś komisji sejmowej i wykonywał powierzoną mu pracę w swoim biurze a nie przed kamerami i mikrofonami dziennikarzy. Chciałbym aby mój kandydat był współtwórcą dobrze zarządzanego sejmu a nie wodzirejem populistycznej hołoty, którą niejednokrotnie oglądam w telewizji. Nie potrzebuje kabaretu w wiadomościach, chciałbym aby dzisiejsi sejmowi kabareciarze zadbali "jutro" o to, żebym miał środki i możliwości na wybranie się na kabareton.
Romana Brodniaka poznałem przy okazji załatwiania spraw związanych z przejściem pod obwodnicą – jako radny z Ujazdu pomógł mi nagłośnić sprawę w UM na tyle żeby burmistrz i pani wiceburmistrz nie zapominali o tym podczas rozmów z DZDW. Z tego co wiem, został wybrany do Rady Nadzorczej kopalni przez załogę – to ludzi z kopalni powinniśmy zapytać dlaczego postawili na niego, zrobili z niego swojego przedstawiciela. Pracują z nim i znają na tyle aby móc przekonać, bądź zniechęcić, do oddania na niego głosu.
Qba,
Mam nadzieję, że radny z naszego powiatu nie tylko zadba o wybudowanie autostrad i zorganizowanie Euro2012 ale również zadba np. o to aby mu się lepiej mu się dojeżdzało samochodem do domu.
Osobom niezdecydowanym, nie mającym swojego kandydata proponuję aby zadały sobie pytanie kogo nie chcę widzieć w sejmie, jakie ugrupowanie nie powinno stanowić siły w podejmowaniu decyzji dotyczących nas wszystkich. Po odpowiedzeniu sobie na te pytania lista kandydatów z naszego powiatu radykalnie zmaleje – ja stawiam na Brodniaka
[ Dodano: Sro Paź 10, 2007 2:38 pm ]Cypis pisze:
Brodniak jest takim patriotą zgorzeleckim że swoje dziecko zabrał po cichu z klubu piłkarskiego Nysa Zgorzelec i zapisał do Granicy Bogatynia gdzie z resztą w nagrode został członkiem zarządu Granicy!
Nie znam szczegółów powołania Brodniaka do zarządu Granicy ale sądzę że gdyby każdy był tak nagradzany za przyprowadzenia syna do drużyny to zarząd liczył by kilkanaście osób
Bogatynia też jest w powiecie zgorzeleckim. Jako członek zarządu Granicy będzie spędzał z tym klubem trochę czasu Może najzwyczejniej przy okazji chciał miec oko na postępy syna w trenowaniu piłki nożnej.