Dzisiaj jest 14 maja 2025, 5:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

a dlaczego nie mogła być ta, co była ? A ta Andrysz - to żona Panka ? ta sama, co była dyrektorką w łagowie?podobno złożyła nieprawdziwe zeznania w sądzie w sprawie jazdy męża po pijaku? To naprawdę jakieś bagno w tej polityce zgorzeleckiej

Tytuł:
rekrut
rekrut

enigma, o czym Ty mówisz? O jakiej spółdzielni? Wprawdzie Panom a nie Paniom kazałeś się wstydzić, ale ja nie rozumiem , o co ci chodzi. Jeżeli facet, o którym była mowa, ma jakieś nieczyste sprawy na sumieniu, a w dodatku jest powiązany z tymi, jak ich w Zgorzelcu nazywają łysymi, to nie możesz mówić, że to taki dobry polityk, bo skuteczny. Inni są też skuteczni, bo w końcu coś się w tym Zgorzelcu dzieje.
A dlaczego uważasz, że tylko "kolesie" nadają się do pracy w urzędach? Sądzę, że im mniej "kolesi", tym lepiej praca idzie.

Tytuł:
rekrut
rekrut

guru23 pisze:
a dlaczego nie mogła być ta, co była ? A ta Andrysz - to żona Panka ? ta sama, co była dyrektorką w łagowie?podobno złożyła nieprawdziwe zeznania w sądzie w sprawie jazdy męża po pijaku? To naprawdę jakieś bagno w tej polityce zgorzeleckiej

notka prasowa ze zdarzenia:
http://wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/35527.html

Tytuł:
obserwator
obserwator

to tak samo jak z tym piwem bezalkoholowym? ten sam sposób postępowania. ale dno. ludzie, kogo wy wybieracie?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Jak patrzę na to wszystko, to mi po prostu niedobrze się robi. Jak ten Woroniak może ludziom w oczy spojrzeć ? To chyba oczywiste, ze nikt normalny nie poszedłby z tymi Pankami w układ. Ale skoro żona Panka tak samo kłamie, to się ta cała paczka porozumie. Jestem ciekawa, kogo jeszcze do tej paczki zwerbowali?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

A ja jakoś nie mogę pogodzić się ze swoistą inkwizycją, jaka tutaj się odbywa. Panka znam jedynie z widzenia , natomiast jego żonę jeszcze słabiej (jeśli to w ogóle możliwe :lol: ).
Przed 10-cioma laty skłamała, chcąc ochronić męża przed odpowiedzialnością,...i to cała jej "mroczna" strona przeszłości, co zdołałem odczytać z Waszych wypowiedzi. Od tej pory (lub wcześniej jeszcze, nie wiem...), pracuje z trudną młodzieżą. Jak jest to niewdzięczna praca wie chyba każdy pracownik socjalny. Czy w międzyczasie coś przeskrobała, co pozwala nam myśleć, że nie jest w gruncie rzeczy uczciwą osobą???
Jak dużo czasu musi upłynąć, żeby naprawić jeden jedyny popełniony błąd,...???

Wydaje mi się, że jej największym "grzechem", który razi ludzi jest fakt, że jest żoną swojego męża. Ot co... :P

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Wydaje mi się, że jej największym "grzechem", który razi ludzi jest fakt, że jest żoną swojego męża. Ot co..

Dorzuć do tego jeszcze kampanię sprzed 8 lat, gdy kobietom zatrudnionym w Goerlitz i które walczyły jeśli dobrze pamiętam o podwyższenie emerytur (zaliczenie czasu pracy w Niemczech) obiecywała niestworzone rzeczy, a później... No cóż później już nic nie zdziałała, tylko poważnie rozminęła się z prawdą.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny

Cytuj:
Dorzuć do tego jeszcze kampanię sprzed 8 lat, gdy kobietom zatrudnionym w Goerlitz i które walczyły jeśli dobrze pamiętam o podwyższenie emerytur (zaliczenie czasu pracy w Niemczech) obiecywała niestworzone rzeczy,

Rozumiem, że za ten czyn ( czyli oszustwo), została skazana prawomocnym wyrokiem. Rzuć garść szczegółów, bardzo proszę... :grin:

