Dzisiaj jest 13 maja 2025, 20:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Sygnalizacja
rekrut
rekrut

Nareszcie!!!
Jak się dowiedziałem od "fachowców" już za tydzień (oby) na skrzyżowaniu Kościuszki, Lubańska, ks.Kozaka będzie funkcjonowała sygnalizacja świetlna, pieszo-drogowa. Ma być bezpieczniej i szybciej. Zakładane są już kable, słupki stoją, jeszcze światełka i dobry program, co by funkcjonowało beż zakłóceń i kolizji. Po wielu latach i pomysłach (myślano o rondzie?!) w tym miejscu ma być bezpieczniej. ÓFF!
Dodam też, że pojawiły się lustra drogowe na trudnych skrzyżowaniach (Krasińskiego-Brzozowa, Struga-Prusa), te widziałem. Super, bo można się w nich także przejżeć. rzeba uważać, bo są delikatnie zrobione i boję się o ich trwałość.
Jeszcze pomalować znaki poziome, przejścia dla pieszych, znaki pionowe, iiiiiiiiiii przestrzeganie przepisów drogowych, to już będzie lepiej na drogach naszego małego miasteczka.

pismak
pismak
Awatar użytkownika

darsyl pisze:
Nareszcie!!!
Dodam też, że pojawiły się lustra drogowe na trudnych skrzyżowaniach (Krasińskiego-Brzozowa, Struga-Prusa), te widziałem. Super, bo można się w nich także przejżeć. rzeba uważać, bo są delikatnie zrobione i boję się o ich trwałość.

Te lustra - bardzo dobrze, ze postawili. Wreszcie ktos zwrocil uwage,
ze w nitektorych miejscach trzeba wyjezdzac na "chybil-trafil".

darsyl pisze:
Jeszcze pomalować znaki poziome, przejścia dla pieszych, znaki pionowe, iiiiiiiiiii przestrzeganie przepisów drogowych, to już będzie lepiej na drogach naszego małego miasteczka.

No wlasnie znaki poziome... droga do granicy. Dalej pomalowali pasy
do konca, jakby odprawa byla po naszej stronie.... Ale najfaniej
pomalowali drugi pas od lewej. Nie wiem co to ma byc. Jest tak
namalowany jakby mozna bylo wjezdzac w niego od strony kosciuszki,
daszynskiego.. tylko - no wlasnie, koniec podobnie jak pas obok -
prowadzi prosto - w znak :>

pozdr.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Najzabawniejsze : w kierunku z Kościuszki na Lidl przed światłami stoi znak który zasłania najniższe światło, będac ok 50 m przed nim widać tylko dwa górne.. :)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Dzisiaj przejeżdzałem jako pasażer kolega prawie w ostatnim momencie zauważył oświetlenia mrugające jeszcze w kolorze pomarańcz. Ale stwierdził, że już dawno powinno ono tam stać... pomysł całkiem ciekawy, tylko zastanawia fakt, czy będzie ono czynne tylko w dzień jak podobne światła w mieście przy jeszcze większych skrzyżowaniach, czy tylko w wyznaczonych godzinach, bo z tego, co się orientuje to kilka wypadków jeszcze w okresie mojego mieszkania w tamtym rejonie miało miejsce w późnych godzinach wieczornych i nocnych.

rekrut
rekrut

Sygnalizacja swietlna w tym miejscu podniesie poziom bezpieczenstwa, ciekawi mnie tylko czy znaki ja zaslaniajace (przejscie dla pieszych) przestana zaslaniac. Czy ktokolwiek wie co bedzie ze skrzyzowaniem ulic Bolesławieckiej, Wrocławskiej, Lubanskiej Henrykowskiej i Iwaszkiewisza? tam maja miejsce niekontrolowane czasem sytuacje, kiedy kierujacy nie zauwazaja znaku STOP.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Światła przy Kościuszki to dobra rzecz. Ja zaś myślę, że na skrzyżowaniu Langiewicza, Boh. Getta, E. Plater, Boh. II AWP i Armii Krajowej prosi się o duże (bez skweru na środku) rondo. W godzinach szczytu od strony kościoła ciągną się duże korki sięgające aż ul. Warszawskiej. Z Boh. II AWP też ciężko wyjechać - krótki czas zielonego światła. :idea:

