Dzisiaj jest 10 maja 2025, 11:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: INTERNET TOMKOW
rekrut
rekrut

Witam,

czy moglby ktos udzielic mi info na temat modemow kablowych jakich uzywa Tomkow do internetu? Czy sa to te popularne Motorole SB3100 i wyzej?

I ogolnie jak smiga internet na dzien dzisiejszy, czu czesto sie sypie itd.

Z gory dzieki za info.

Pozdro

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Rozgladaj sie na forum...

http://www.forum.zgorzelec.info/viewtopic.php?t=37

Tytuł:
rekrut
rekrut

Spoko, widzialem, ale nie ma tam nic na temat sprzetu na jakim to smiga. Poza tym ocena predkosci jest juz troche przeterminowana :/

Tytuł: dla Heńka
rekrut
rekrut

Jestem użytkownikiem internetu z kablówki od początku jej istnienia w Zgorzelcu. Na ten okres miałem dwie przerwy w odbiorze- pierwsza gdy Zgorzelec został pozbawiony prądu przez prawie pół dnia a druga gdy zmieniłem komputer(konieczna zmiana nazwy rejestrowej komputera u dostawcy). Nie jestem fanem nowoczesnych gier i nie potrzebuje gigantycznych szybkości transferu, do normalnych domowych i zawodowych potrzeb szybkości oferowane przez dostawcę są wystarczające i w miarę niezawodne (występujące bardzo rzadko zawieszenia przyłącza wymagają zresetowania modemu).
Przyłącze pracuje na modemie kablowym WebStar produkowanym w Chinach przez firmę Scientific Atlanta dostarczanym przez operatora kablówki w ramach dzierżawy na okres użytkowania przyłącza.
Z poważaniem - też Heniek.

Tytuł:
rekrut
rekrut

polecam te lacze nie ma problemow wszystko smiga jak powinno teraz na dodatek panowie beda przerabiac na swiatlowod wiec bedzie jeszzce lepiej - i co wazne nie ma jakis chorych limitow jak w Telekomunie.Pozdrawiam

Tytuł: Re: dla Heńka
rekrut
rekrut

Barnaba pisze:
.....Na ten okres miałem dwie przerwy w odbiorze ............ a druga gdy zmieniłem komputer(konieczna zmiana nazwy rejestrowej komputera u dostawcy)

To rzecz normalna ponieważ administrator sieci rozpoznaje Cię po numerze MAC twojej karty sieciowej (bo oprócz modemu potrzebna jest jeszcze karta sieciowa - trzeba ją kupić we własnym zakresie - no chyba że ktoś już ma) i skoro zmieniłeś kompa (razem z kartą) no to trzeba podać adminowi nowy nr MAC karty sieciowej.

Ale skoro jesteśmy już przy internecie w zgorzelcu to ja polecam zupełnie coś innego http://www.internet.zgorzelec.com.pl/

Sama instalacja jest troszkę droższa ale komfort pracy jest zaje.... poza tym też niema żadnych miesięcznych limitów transferu

Tytuł: dla usemana
rekrut
rekrut

Że po zmianie komputera konieczne jest podanie nowych parametrów dla operatora internetu kablowego, to jest rzeczą oczywistą i nie to miałem na myśli w swojej wypowiedzi. Chciałem uzasadnić przyczyny braku połączenia z internetem przez okres używania łącza. Były to przyczyny obiektywne, nie wynikające z jakości działania łącza. Innymi słowy łącze działa dobrze a przyczyny usterek leżą poza sferą działania dostawcy internetu kablowego.
Cześć. Barnaba

Tytuł: Re: dla Heńka
pismak
pismak
Awatar użytkownika

userman pisze:
Ale skoro jesteśmy już przy internecie w zgorzelcu to ja polecam zupełnie coś innego http://www.internet.zgorzelec.com.pl/

Sama instalacja jest troszkę droższa ale komfort pracy jest zaje.... poza tym też niema żadnych miesięcznych limitów transferu