Tytuł:
obserwator
obserwator

O ile się dobrze orientuję, z trudną młodzieżą pracują przede wszystkim absolwenci resocjalizacji. To na marginesie wypowiedzi.
Odnosząc się natomiast do faktów tu przytoczonych, to nie ma żadnego usprawiedliwienia dla kłamstwa. I nie idzie tu o skazanie za oszustwo w stosunku do kobiet pracujących w Niemczech, a o sam fakt, że to był sposób na zdobycie określonego celu - bowiem, jak wiem od moich rodziców, sprawa miała miejsce przed wyborami.
Natomiast broniąc osobę, która w sądzie złożyła fałszywe zeznania - bez względu na to, w czyjej sprawie, dajesz świadectwo przyzwolenia na każde kłamstwo. Dla mnie w tej sprawie jest jeszcze jedna strona - że posunęli się tak dalece, żeby ściągnąć fałszywych świadków. To świadczy o tym, że potrafią we własnej sprawie postawić ludzi w trudnej sytuacji . Mam tu na myśli fałszywych świadków. A to podważa, mimo wszystko, wiarygodność takiej osoby.
Tak samo jak Pan Woroniak. Przecież nie skazany, ale kłamał . wypił podobno, jak mówił, piwo bezalkoholowe. Okazało się, że ma ok.promila. To wg ciebie człowiek wiarygodny? Cel uświęca środki? Może dla Ciebie tak, bo dla mnie nie

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

bonzo

Cytuj:
Odnosząc się natomiast do faktów tu przytoczonych, to nie ma żadnego usprawiedliwienia dla kłamstwa.

Nawet wobec matki, która zmuszona jest skłamać, aby ratować życie dziecka??- sytuacji prawdopodobnych mogę wymyślić setki. :smt028

Tak stanowi prawo w stosunku do osób składających wyjaśnienia przed sądem. Dlatego w kodeksie p.k. istnieje zapis mówiący o możliwości odmowy składania zeznań w przypadku, jeśliby to miało narazić członka/ów najbliższej rodziny.
Ja jednak czasem kieruję się bardziej duchem prawa, w przypadku niektórych sytuacji, niż jego literą. Dlatego też złożenie fałszywych zeznań, kierując się ochroną najbliższych, nie jest dla mnie równoważne ze składaniem zeznań w przypadku przestępstw tzw. pospolitych, w obronie własnej skóry. Co nie znaczy, że kłamstwo jako metodę obrony uznaję i popieram. Wydaje mi się, że czasem warto zastanowić się troszkę głębiej nad motywem pewnych działań, zamiast zabawiać się w surowych sędziów i katów- równocześnie!

Cytuj:
To wg ciebie człowiek wiarygodny? Cel uświęca środki?

No tutaj wyobraźnia najwyraźniej Tobie zaszalała. Machiavelli nie jest moim mistrzem i bardzo proszę, nie próbuj imputować mi rzeczy, których nie miałem na myśli. ;-)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Ani się śmiać, ani płakać. Przekorny, fakty mówią same za siebie. I jeżeli widzimy, że osoba do osiągnięcia prywatnego celu posuwa się do kłamstwa, to biorąc pod uwagę, że jest osobą publiczną, w moich oczach to ją dyskwalifikuje. Bo jak raz się uda, to czemu nie drugi, trzeci. A cele coraz wyżej więc i kłamstwa większe.
Z matką ratującą życie dziecka trochę przesadziłeś. Ale gdyby matka chroniła kłamstwem syna bandytę to uważasz za dopuszczalne? przecież mogłaby odmówić zeznań. Więc czasem lepiej nic nie powiedzieć, niż kłamać.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Koalicja zerwana? A może to tylko pozory... Starosta sam odchodzi, zostają ogłoszone wybory na to stanowisko, pan W. startuje i wtedy następuje porozumienie i rada wybiera większością głosów znowu pana W. Szefowie spółek są spokojni bo nie stracą stanowisk a jeśli tak to burmistrz zapewni ich spadochrony do siebie. To moje przemyślenia (na podstawie waszych wypowiedzi). Pan M. został odwołany a co z panem Sz., który miał polecieć za nim? Jak widać to jakaś taktyka przyjęta przez panów PO z PP.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Dlatego też złożenie fałszywych zeznań, kierując się ochroną najbliższych, nie jest dla mnie równoważne ze składaniem zeznań w przypadku przestępstw tzw. pospolitych, w obronie własnej skóry.

Relatywizm moralny - to bardzo grząski grunt...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny:

Cytuj:
Relatywizm moralny - to bardzo grząski grunt...

Podobnie jak relatywizm etyczny. ;-)

ps. Doczekam się odpowiedzi na pytanie zamieszczone wcześniej, czy ponownie udasz, że go nie było??? :grin:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Rozumiem, że za ten czyn ( czyli oszustwo), została skazana prawomocnym wyrokiem. Rzuć garść szczegółów, bardzo proszę... :grin:

Tia... oczywiście za złamane obietnice wyborcze nie została skazana. Nie ma takiego prawa. Fiedorowicz też nie był, Gronicz też nie będzie.

A Ty przyjmując taką postawę zamykasz sobie drogę do krytykowania kogokolwiek. Wykaż mi różnicę pomiędzy niedotrzymanymi obietnicami pani Andrysz a niedotrzymanymi obietnicami Fiedorowicza czy Gronicza ? Jeśli ich złamanie i postawa pani Andrysz nie przeszkadza to nie powinna Ci przeszkadzać u innych.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.