Tytuł:
VIP
VIP

popieram, tam jest bardzo duzo miejsca na stworzenie takiego ronda

rekrut
rekrut

krytyczny pisze:
Najzabawniejsze : w kierunku z Kościuszki na Lidl przed światłami stoi znak który zasłania najniższe światło, będac ok 50 m przed nim widać tylko dwa górne.. :)

slawekbx19@interia.pl pisze:
Sygnalizacja swietlna w tym miejscu podniesie poziom bezpieczenstwa, ciekawi mnie tylko czy znaki ja zaslaniajace (przejscie dla pieszych) przestana zaslaniac.

Panowie problem został już rozwiązany znak został przekręcony i juz nie zasłania. Ale zato ludzie przchodzący po pasach wiedzą że to jest właśnie przejście dla pieszych. (śmiałem się dziś z tego pół godziny)

A tak skoro jesteśmy przy drogach to ciekawe kiedy skończą remontować drogę łużycką (tą którą zaczeli - połozyli pierwszą warstwe i podnieśli kanały) albo może ona już jest skończona :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

rekrut
rekrut

A ja słyszałem, że cerkiew będzie na nowym rondzie ul. Wrocławskiej. Nie wierzę, bo to chyba niemożliwe, niebezpieczne, niepoważne powiem. Tą krzyżówkę należy dobrze przemyśleć, aby spokojnie tamtędy jeździć! :o

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 20 lis 2012, 8:22 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cytuj:
A ja słyszałem, że cerkiew będzie na nowym rondzie ul. Wrocławskiej. Nie wierzę, bo to chyba niemożliwe, niebezpieczne, niepoważne powiem.
w tej kwestii to miałbym taki pomysł: przenieść cerkiew na Bulwar Grecki, na Przedmieście Nyskie. Przydałby się w tym miejscu jakis sakralny obiekt, a nie tylko knajpy, burdele i muzea. Czy jest wogóle jakaś parafia prawosławna w Zgorzelcu?, bo dla kogo ta cerkiew i kto się nia opiekuje :?:

Tytuł:
obserwator
obserwator

a próbowaliście jechać z rana lub w szczycie godzin ul.daszyńskiego do "góry" koło granicy?przy tej zmianie organizacji ruchu tj.pasów na ziemi nie do końca istnieje mozliwość przejechania zgodnie z przepisami,ponieważ zwróćcie uwagę na linie kierunku jazdy i zaparkowane wozy dostawcze lub innych kierowców mających te linie lub znaki pionowe w du...e.i tak mijając przejście dla pieszych wjeżdżamy na lewy pas ruchu.gratulacje dla organizatorów i znowu dla służb porządkowych!!!!!nie mówiąc o kierowcach bo tych to "nie tyczy"

Tytuł: sygnalizacja
rekrut
rekrut

Nareszcie działają światła przy ul.Kościuszki-Lubańskiej-Kozaka. Jeżdzi się bezpieczniej i wbrew pozorom szybciej. Tyle lat czekaliśmy aż się doczekaliśmy.Chwała za to wszystkim zainteresownym.

rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

darsyl pisze:
Nareszcie działają światła przy ul.Kościuszki-Lubańskiej-Kozaka. Jeżdzi się bezpieczniej i wbrew pozorom szybciej. Tyle lat czekaliśmy aż się doczekaliśmy.Chwała za to wszystkim zainteresownym.

posty na ten temat sygnalizacji są troszkę przestarzałe, ale jedno muszę dodać - moim zdaniem sygnalizacja świetlna na skrzyżowaniu Kościuszki, Lubańska, ks.Kozaka funkcjonuje "do kitu" -i to delikatnie mówiąc. Po raz kolejny dzisiejszym rankiem zdecydowałam się pojechać dluższą trasą, zamiast moim skrótem - nigdy więcej! Czas oczekiwania na przejazd jest okropnie długi. nie wiem na jakiej zasadzie działa ten program sterujący, ale apeluję o sprawdzenie tegoż!!!

Tytuł:
pismak
pismak

true,poza tym mocno brakuje strzalki w prawo jadac od strony lubanskiej/bp

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.