No i jak tu sadzic, ze userman pisze to jako zwykly userek tej sieci?
Dwa ostatnie akapity to typowa reklama tej firmy. (teraz to juz wyjdzie,
ze uwzielem sie na ta firme).. ale "komfort pracy jest zaje....". Sorki,
o jakim ty komforcie gadasz? Przylaczacie userow po wifi..
tomkow po kablu. Wiec jak juz wybierac to tomkow. Apropo,
tomkow ma limity miesieczne? Oj chyba nie.. CXT ma limity?
Adinet ma limity? Nikt nie ma limitow miesiecznych z lokalnych
providerow (poza TPSA). Wiec sorry, ale manipulujesz.

pozdr.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Po pierwsze to napisałem że sieciuch TEŻ nie ma limitów - czyli tak jak inne firmy lokalne też nie ma limitów - sorry stary nie manipuluje.

A pisząc to że jest zaje... komfort pracy miałem na myśli to że nie ma żadnych przerw, to że nic się nie sypie, to że można zawsze liczyć na pomoc adminów. (na meila z CXT czekałem miesiąc a jak zadzwoniłem w sobotę rano do tomkowa spytać się o oferte (bo szukam drugiego łącza) to koleś zamiast powiedzieć mi żebym zadzwonił w poniedziałek bo w tej chwili nie ma kompetentnej osoby to ochrzanił mnie że mu zawracam dupę w sobotę rano (jak by to nie miał nic ważniejszego do roboty)

Miałem też ISDNa w Dialogu - powiem tyle katastrofa
Z tomkowem nie miałem jeszcze do czynienia.
Ale nie długo będę miał łącze w firmie 5com - więc na pewno nie omieszkam się wypowiedzieć o ile będę zadowolony

A poza tym to musisz zrozumieć że nie mam nic wspólnego z tą firmą (poza łączem) i nie reklamuje ich.

Chciałbym dodać też że cieszę się że jest coraz więcej dostawców internetu w zgorzelcu bo im większa jest konkurencja to można się spodziewać spadku cen- a to będzie pozytywne dla wszystkich

A to jest moje oświadczenie lustracyjne - jestem tylko zadowolonym klientem firmy sieciuch, nie reklamuje ich i nie jestem ich pracownikiem - po prostu wyrażam opinie

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

userman pisze:
Po pierwsze to napisałem że sieciuch TEŻ nie ma limitów - czyli tak jak inne firmy lokalne też nie ma limitów - sorry stary nie manipuluje.

Przepraszam, w pospiechu przeczytalem bez "tez" i wypowiedz
przybrala inne brzmienie.

userman pisze:
A pisząc to że jest zaje... komfort pracy miałem na myśli to że nie ma żadnych przerw, to że nic się nie sypie, to że można zawsze liczyć na pomoc adminów. (na meila z CXT czekałem miesiąc a jak zadzwoniłem w sobotę rano do tomkowa spytać się o oferte (bo szukam drugiego łącza) to koleś zamiast powiedzieć mi żebym zadzwonił w poniedziałek bo w tej chwili nie ma kompetentnej osoby to ochrzanił mnie że mu zawracam dupę w sobotę rano (jak by to nie miał nic ważniejszego do roboty)

Widzisz, jak wyjasniasz dlaczego tak sadzisz to twoje
wypowiedzi maja inny charakter... Wybacz, ale we
wczesniejszych postach w skrocie napisales:
Kupujcie NET'a i sieucicuha jest zajebisty i w ogole
(ale bez zadnych dowodow, ze to prawda - po prostu
reklama i tyle!)

pozdr.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Panowie, dyskusja na ten sam temat w dwóch wątkach nie ma sensu.

Pozdrawiam

Kontynuacja dyskusji :

http://www.forum.zgorzelec.info/viewtop ... 7&start=45

Temat zamykam.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.