Dzisiaj jest 13 maja 2025, 11:13

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 163 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Witam,
Nie wiem, czy wiecie, ale problem z myszami wystepuje chyba we wszystkich miejscach, gdzie znajduje sie taka ilosc zywnosci, magazyny itd. Oczywiscie wszedzie tez rozstawiane sa pulapki. Nie ma jednak sposobu, by sie przed gryzoniami calkowicie ochronic - jak nie przyjda z zewnatrz, to przyjada ciezarowkami z jakas dostawa. Takie sa realia. Ja sam z miesiac temu w normalny dzien okolo godziny 18, przy markecie pelnym ludzi widzialem przebiegajaca miedzy polkami mysz. Rzecz dziala sie w Kauflandzie. Porozmawialem chwile z pracownikiem, tez nie byl zdziwiony, mowil ze takie rzeczy sie zdarzaja dosc czesto. Na dodatek niedawno w Kauflandzie w kartonie z bananami znaleziono tez zywego, wlochatego pajaka:).
Dobrze,ze ktos stara sie kontrolowac sytuacje, bo zagrozenie chorobami przenoszonymi przez gryzonie jest dosc spore, ale miejmy swiadomosc, ze sprawa nie dotyczy tylko Reala, a kazdego marketu w Zgorzelcu.
Piotr

Ostatnio zmieniony 25 mar 2008, 20:51 przez gobo007, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP

Faktycznie tym razem został przyłapany tylko real... być może na podstawie informacji przekazanej przez gobo007 następny będzie kaufland.

Mimo to z tego co udało mi się ustalić z pracownikiem reala w tym konkretnym przypadku problem był dość poważny.

Tytuł:
rekrut
rekrut

niw wiem kto jest odpowiedzialny za te plotki dotyczące Reala i domniemanej plagi myszy,
ale wiem jedno, jako pracownik; dwie myszy wtargnęły na magazyn i uszkodziły przewody instalacji przeciwpożarowej. to jedyny i wyłączny powód zamknięcia marketu tak nagle i niespodziewanie! sanepid, owszem, przeprowadził wnikliwą kontrolę, ale nie wykrył żadnych
uchybień w związku z czystością hali handlowej, stosik z artykułami świeżymi, ani w strefie magazynu.
niesprawność instalacji przeciwpożarowej to poważna sprawa, i nie mogliśmy narazić klientów na niebezpieczeństwo. szybko uporano się z awarią i zlikwidowano dwa gryzonie, odpowiedzialne za ten incydent.
plotkarze niech wstydzą się swoich urojonych umysłów!
z poważaniem, pvh12

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

pvh12 pisze:
niw wiem kto jest odpowiedzialny za te plotki dotyczące Reala i domniemanej plagi myszy,
ale wiem jedno, jako pracownik; dwie myszy wtargnęły na magazyn i uszkodziły przewody instalacji przeciwpożarowej. to jedyny i wyłączny powód zamknięcia marketu tak nagle i niespodziewanie! sanepid, owszem, przeprowadził wnikliwą kontrolę, ale nie wykrył żadnych
uchybień w związku z czystością hali handlowej, stosik z artykułami świeżymi, ani w strefie magazynu.
niesprawność instalacji przeciwpożarowej to poważna sprawa, i nie mogliśmy narazić klientów na niebezpieczeństwo. szybko uporano się z awarią i zlikwidowano dwa gryzonie, odpowiedzialne za ten incydent.
z poważaniem, pvh12

Cały ten post to śmiem twierdzić totalna bzdura.

Nie jestem pracownikiem reala, ale mój bardzo dobry znajomy tam pracuje, i jeśli będzie potrzeba mogę załatwić z nim nagranie w stylu programu UWAGA.

Wcale bym sie nie zdziwił gdyby ten post popełniła nieudolna Pani Dyrektor.
Real stoi na środku pola, normą jest że będą do niego garnęły się gryzonie, za pożywieniem.
Taki problem jest nawet w marketach usytuowanych w centrum miast.

Nie ma powodu robić afery z powodu gryzoni i ich odchodów ,a także ptaków i ich gniazd .
Taka specyfika tego rodzaju obiektów, czyli wielkich ciepłych hal wypełnionych jedzeniem.

Sanepid ujawnił niedociągnięcia, pracownicy je w pośpiechu pościągani z domów usunęli.

Powinno pociągnąć sie do odpowiedzialności zwierzchników osób, a także bezpośrednio osoby odpowiedzialne za zachowanie czystości.

Nie chodzi o myszki , które czasem można było zauważyć nawet na markecie, tylko o ptasie gniazda pod sufitem magazynu, jak również odchody gryzoni pod paletami w magazynie.
Z tym nagraniem pracownika , kamerą czy dyktafonem to piszę poważnie.
Mam takiego typa,który pójdzie na to , oczywiście bez pokazywania twarzy.
Tylko czy jest sens szukania tanich sensacji , rodem z Faktu , jak w przypadku wypadku busa z Vektora?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

pvh12 co Ty za bzdury piszesz człowieku??!! Rany Boskie!!! Masa ludzi pracującech w tym markecie potwierdzi że problem z myszami był duży a nie że jakaś instalacja i dwie myszy. No błagam skąd Ty takie głupoty bierzesz?? Dwie myszy to może na jednej półce siedzą w to mogę uwierzyć ale nie w to że w całym markecie tylko dwie i akurat lubowały się w tym co zrobiły. Pomyśl nim napiszesz coś równie beznadziejnego. Niejeden klient potwierdzi że sam widział zarówno myszy jak ich odchody, zarówno ptaki, gniazda i (brzydko się wyraże) obsrane towary.

Tytuł:
rekrut
rekrut

dokładnie- mojemu ojcu taka myszka(skądinąd bardzo ładne stworzonko) przebiegła przed nogami w Realu

a z dobrze poinformowanych źródeł (czytaj:pracownika Reala) wiem, że do usunięcia tego całego mysiego zamieszania sprowadzono pracowników okolicznych Reali, więc o czym piszesz pvh12

Tytuł:
rekrut
rekrut

Jagna pisze:
pvh12 co Ty za bzdury piszesz człowieku??!! Rany Boskie!!! Masa ludzi pracującech w tym markecie potwierdzi że problem z myszami był duży a nie że jakaś instalacja i dwie myszy. No błagam skąd Ty takie głupoty bierzesz?? Dwie myszy to może na jednej półce siedzą w to mogę uwierzyć ale nie w to że w całym markecie tylko dwie i akurat lubowały się w tym co zrobiły. Pomyśl nim napiszesz coś równie beznadziejnego. Niejeden klient potwierdzi że sam widział zarówno myszy jak ich odchody, zarówno ptaki, gniazda i (brzydko się wyraże) obsrane towary.

(tekst usunięty z uwagi na naruszenie dobra osobistego) Użytkownik otrzymał ostrzeżenie/ admin

Jedna mysz, czy dwie, co za różnica. Po każdym markecie biegają.

[ Dodano: Sob Lut 23, 2008 11:59 pm ]
Ernesto pisze:
pvh12 pisze:
z poważaniem, pvh12

Dawaj tego pracownika. Myślisz, że co on zmieni? Nagrodę za to dostanie?

Ostatnio zmieniony 25 lut 2008, 16:15 przez magda98, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

magda98 - w Twoim przypadku milczenie naprawdę jest złotem...nie mam co do tego wątpliwości.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Koleżanka Magda 98 , albo ma bardzo ciężkie i stresujące dni, albo post pisany z imprezy.

Co chcesz robić z moim znajomym?
Jaką nagrodę i o co Ci tak na prawdę chodzi.
Dam Ci tego pracownika jak nauczysz sie cytować, no chyba że przymykałaś jedno oko ,żeby utrzymac ekran w polu widzenia, to zważywszy na porę mogę zrozumieć.
Dlaczego Jagna ma spadać , i zgadzam się z Yello 35.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

magda98 - jaka płytka jest Twoja wypowiedź. A do wychowywania mojego dziecka się nie wpierdzielaj !!! Żałosna jesteś. I dla Twojej pomylonej informacji w niejednym markecie pracowałam i wiem sporo na temat który jest tu poruszany
Cytuj:
Do BIEDRONKI CIĘ NAWET NIE CHCIELI PRZYJĄĆ. WSTYD.

Po pierwsze nie krzycz a po drugie to chyba raczej szczęście :)

Cytuj:
co ty możesz wiedzieć???

Dużo więcej od Ciebie.

Cytuj:
Po każdym markecie biegają

Tak masz racje jest się czym chwalić.

Brawo dla tej Pani !!!

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ernesto pisze:
Cały ten post to śmiem twierdzić totalna bzdura.

racja, drogi Ernesto.
zwyczajnie ciekawiła mnie reakcja innych internautów,
i okazuje się, że jest nad wyraz interesująca.
muszę częściej pisać na Zinfo, i wymyślać jeszcze wiarygodniejsze historyjki.

Amen...
...pvh12

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

pvh12

Innymi słowy, prowokujesz...?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Trolling

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

przekorny pisze:
pvh12

Innymi słowy, prowokujesz...?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Trolling

Tylko bez takich, nie tak dawno toczyła się dyskusja nad nudami na forum.
Komu to przeszkadza?
Niech pisuje, mogą byś same prowokacje, przynajmniej będzie wesoło.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Jagna pisze:
Brawo dla tej Pani

Z tą "Panią" to przegięłaś nieco ;)

pvh12 pisze:
muszę częściej pisać na Zinfo, i wymyślać jeszcze wiarygodniejsze historyjki.

To idź tam - a nie tu ;)

Ernesto pisze:
Niech pisuje, mogą byś same prowokacje, przynajmniej będzie wesoło

Otóż to :) I Admin nie będzie ziewał nad lekturą ;)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ernesto pisze:
Koleżanka Magda 98 , albo ma bardzo ciężkie i stresujące dni, albo post pisany z imprezy.

Widzę, że już nawet na imprezę nie można iść, bo zaraz same ploty lecą. Carrefour imprezę może mieć, a Real nie? Odwalcie się od nas!!!

Jagna pisze:
magda98 - jaka płytka jest Twoja wypowiedź. A do wychowywania mojego dziecka się nie wpierdzielaj !!! Żałosna jesteś. I dla Twojej pomylonej informacji w niejednym markecie pracowałam i wiem sporo na temat który jest tu poruszany

Ty jesteś płytka i żałosna. I wiem, że z niejednego pieca chleb jadłaś, a ploty to Twoje życie. Bez tego nie da się przeżyć dnia, co nie? :smt082 :smt082

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 163 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.